با این همه به گفته مسئولان، با تدابیر و تمهیدات اندیشیده شده خراسان رضوی كمترین خسارت و آسیب وارده ناشی از سیلاب و بارشهای سیل آسا را متحمل شده است.
بارشهای رگباری كه همچنان در خراسان رضوی ادامه دارد از روزهای پایانی سال گذشته آغاز شد و با شدت و ضعف و به طور متناوب تمام شهرستانهای این استان را در ایام نوروز فرا گرفت.
در این مدت هواشناسی خراسان رضوی چهار اطلاعیه و اخطاریه صادر كرد و نسبت به وقوع سیلاب و آبگرفتگی معابر در برخی از مناطق استان هشدار داد.
بر اساس اطلاعات منتشره بیشترین حجم بارشها و به تبع آن بیشترین آبگرفتگیها و سیلابها در خراسان رضوی طی روزهای ششم و هفتم فروردین ماه 98 رخ داد به طوری كه طی این روزها در برخی از شهرستانهای خشك و كم باران استان طی یك شبانه روز40 میلی متر باران بارید.
در همین حال دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری طی تماسی تلفنی با استاندار خراسان رضوی آخرین وضعیت استان پس از بارندگیهای رخ داده را جویا شد.
علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی معتقد است: خراسان رضوی با وجود بارندگیهای شدید با مدیریت بحران، اطلاع رسانی خوب و همكاری نهادهای مختلف كمترین پیامد و آسیب را شاهد بوده است هرچند كه در حوزه كشاورزی و راهها خسارات و آسیبهایی بر اثر بارشها وارد شده است.
وی افزود: همزمان با هشدارهای اداره هواشناسی، ستاد مدیریت بحران نیز در خراسان رضوی تشكیل شد و تمام دستگاههای ذیربط برای مقابله با خسارتهای احتمالی آماده شدند.
طی همین مدت یعنی از 25 اسفند سال گذشته تا پایان چهاردهمین روز فروردین ماه طبق اعلام سخنگوی ستاد خدمات سفر خراسان رضوی افزون بر 13.5 میلیون زائر و مسافر نوروزی به این استان وارد شدند كه این میزان در قیاس با مدت مشابه پارسال كاهش پنج درصدی دارد.
مهدی فروزان افزود: بیش از هشت میلیون و 320 هزار نفر از كل زائران و مسافران نوروزی امسال خراسان رضوی وارد مشهد شدند كه این جمعیت در قیاس با مدت مشابه سال گذشته نیز 1,2 درصد كاهش نشان می دهد.
* افزایش 182 درصدی بارندگی در خراسان رضوی
مدیركل هواشناسی خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاكنون به طور میانگین 202 میلی متر باران در خراسان رضوی باریده است كه این میزان نسبت به دوره بلند مدت آماری 46 درصد و نسبت به سال گذشته 182 درصد رشد داشته است.
محسن عراقی زاده افزود: از ابتدای فروردین ماه سال جاری تاكنون 33 میلی متر در خراسان رضوی باران باریده است كه نسبت به دوره آماری رشد 12 درصدی و نسبت به سال گذشته بیش از 30 برابر افزایش داشته است.
وی میزان بارشهای رخ داده در مشهد از ابتدای سال زراعی جاری تاكنون را حدود 190 میلی متر عنوان كرد و گفت: این میزان نسبت به دوره آماری 12 درصد و نسبت به سال گذشته 111 درصد رشد داشته است.
به گفته وی، همچنین از ابتدای فروردین ماه سال جاری تاكنون 50 میلی متر در شهر مشهد باران باریده است كه نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلند مدت رشد حدود 20 درصدی داشته است.
مدیركل هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: در سال زراعی جاری تمامی شهرستانهای خراسان رضوی شاهد افزایش بارندگی نسبت به دوره آماری بلند مدت و سال گذشته بوده اند و بیشترین بارش در شهرستانهای ریوش با 282 میلی متر، نیشابور با 255 میلی مترو قوچان با 252 میلی متر و رخ داده است.
* ذخیره آب سد دوستی دو برابر شد
خراسان رضوی دارای 30 سد در حال بهره برداری در شهرستانهای تربت حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت جام، چناران، كلات و فریمان است.
