به گزارش ايرنا، مجمع خيران مدرسه ساز آذربايجان شرقي، به دنبال سال ها فعاليت افراد خير در منطقه، با هدف جلب مشاركت و كمك هاي مردمي در امر ساخت و نوسازي مدارس به همت جمعي از خيران فعال استان در سال ۱۳۷۸ تاسيس شد.
اين مجمع تاكنون علاوه بر احداث دهها باب مدرسه در آذربايجان شرقي، چندين مدرسه نيز در استان هاي محروم سراسر كشور احداث كرده است.
ايرنا مركز تبريز با رويكرد تشريح دستاوردهاي مجمع خيران مدرسه ساز آذربايجان شرقي، ميزبان ميزگردي با حضور جمعي از مسوولان نهادهاي فعال در اين حوزه بود تا مزيت ها و مشكلات و موانع موجود در اين مسير را بررسي كنند.
**امسال كلاس هاي كانكسي برچيده مي شود
مديركل نوسازي و تجهيز مدارس آذربايجان شرقي با اشاره به 4000 فضاي آموزشي داير و 400 ساختمان اعم از كتابخانه و فرهنگسرا در استان، گفت: تعداد كلاس هاي داير 24 هزار است كه 10 هزار و 165 كلاس (42درصد) مستحكم، 6 هزار و 200 كلاس(26درصد) نيمه مستحكم و 7 هزار و 600كلاس (32درصد) غيرمستحكم هستند.
پيام صدقي با بيان اينكه 85 درصد ساختمان هاي آموزشي ساخت درجا هستند، افزود: 6 درصد ساختمان ها پيش ساخته و حدود 9 درصد نيز به شكل كانكس هستند.
وي با بيان اينكه از نظر كلاسي 2 درصد كلاس ها به شكل كانكسي هستند،گفت: 486كلاس كانكسي هم اكنون داير است كه رويكرد دولت در سال 1398 جمع آوري كلاس هاي كانكسي و جشن برچيدن كانكس هاست.
مديركل نوسازي و تجهيز مدارس آذربايجان شرقي با اشاره به افتتاح 230 كلاس درس در قالب 60 طرح در اول مهر 1397 و نيز افتتاح 90 كلاس در دهه فجر سال گذشته، گفت: نيمي از اين طرح ها خيرساز و نيمي دولتي هستند ضمن اينكه سهم خيران مدرسه ساز استان از ميانگين كشوري بالاتر است.
صدقي ادامه داد: در دهه فجر گذشته حدود 11 هزار متر مربع به فضاي آموزشي اضافه شد كه با احتساب تجهيزات آنها حدود 120 ميليارد ريال هزينه شد.
وي بيشترين كمبود مدرسه را در شهرك هاي تازه تاسيس و به ويژه حوزه مسكن مهر اعلام و اظهار داشت: وقتي مجتمع هاي مسكوني ساخته مي شوند با هرم جمعيتي بيشتري مواجه مي شويم و در برخي مساكن مهر حتي افراد غيربومي ساكن مي شوند كه فشار آن روي دوش آموزش و پرورش است.
صدقي با بيان اينكه رويكرد دولت تسريع در تكميل پروژه هاي نيمه تمام است، گفت: به همين منظور 300 ميليارد ريال اعتبار براي تكميل طرح هاي نيمه تمام استان در نظر گرفته شده است.
وي در مورد استانداردسازي گرمايش مدارس نيز گفت: بعد از حادثه مدرسه شين آباد در سال 1391 مصوب شد كه درصدي از آبونمان قبوض گاز به اين امر اختصاص يابد كه عوارض گاز 1396هنوز به طور كامل واريز نشده است.
صدقي با بيان اينكه 50 درصد مدارس آذربايجان شرقي در سال تحصيلي 90 - 91 از نظر گرمايشي غير استاندارد بودند، افزود: هم اكنون 85 درصد مدارس از سيستم گرمايش استاندارد برخوردارند و 15 درصد مدارس فاقد گرمايش استاندارد در مناطق محروم شامل سه هزار و 500 كلاس است.
**آذربايجان شرقي، پيشتاز مدرسه سازي در ايران
رئيس هيات مديره انجمن خيران مدرسه ساز آذربايجان شرقي با بيان اينكه خوشبختانه استان در زمينه فرهنگي و مدرسه سازي نيز جزو اولين هاست،گفت: از سال 1378 به دنبال تاسيس جامعه خيران مدرسه ساز كشور در تهران، متعاقب آن اقداماتي در قالب جهاد مدرسه سازي در آذربايجان شرقي انجام شد.
عبدالله فرماني اظهار داشت: يونسكو از طريق خيران مدرسه ساز كليه اقدامات و روند فعاليت هاي ما را پيگيري مي كند كه در نوع خود به برند تبديل شده است به طوري كه از كره جنوبي هم براي بازديد و نمونه برداري به آذربايجان شرقي آمده اند.
وي گفت: در دنيا هم رسم بر اين است كه دولت متولي ساخت مدارس نباشد و بلكه بيشتر به سمت اداره مدارس برود و ساختمان سازي توسط مردم و موسسات خيريه باشد.
فرماني در مورد تاريخچه تاسيس انجمن خيران مدرسه ساز گفت: بعد از فوت پسر و عروس آقاي حافظي (مديركل انجمن خيران مدرسه ساز كشور) ايشان خواست كار ماندگاري بكند به همين جهت تعداد انگشت شماري از خيران را جمع كرده و اين انجمن را تاسيس كرد كه هم اكنون در كليه استان ها و بسياري از شهرستان ها چند مجمع خيران تاسيس شده كه تمام افراد متمول و نيك انديش را شناسايي و حتي در خارج از كشور نيز مدرسه احداث كرده اند.
