تهران - ايرنا - ' لولوه الخاطر' سخنگوي وزارت خارجه قطر با ابراز تعجب از نگراني امارات درباره حوادث اخير ليبي اعلام كرد: ابوظبي در حالي درباره اوضاع ليبي ابراز نگراني مي كند كه حمايتش از خليفه حفتر بر كسي پوشيده نيست.

به گزارش ايرنا به نقل از روزنامه 'الشرق' قطر كه اين مطلب را روز جمعه منتشر كرد سخنگوي وزارت خارجه قطر افزود: موضع دوحه درباره آن چه در ليبي رخ مي دهد واضح است و ما به شدت تشديد درگيري ميان نيروهاي خليفه حفتر و نيروهاي دولت وفاق ملي را محكوم مي كنيم.
وي با بيان اينكه تشديد درگيري نظامي در ليبي به مسير صلح و دستيابي به راه حل جامع در بحران ليبي آسيب مي زند طرف هاي درگير در ليبي را به آرامش دعوت كرد و از هر دو طرف خواست مصلحت هاي مردم خود را در اولويت قرار دهند.
الخاطر در واكنش به بيانيه صادر شده از 5 كشور آمريكا، فرانسه، ايتاليا، بريتانيا و امارات در واكنش به تشديد درگيري در ليبي گفت: موضع امارات در اين خصوص ما را به تعجب واداشته است چرا كه ابوظبي از حاميان اصلي خليفه حفتر و نيروهايش در ليبي مي باشد.
وي افزود: رويكرد امارات در قبال ليبي نشان مي دهد كه اين كشور با اتخاذ سياست يك بام و دوهوا قصد فريب افكار عمومي را دارد.
امارات و سعودي همواره از سوي قطر به حمايت از نيروهاي خليفه حفتر در ليبي متهم شده اند.
روز گذشته (پنجشنبه) خليفه حفتر ژنرال سابق ارتش ليبي در يك فايل صوتي به نظاميان تحت امر خود فرمان حمله به طرابلس (پايتخت ليبي) را صادر كرد و از ساكنان اين شهر خواست در برابر نيروهاي نظامي او مقاومت نكنند.
با تشديد درگيري و تبادل آتش ميان طرف هاي درگير در ليبي، سازمان ملل براي بررسي اين موضوع يك جلسه اضطراري تشكيل داد.
هفته گذشته نيز چهار نهاد بين المللي «سازمان ملل متحد»، «اتحاديه اروپا»، «اتحاديه عرب» و «اتحاديه آفريقا» ابراز اميدواري كردند كه كنفرانس ملي ليبي ماه ژوئيه (خرداد/تير) بتواند در ايجاد ثبات در اين كشور و تشكيل دوباره دولت و نهادهاي دولتي اثر گذار باشد.
پيشتر قرار بود در ژوئيه آينده (خرداد/ تيرماه) كنفرانسي براي حل سياسي بحران ليبي در« آديس آبابا» پايتخت اتيوپي ميان دولت وفاق و نيروهاي حاكم در شرق اين كشور برگزار شود.
ليبي از زمان سقوط حكومت «معمر قذافي» در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامي است، اين هرج و مرج باعث تقويت گروه هاي تندرو و تروريستي در اين كشور شده است، افزون بر آن كه 'داعش' نيز با شكست هاي پياپي در عراق و سوريه سعي در تقويت جايگاه خود در اين كشور دارد.
اكنون دو دولت در ليبي وجود دارد، دولت وفاق ملي به رياست «فايز السراج» در طرابلس كه مورد حمايت جامعه جهاني و ديگري «دولت طبرق» در شرق ليبي (دولت موقت) به رياست «عبدالله الثني» كه ژنرال حفتر از آن حمايت مي كند.
خاورم*9208*1144