مدیر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی شركت آب منطقه ای خراسان رضوی توان ذخیره سازی سدهای بزرگ و در حال بهره برداری در این استان را یك میلیارد و 512 میلیون مترمكعب اعلام و بیان كرد: یك میلیارد و 250 میلیون مترمكعب از این حجم مربوط به سد دوستی است كه بین ایران و تركمنستان مشترك است.
رضا نوروز زاده افزود: به دنبال بارشهای اخیر حجم ذخیره آب پشت سد دوستی در شمال خراسان رضوی از بهمن ماه پارسال تاكنون با 140 میلیون مترمكعب افزایش به میزان دو برابر بیشتر شده است.
وی ادامه داد: حجم ذخیره آب سد دوستی كه 15 بهمن ماه پارسال 150 میلیون مترمكعب بود به حدود 300 میلیون مترمكعب رسیده و بر این اساس هم اینك 32 درصد ظرفیت این سد كه در فاصله 200 كیلومتری شمال شرق مشهد واقع است آب دارد.
مدیر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی شركت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: با وجود بارشهای خوب بهاری هم اینك فقط 25 درصد ظرفیت سدهای استان آب دارد و 75 درصد آن خالی است چراكه حجم بارندگی در محدوده جغرافیایی سدهای استان كمتر از دیگر مناطق بوده است.
نوروز زاده افزود: سدهای غیرشرب 'یام و كمایستان' در سبزوار، سده در خواف، سد فریمان، چهچه و قره تیكان در كلات و نیز سد دولت آباد در چناران در آستانه سرریز شدن هستند كه حجم آنها با هدف مهار سیلاب كاهش داده شده است.
* انسداد 38 جاده در خراسان رضوی بر اثر سیلاب
خراسان رضوی 20 هزار و 575 كیلومتر جاده دارد كه شش هزار و 423 كیلومتر آن بین شهری و بقیه آن راه روستایی است.
مدیركل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: در پی بارشهای نوروزی 13 جاده اصلی و 25 جاده فرعی یا روستایی به خاطر وقوع سیلاب و یا طغیان رودخانه در نقاط مختلف این استان مسدود شد كه اكنون همه آنها بازگشایی شده اند.
ابراهیم نصری افزود: این مسیرها شامل شش جاده فرعی در شهرستان بجستان، دو جاده اصلی در شهرستان بردسكن، یك جاده فرعی در شهرستان تربت حیدریه ، دو جاده اصلی و دو راه روستایی در شهرستان جغتای و راه فرعی در شهرستانهای جوین و چناران است
وی ادامه داد: یك راه اصلی و یك راه فرعی در شهرستان درگز، یك راه اصلی در سبزوار، یك راه اصلی در شهرستان فیروزه، یك راه فرعی در شهرستان گناباد، سه راه فرعی و روستایی در محدوده شهرستان مشهد، یك راه اصلی و چهار راه فرعی در نیشابور و یك راه فرعی و یك جاده اصلی در شهرستان خواف از دیگر مسیرهایی بودند كه طی این ایام به خاطر سیلاب بسته شدند.
مدیركل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: مسیرهای جاده ای شاندیز - زشك، طرقبه - جاغرق و طرقبه - نغندر - كنگ در شهرستان بینالود، راه روستای شوریجه در شهرستان سرخس و كیلومتر25 جاده قدیم مشهد - چناران هم بر اثر بارشهای سیل آسا مسدود شده بودند كه هم اینك تردد خودروها در همه آنها درجریان است.
* سیلاب به 100 مكان در طرقبه و شاندیز خسارت زد
مدیركل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: جریان سیلاب در نهم فروردین ماه به 100 مكان شامل منزل مسكونی، ویلا و رستوران در شهرهای گردشگری طرقبه و شاندیز از شهرستان بینالود واقع در شمال و شمال غرب مشهد خسارت وارد كرد.
حجتعلی شایانفر افزود: بارشهای رگباری موجب افزایش قابل توجه آب رودخانه ها در مناطق طرقبه و شاندیز و آسیب به این تعداد مكان واقع در حریم و بستر رودخانه ها شد.
وی ادامه داد: سیلابها در خراسان رضوی تاكنون تلفات جانی نداشته و در این مدت فقط یك كودك در رودخانه 'كشف رود' مشهد غرق شده كه علت آن نیز هجوم مستقیم سیلاب نبوده است.
وی با بیان اینكه پنج شهر خراسان رضوی دچار آبگرفتگی شهری شدند افزود: بر اثر بارشهای شدید شهرهای بردسكن، خلیل آباد، كاشمر، داورزن و نیشابور دچار آبگرفتگی شدند.
