مسئولان استانداری تهران می گویند: البته اینطور نیست كه بانك ها هیچ تسهیلاتی ندهند بلكه به افرادی كه خودشان بخواهند می دهند اما به پرونده هایی كه از طریق كارگروه های تخصصی اشتغال یا رونق تولید استان معرفی شوند ترتیب اثر نمی دهند.
به گزارش ایرنا دولت در قالب طرح های اشتغالزا و حمایت از تولید 74 هزار میلیارد تومان از منابع مختلف از جمله بانكها، صندوق توسعه ملی و سایر منابع مالی كشور را در قالب طرح های سرمایه در گردش، نوسازی و بازسازی صنایع، مشاغل خانگی، مشاغل روستایی و فراگیر و نیز بند الف تبصره 18 ماده واحده قانون بودجه (از محل منابع بودجه عمرانی) برای سال 97 پیش بینی كرده بود كه سهم استان تهران از آن در مجموع به سه هزار میلیارد تومان رسید.
آنطور كه مسئولان استان تهران بارها گلایه و اعتراض كرده اند همكاری نكردن بانك های مستقر در استان تهران مانع تحقق اشتغال 132 هزار نفری (طبق پیش بینی) برای استان شده است.
** بانك های متهم به ضعف تعامل
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران معتقد است: به علت نداشتن همكاری قابل قبول بانك ها با حوزه اشتغال و طرح رونق تولید از مجموع سه هزار میلیارد تومان تسهیلات پیش بینی شده برای این استان فقط 800 میلیارد تومان پرداخت شده است.
نعمت الله تركی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه از بین تمامی بانك ها عملكرد بانك كشاورزی قابل قبول است، اظهارداشت: این بانك از مجموع 285 میلیارد تومان سقف تسهیلات تكلیفی، بیشترین عملكرد را داشته و به 210 طرح معرفی شده این رقم را پرداخت كرده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران عملكرد اعطای تسهیلات بانك ها و موسسات عامل در بخش های مختلف را در اختیار ایرنا گذاشت و گفت: در همه زمینه ها بانك ها در پرداخت تسهیلات یا عقب هستند یا حتی برخی از آنها عملكردی نداشته اند.
**بانك های آتش به اختیار
این انتقادها از عملكرد بانك ها در زمینه پرداخت تسهیلات به منظور رونق تولید و توسعه اشتغال درحالی است كه معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران می گوید: بانك ها در این استان به مدیریت استانی پاسخگو نیستند، ساز جداگانه می نوازند و آتش به اختیارند.
محمد امامی امین سال گذشته در آخرین نشست شورای اشتغال استان تهران افزود: به نظر مسیری كه داریم می رویم چرخیدن دور خودمان است، وقتمان را صرف ارائه عملكرد چند بانك می كنیم و از سایر موضوعات غافلیم؛ بحث گزارش عملكرد بانك ها را باید هر چند جلسه یكبار مطرح كنیم.
وی یادآورشد: مكاتبات بسیاری با بانك ها كرده ایم، گاه پاسخ هایی داده شده كه محترمانه و شیك اما خروجی آن در حد كوبیدن آب در هاون است.
**مشاغل خانگی هم در امان نماندند
انتقادها به موضوع پرداخت تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی هم باقی است زیرا «ثریا شارقی» مدیركل امور بانوان استانداری تهران گفت: سهم استان از تسهیلات مشاغل خانگی سال گذشته 48 میلیارد تومان بود كه بانك ها فقط 33 میلیارد تومان از آن را پرداخته اند.
وی افزود: طی 11 ماه سال 97 با 33 میلیارد تومان اعتبار برای حدود چهار هزار نفر در استان تهران اشتغالزایی شده است.
شارقی یادآورشد: دستگاه های اجرایی در این زمینه كم كاری نداشتند و اگر باقی تسهیلات هم به متقاضیان پرداخت نشده به علت نپرداختن آن از سوی بانك هاست.
وی خاطرنشان كرد: مشاغل خانگی 300 رسته شغلی دارد كه می توان گفت برای فعالیت در هر كدام در مجموع هشت میلیون و 250 هزار تومان اعتبار نیاز است.
مدیركل امور بانوان استانداری تهران گفت: این شرایط در حالی است كه برای ایجاد هر نوع اشتغال در بخش صنعت به طور متوسط 250 میلیون تومان سرمایه گذاری باید انجام شود.
**گلایه مستمر استاندار
استاندار تهران هم تاكنون بارها از بانك ها در این استان انتقاد كرده است؛ یكی از آنها در تاریخ 11 اسفند در جلسه نشست اقتصاد مقاومتی بود كه گفت: متاسفانه بانك ها در ارائه تسهیلات اشتغالزایی بسیار ضعیف عمل كرده اند.
انوشیروان محسنی بندپی افزود: امروز هیچیك از بانك ها برای پاسخگویی و دلیل ارائه نشدن تسهیلات به پروژه ها در این جلسه شركت نكرده اند.
وی ادامه داد: بانك ها به افرادی كه مستقیم به آنها مراجعه می كنند و ساختار را دور می زنند تسهیلات می پردازند اما به افرادی كه پرونده آنان در كارگروه های استانداری تایید شده و شش ماه است كه پیگیر كار خود هستند تسهیلات نمی دهند.
استاندار تهران از وزیر صنعت، معدن و تجارت كه در جلسه حضور داشت درخواست كرد با هر شاخصی كه محاسبه می كند، استان تهران را ویژه ببیند و افزود: حتما در خصوص كم كاری بانك ها با وزیر اقتصاد مكاتبه می كنیم تا شورای هماهنگی بانك ها در استان تهران فعالانه در این نشست حضور پیدا كنند.
محسنی بندپی با بیان اینكه بانك ها باید در خط مقدم اجرای سیاست های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باشند، گفت: حتما باید در قانون مالیات بر ارزش افزوده بازنگری شود و بدانیم ایجاد اشتغال و حمایت از تولیدكنندگان در شرایط فعلی راه برون رفت است.
استاندار تهران همچنین در جلسه دیگری گفت: اختصاص تسهیلات مختص این استان یا عوامل و نیروی انسانی كه برای پروژه های استانی باید به كار گرفته شوند در طرح های ملی، عملی خلاف قانون و شرع است.
وی اظهارداشت: شورای هماهنگی بانك ها كه در همه استان ها شكل گرفته، باید در استان تهران هم شكل بگیرد تا هر جلسه یك نفر غیرمطلع حاضر نباشد و یك پاسخگوی مشخص برای مطالبات استان حضور داشته باشد.
مسئولان استان تهران اظهار امیدواری می كنند در سال جاری كه با عنوان رونق تولید نیز نامگذاری شده است، با افزایش تعامل بانك ها در این زمینه شاهد توسعه اشتغال و رونق كسب و كارها در همه بخش ها باشیم.
گزارش از مینا افشاری ترك
تهرام/3001/ 1008
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۱
تهران- ایرنا- در حالی كه دولت سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال و حمایت از تولید استان تهران طی سال 97پیش بینی كرده بود، عملكرد بانك ها اما به استناد آمار تنها به اعطای 800 میلیارد تومان محدود می شود زیرا به قول معاون استاندار تهران این بانك ها «آتش به اختیار»عمل می كنند.