تهران- ایرنا- مطالعات جدید محققان دانشگاه آكسفورد نشان می‌دهد مصرف الكل خطر بروز سكته مغزی را تا 35 درصد افزایش می‌دهد.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری یونایتدپرس، محققان با بررسی بیش از 500 هزار نفر به مدت 10 سال در چین دریافتند برخلاف برخی تصورات، الكل در برابر سكته هیچ اثر محافظتی ندارد و مصرف نوشیدنی های الكلی با افزایش فشار خون، احتمال بروز سكته مغزی را افزایش می‌دهد.
الكل علاوه بر احتمال افزایش فشار خون و سكته مغزی در خطر بروز سرطان‌های سینه، دهان، كبد، مری و پانكراس نیز نقش دارد و می‌تواند منجر به نارسایی قلبی شود.
سكته مغزی به دلیل وقفه‌ای كوچك در جریان خون مغز یا انسداد رگ‌ها به وجود می‌آید. در این حالت جریان اكسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می‌شود و بخشی از بافت مغز آسیب می‌بیند. سكته قسمت‌های مختلف مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
بر اساس آمار انجمن سكته آمریكا اندازه‌گیری مرتب فشار خون و درمان فشار خون بالا، كنترل ضربان قلب نامنظم، پرهیز از استعمال دخانیات، اندازه‌گیری مستمر كلسترول خون و جلوگیری از افزایش آن، كنترل قند خون، مدیریت وزن و ورزش منظم و درمان اختلالات گردش خون مهمترین راهكارهای پیشگیری از سكته مغزی هستند.
متخصصان معتقدند كه با ورزش و حفظ وزن طبیعی، پیروی از رژیم غذایی سالم، كاهش كلسترول و فشار خون می‌توان از بروز سكته مغزی جلوگیری كرد.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت، در آمریكا در هر 40 ثانیه، یك نفر سكته می‌كند و در هر چهار دقیقه، یكی از 80 هزار بیماری كه از سكته رنج می برند، جان خود را از دست می‌دهند. سكته مغزی یكی از مهمترین دلایل ناتوانی در سراسر جهان به شمار می آید.
نتایج این مطالعه در نشریه The Lancet منتشر شده است.
علمی **9259** 1055