* تخلیه روستاها برای پیشگیری از تبعات سیل
مدیركل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی به پیش بینی های هواشناسی و هشدار وقوع سیل اشاره و بیان كرد: در همین چارچوب طی اقدامی پیشگیرانه سه روستا در بخش سرولایت شهرستان نیشابور واقع در مركز استان برای اجتناب از تبعات ناشی از بارندگی تخلیه شده اند.
حجتعلی شایان فر اسامی این روستاها را 'گاوكشی، كلاته حاجی و شكوه سنگ' ذكر كرد و افزود: در پی بارش شدید باران جاده فرعی انداده - جغتای واقع در غرب خراسان رضوی به دلیل بارشهای شدید مسدود و مسیر جایگزین برای آن مشخص شد.
* آسیب سیلاب به 1071 واحد مسكونی
معاون بازسازی و مسكن روستایی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خراسان رضوی نیز گفت: جریان سیلاب ناشی از بارندگیهای اخیر به هزار و 71 واحد مسكونی شهری و روستایی در نقاط مختلف این استان خسارت زد.
حسن حسینی خسارت وارده به 471 واحد از این منازل را 'جدی' توصیف كرد و افزود: واحدهایی كه دچار آسیب جدی شده اند نیازمند بازسازی هستند.
وی 600 واحد از مجموع واحدهای خسارت دیده از سیلاب در این استان را نیازمند تعمیرات جزئی دانست و اظهار كرد: بنیاد مسكن خراسان رضوی در تلاش است با كمك دولت كمكهای بلاعوض و تسهیلات بانكی برای بازسازی واحدهای مسكونی خسارت دیده از سیل در این استان اختصاص دهد.
* سیل به تاسیسات آب شش شهر خراسان رضوی خسارت زد
معاون بهره برداری شركت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: در پی بارشهای اخیر و جاری شدن سیلاب تاسیسات آب شش شهر استان شامل نیشابور، فیض آباد، كاشمر، كندر، خرو و گلمكان دچار خسارت شدند.
مهدی جهان طلب افزود: خسارت به 600 خط انتقال آب در منطقه میرآباد نیشابور باعث خروج 12 حلقه چاه از مدار بهره برداری شد.
به گفته وی، با مدیریت شبكه، استفاده از منابع جایگزین و آب رسانی با تانكر، آب هیچ یك از شهرهای یاد شده قطع نشد.
* سیلاب 880 میلیارد ریال به كشاورزان خراسان رضوی خسارت زد
در حال حاضر دو میلیون و 138 هزار هكتار عرصه مستعد كشاورزی در خراسان رضوی وجود دارد كه 363 هزار بهره بردار بخش كشاورزی در آن فعالیت می كنند.
تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی هشت میلیون تن است و سالانه یك میلیون و 200 هزار هكتار زمین در این استان زیر كشت 83 نوع محصول می رود.
سرپرست سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی گفت: بر اساس برآورد اولیه بارندگیهای شدید و جاری شدن سیل درروزهای گذشته 879 میلیارد و 432 میلیون ریال خسارت به بخش كشاورزی این استان وارد كرد.
نجفقلی صالحی افزود: خسارت وارد شده به بخش زراعت و باغبانی استان در سطح شش هزار و 228 هكتار حدود 667 میلیارد و 271 میلیون ریال و خسارت به 170 قنات نیز 130 میلیارد و 805 میلیون ریال برآورد شده است.
وی ادامه داد: 70 میلیارد و 626 میلیون ریال خسارت نیز به تاسیسات كشاورزی خراسان رضوی وارد و 520 راس دام سبك تلف شد كه میزان خسارت آن 10 میلیارد و 730 میلیون ریال برآورد می شود.
* تهیه نقشه مناطق سیل در خراسان رضوی
معاون اداره كل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: به دنبال بارشهای سیل آسا به دستور استاندار خراسان رضوی، مناطق سیل خیز، رودخانه ها ، مسیلها و نقاط حادثه خیز خراسان رضوی توسط شركت آب منطقه ای استان شناسایی و نقشه آنها به فوریت آماده شد.
سید مسعود یاوری افزود: آزاد سازی بستر رودخانه ها و مسیلهایی كه تعارضات و تصرفاتی داشته است هم مورد تاكید استاندار خراسان رضوی قرار گرفته است.