وي با بيان اينكه در طول 20 سال فعاليت انجمن خيران مدرسه ساز حدود 40درصد مدارس كشور از طريق مشاركت خيران احداث شده است، اظهار داشت: رقم مشاركت خيران مدرسه ساز آذربايجان شرقي در كشور رتبه اول است.
فرماني با بيان اينكه سالانه رتبه اول يا دوم مدرسه سازي براي آذربايجان شرقي است و دوشادوش استان هاي اصفهان،تهران و خراسان پيش مي رويم،افزود: تعداد خيران مدرسه ساز استان بيش از 2 هزار نفر است،البته تعداد مدرسه يار بيشتر بوده و قابل شمارش نيست.
وي خيران مدرسه ساز آذربايجان شرقي را پيشتاز خيران در كشور دانست و گفت: به عنوان مثال آقاي مرداني آذر؛ خير بزرگ مدرسه ساز استان علاوه بر مدرسه سازي، 400 ميليارد تومان براي ساخت بيمارستان فوق تخصصي كودكان در تبريز هزينه كرده است.
فرماني افزود: ايشان همچنين 46 باب مدرسه و هنرستان و خوابگاه دانش آموزي احداث كرده است.
وي مرداني آذر را نه تنها الگويي در امر مدرسه سازي بلكه نمونه اي براي انسانيت دانست و گفت: ايشان تبديل به الگويي در جامعه شده اند كه در كتاب دهم هم اسم شان ذكر شده است.
فرماني مشاركت خيران آذربايجان شرقي در ظرف 20 سال را بيش از 860 ميليارد تومان اعلام كرد و اظهار داشت: خيري در استان بدون اينكه شناسايي شود، 400 مدرسه احداث كرده و متعاقب فعاليت خيران استاني تعدادي خير غيربومي نيز داريم.
وي با بيان اينكه فعاليت مجمع خيران آذربايجان شرقي فقط مختص استان نيست، بلكه در زلزله كرمانشاه نيز متعهد به ساخت و تجهيز مدرسه شديم، افزود: يكي از برنامه هاي مجمع نوسازي مدارس نوار مرزي است تا روستاهايي كه در تيررس ديد كشور همسايه قرار دارند، آبادتر و چشم نوازتر باشند.
فرماني با بيان اينكه افق ديد ما ثبت برند مدرسه سازي به عنوان الگوي نظام مردمسالاري است، اظهار داشت: مي خواهيم رئيس جمهوري در سازمان ملل به اين نكته اشاره كند كه مدارس در ايران توسط مردم ساخته مي شوند.
**خيران مدرسه ساز فقط با خدا معامله مي كنند
مديرعامل مجمع خيران مدرسه ساز آذربايجان شرقي اظهار داشت: در طول چند سالي كه در خدمت انسان هاي خير هستم با انسان هايي مواجه ام كه علاقه شان به ماديات را كاسته اند و در جهت رضايت همنوعان شان تلاش مي كنند.
مناف كسايي افزود: از سال 1387 كه مجمع خيران مدرساز كشور تاسيس شد، سال ها در خدمت آقاي حافظي بودم و مي ديدم كه چگونه با خلوص نيت در امر خير پيشقدم مي شوند.
كسايي، با بيان اينكه خيران معمولا بر سر دو راهي بيمارستان سازي و يا مدرسه سازي قرار مي گيرند،اظهار داشت: استفتايي كه از آيت الله مشكيني شد، ايشان با صراحت گفتند در حال حاضر نياز به مدرسه سازي است و اگر زماني نمازگزاران در جلو مسجد صف بستند، آن گاه مسجد هم ساخته شود.
وي با بيان اينكه خيران مدرسه ساز به هيچ جناح و گروهي وابسته نيستند، افزود: خيران در اين كار فقط خدا را در نظر مي گيرند.
كسايي با بيان اينكه ذهن خيران مدرسه ساز بسيار روشن است و آنها زيربنايي مي انديشند، اظهار داشت: خيران مدرسه ساز آينده كشور را در گرو تربيت نسلي آگاه و با داشن مي دانند به همين جهت ساخت مدرسه اولويت آنهاست.
وي با اشاره به خلوص خيران مدرسه ساز گفت: در موقعيت كنوني كه مادي گرايي و اندوختن ثروت افزايش يافته و نيز مشكلات اقتصادي به مردم فشار مي آورد، مردم شايد باور نكنند كه فردي چون مرداني آذر چگونه با جان و دل و با طيب خاطر در راه مدرسه سازي هزينه مي كند.
كسايي با بيان اينكه آقاي مرداني آذر نه تنها در سراسر ايران چند صد مدرسه احداث كرده، بلكه در آفريقاي جنوبي هم مدرسه ساخته است، اظهار داشت: ايشان هميشه مي گفت من21 هزار بچه دارم.
هماهنگي و تنظيم از: نعمت مرادپور
6132/518
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۸
تبريز - ايرنا - هر جا سخن از كمبود تجهيزات و وجود مشكلات زيرساختي در آموزش و پرورش است، چشم ها به توجه و همراهي خيران دوخته مي شود؛ خيران مدرسه ساز اگر روزگاري تلاش شان فقط ساختن مدرسه بود، حالا در كنار آن به سمت ارتقاء تجهيزات مدارس نيز حركت كرده اند.