وی با اشاره به صدور اخطاریه شماره یك مدیریت بحران كشور اضافه كرد: در این مدت اطلاع رسانی به صورت پیامكی از طریق اپراتورهای تلفن همراه برای تمام مشتركان اپراتورها در خراسان رضوی انجام شد و در مبادی ورودی شهرها و استانها نیز اطلاع رسانی به صورت حضوری و رو در رو انجام شد.
وی گفت: تمام مجموعه های شهرداریها، بقاع متبركه و سالنهای ورزشی در حال آماده باش قرار داشتند تا در صورت نیاز از ظرفیت آنها برای اسكان اضطراری مسافران استفاده شود .
*امداد رسانی هلال احمر به 29 مورد حادثه سیلاب
جمعیت هلال احمر خراسان رضوی 31 پایگاه امداد و نجات، 20 نمایندگی و شعبه، 433 كارمند، 44 دستگاه آمبولانس، یك فروند بالگرد، دو هزار و 340 امدادگر، 40 هزار داوطلب و 103 هزار نفر عضو جوانان هلال احمر دارد.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: از ابتدای تعطیلات نوروزی تا پایان 12 فروردین ماه جاری امدادگران این جمعیت در 155 حادثه مختلف به دو هزار و 859 حادثه دیده كمك رسانی كرده اند كه از این تعداد 81 مورد مربوط به حوادث جاده ای و 29 مورد مربوط به سیلاب بوده است.
اسماعیل بهمن آبادی افزود: در حوادث مربوط به سیل 76 عملیات امدادی در شهرستانهای نیشابور، بردسكن، سبزوار، كاشمر، مشهد، مه ولات، تربت حیدریه، گناباد، بجستان، خواف، فریمان، رشتخوار، درگز، تربت جام و تایباد انجام شد.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: هزار و 62 نفر از آسیب دیدگان ناشی از سیل امداد رسانی شدند كه 231 امدادگر در قالب 63 تیم عملیاتی به همراه سگهای زنده یاب این جمعیت در كمك رسانی مشاركت داشتند.
بهمن آبادی افزود: در این مدت 142 نفر در 11 دستگاه چادر امدادی اسكان داده شدند و 23 بسته غذایی و هزار قوطی كنسرو بین آنان توزیع شد.
* نجات 44 گردشگر از سیلاب
رئیس مركز كنترل و هماهنگی عملیات جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: 44 گردشگر گرفتار در سیلاب و روان آب بر اثر بارندگیها در روستای زشك شهرستان بینالود و روستای حصار در نزدیكی بند گلستان مشهد توسط امدادگران هلال احمر نجات یافتند.
حسن گودرزی افزود: 20 گردشگر روستای حصار كه سرنشین پنج خودرو بودند در حال عبور از روان آب ایجاد شده به واسطه بارندگی و سرریز شدن بند گلستان گرفتار شدند كه با حضور به موقع نیروهای امدادی خودروهایشان از آب رها شد و نجات یافتند.
وی بیان كرد: 24 گردشگر گرفتار سیلاب و روان آب رخ داده در روستای زشك شهرستان بینالود هم كه سرنشین شش خودرو بودند در حال عبور از جاده بر اثر بالا آمدن آب رودخانه در سیلاب گیر افتادند اما با حضور به موقع نیروهای امدادی خودروها از آب رها شد و نجات یافتند.
* امداد رسانی به سیل زدگان در نیشابور، مه لات، بردسكن و تربت جام
رئیس جمعیت هلال احمر نیشابور از امدادرسانی به 220 عضو 55 خانوار گرفتار سیلاب در آن شهرستان واقع در مركز استان خراسان رضوی خبر داد و گفت: در این چارچوب 120 تخته پتو، 50 تخته موكت، 160 عدد كنسرو، 10 تخته چادر و 10 بسته غذایی بین خانوارهای حادثه دیده از سیل توزیع شده است.
اسماعیل شاه بیگی افزود: 80 نفر از اعضای 20 خانوار حادثه دیده نیشابوری پس از امدادرسانی، اسكان اضطراری داده شدند.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان مه ولات نیز گفت: با تلاش یك ساعته نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر شهرستان مه ولات یك جوان 30 ساله مفقود شده در سیل نجات پیدا كرد.
محمد امانی افزود: در این عملیات جست و جو كه به مدت یك ساعت به طول انجامید فرد مفقود شده در حالی كه از نواحی سر، دست و پا مصدوم شده بود پیدا شد و پس از امدادرسانی اولیه به مركز درمانی رشتخوار منتقل شد.
رئیس مركز كنترل و هماهنگی عملیات جمعیت هلال احمر خراسان رضوی هم گفت: یك خانواده روستایی چهار نفره گرفتار در آبگرفتگی منزل در روستای ابراهیم آباد شهرستان بردسكن توسط نیروهای امدادی نجات یافتند.
حسن گودرزی افزود: در پی بارندگیها این منزل مسكونی دچار آبگرفتگی شد و اهالی آن در منزل گرفتار شدند كه امدادگران هلال احمر با حضور به موقع با موتور پمپ، آب این منزل مسكونی را تخلیه و ساكنانش را نجات دادند.
فرمانده انتظامی تربت جام هم گفت: به دنبال بارندگی شدید و جاری شدن سیل در این شهرستان اعضای یك خانواده چهار نفره كه در مسیر سیلاب گرفتار شده بودند با كمك نیروهای امدادی نجات پیدا كردند.
سرهنگ هوشنگ كیانی افزود: این حادثه در بخش بوژگان و در پی طغیان رودخانه های فصلی این منطقه رخ داد كه گروه های انتظامی بخش بوژگان با كمك نیروهای امدادی طی عملیات امداد و نجات موفق به نجات راننده، همسر و دو فرزند وی از امواج سیل شدند
*مدیریت بارشها و سیلاب در مشهد
سرپرست مدیریت بحران شهرداری مشهد گفت: در پی اخطار اداره كل هواشناسی خراسان رضوی مبنی بر احتمال وقوع بارندگیهای رگباری، سازمانها و مناطق مختلف شهرداری مشهد در حال آماده باش قرار گرفتند و ستادهای مدیریت بحران شهرداری اقدامات لازم را انجام دادند.
امیر عزیزی افزود: در این راستا معاونت خدمات شهری شهرداری تجهیزات لازم از قبیل تانكر، پمپهای لجن كش و سایر تجهیزات مورد نیاز برای برطرف كردن آبگرفتگی احتمالی را آماده استفاده كرد و نیروهای آتش نشانی هم با تجهیزات كامل برای مقابله با آبگرفتگی و حوادث احتمالی در آماده باش قرار گرفتند.
وی اضافه كرد: بارندگیهای شدید در مشهد موجب ایجاد 24 حادثه منجر به عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی در این شهر شد كه 15 مورد آبگرفتگی منازل مسكونی، یك مورد گیركردن خودرو داخل آب و یك مورد آب افتادگی پشت بام از جمله این حوادث بودند.
* تعطیلی پنج بوستان در مشهد
سرپرست مدیریت بحران شهرداری مشهد گفت: پنج بوستان این كلانشهر با هدف جلوگیری از خطرات ناشی از سیلاب احتمالی تعطیل شد
امیر عزیزی افزود: بوستان وكیل آباد، كوهستان پارك خورشید، حاشیه پارك چهل بازه، بوستان خلج و بوستان طرق به علت حجم آب روان شده از سمت سد گلستان و طرقبه و همچنین احتمال پر شدن سد طرق به مدت یك روز تعطیل شدند.
سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: با توجه به پیش بینی هواشناسی 102 دستگاه تانكر مكشی و 9 دستگاه پمپ مكنده قوی در محلهایی از سطح این كلانشهر كه امكان آبگرفتگی ناشی از بارشهای رگباری وجود دارد مستقر شده اند.
مهدی یعقوبی به استقرار 95 دستگاه موتورپمپ سیار نیز در سطح شهر اشاره و بیان كرد: اطلاع رسانی لازم برای پرهیز شهروندان و مسافران از اتراق در بوستانهای وكیل آباد، چهل بازه، خورشید، حاشیه كشف رود و هفت حوض از طریق بنرهای متعدد در سطح كلانشهر مشهد صورت گرفته است.
وی ادامه داد: همچنین 39 سالن سرپوشیده برای اسكان زائران تجهیز و آماده سازی شده است و هر شب بین 90 تا 100 خانوار در هر یك از این سالنها اسكان داده می شوند و زائران می توانند از طریق تماس با شماره 137 از آدرس این مكانها اطلاع حاصل كنند.
* اقدامات پیشگیرانه در مناطق ییلاقی مشهد و كشف رود
سرپرست فرمانداری مشهد گفت: به منظور پیشگیری از وقوع حوادث احتمالی بخشی از آب سد گلستان كه در پی بارشهای اخیر پرآب شده است به صورت كنترل شده تخلیه شد.
حیدر خوش نیت افزود: این اقدام با توجه به قدمت این سد و پیشگیری از تحت تاثیر قرار گرفتن مشهد از هرگونه حادثه احتمالی ناشی از آن، با هماهنگی فرمانداری شهرستان بینالود انجام شد تا در صورت افزایش و تداوم بارشها مشكلی ایجاد نشود.
مدیركل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد نیز گفت: طی بارشهای روزهای اخیر رودخانه كشف رود در حومه شمالی این كلانشهر به حالت طغیان درآمد و مشكلاتی ایجاد كرد.
علیرضا صحراگرد افزود: تخریب پل روستای دهشك در انتهای بلوار شاهنامه 76، طغیان رودخانه در روستای كلاته نوری و تخریب پل همین روستا و نیز طغیان كشف رود در انتهای خیابان رسالت 132 مشهد از مواردی است كه در پی بارشهای اخیر منجر به آبگرفتگی در محل شد.
وی ادامه داد: در پی احتمال طغیان رودخانه و آبگرفتگی منازل همه ساختمانهای حاشیه كشف رود واقع در محدوده شمالی كلانشهر مشهد در اقدامی پیشگیرانه توسط آتش نشانی مشهد در نهم فروردین ماه تخلیه شدند.
به گفته وی ماموران آتش نشانی در اقدامی ضربتی تمامی شهروندان مشهدی ساكن در حاشیه رودخانه كشف رود را كه در معرض خطر بودند به خارج این محدوده هدایت و ساختمانها را تخلیه كردند. همچنین در این چارچوب 100 راس گوسفند هم به محلی امن منتقل شدند.
سید حسن حسینی فرماندار شهرستان طرقبه - شاندیز (بینالود) هم گفت: همزمان با هشدار سیلاب برای جلوگیری از حوادث و خسارات ناشی از سیلاب احتمالی، مسیرهای منتهی به دره ها در شهرستان طرقبه – شاندیز بسته شد و اجازه تردد به خودروها در این مسیرها داده نشد و رستورانهای فعال در این مناطق ییلاقی نیز تعطیل شدند.
*840 زائر در شب بارانی مشهد اسكان اضطراری شدند
معاون اماكن متبركه و امور زائران آستان قدس رضوی نیز گفت: به علت شدت بارش باران طی روزهای گذشته 840 نفر از زائران و مسافران به صورت موقت و اضطراری در زائرشهر و مهمانسرای پایانه امام رضا (ع) مشهد اسكان داده شدند.
سید خلیل منبتی افزود: از این تعداد 659 نفر در زائرشهر و 182 نفر در مهمانسرای پایانه امام رضا (ع) به مدت یك شب اقامت كردند كه از این زائران هیچ هزینه ای برای اسكان گرفته نشد و یك وعده صبحانه نیز مهمان غذای متبرك امام رضا (ع) شدند.
* ارسال كمكهای خراسان رضوی به سیل زدگان كشور
استان خراسان رضوی علاوه بر امداد رسانی به سیل زدگان در شهرستانهای مختلف این استان، در این مدت كمكهای خود را به مناطق سیل زده كشور به ویژه استانهای گلستان و سیستان و بلوچستان نیز ارسال كرده است.
ارسال 30 دستگاه تریلر و كامیون كمكهای امدادی از این استان شامل چادر امدادی، بسته های غذایی و آب معدنی، پتو، لباس گرم و 500 بسته بهداشتی توسط هلال احمر، آستان قدس رضوی، كمیته امداد و مجمع خیرین سلامت زنان خراسان رضوی از این جمله است.
همچنین با هدف اطلاع رسانی و پیشگیری از خطرات احتمالی و بیان مسائل و مشكلات ناشی از بارشهای شدید و سیلاب طی این مدت حدود 100 خبر و گزارش از مشهد و شهرستانهای مختلف خراسان رضوی بر روی خروجی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قرار گرفته است.
1922/3027
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۱
مشهد- ایرنا- بارشهای شدید باران و برف از همان روزهای ابتدایی سال جدید و طی تعطیلات نوروزی خراسان رضوی را در برگرفت و در پی آن آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانه ها خسارات زیادی بر جای گذاشت.