به گزارش روز شنبه ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان بورس و اوراق بهادار، ميثم حامدي اظهار داشت: اوراق قرضالحسنه بلند مدت با امكان وقف كه هم مصوبۀ كميتۀ فقهي سازمان بورس را داشته و هم دستورالعمل آن در سال 90 به تصويب هيات مديره سازمان رسيده، يكي از در دسترس ترين ابزارها براي كمك به بازسازي مناطق آسيب ديده از حوادث و بلاياي طبيعي از جمله سيل اخير است.
وي اضافه كرد: انتشار اين اوراق از سوي دولت يا نهادهايي مانند كميته امداد ميتواند انجام شود و ويژگي قرضالحسنه بودن آنها، قابليت آن را دارند كه به شكل بلند مدت و با سررسيد 10 ساله منتشر ساخت.
مدير گروه بازارها و ابزارهاي مالي مركز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامي سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بسياري از اشخاص قصد كمك بدون بازگشت دارند، اين اوراق قرض الحسنه ميتواند با قابليت وقف ورقۀ بهادار منتشر شود.
** شرايط استفاده از صندوق هاي نيكوكاري
حامدي با اشاره به اينكه براي رفع معضل زيانهاي ناشي از سيل بر اموال مردم، دولت اغلب اقدام به كمكهاي بلاعوض يا اعطاي وام مي كند، افزود: هنگام وقوع حوادث طبيعي، سؤالي كه مطرح مي شود اينكه بازار سرمايه چه كمكي ميتواند به زلزلهزدگان كند.
به گفته وي، در واقع ابزارهاي بازار سرمايه چه كمكي ميتوانند به تأمين مالي بازسازي مناطق حادثه ديده داشته باشند.
اين متخصص بازارها و ابزارهاي مالي تصريح كرد: شايد نخستين موضوعي كه به ذهن متبادر شود، استفاده از ظرفيت صندوقهاي نيكوكاري است و اين پيشنهاد در زمان زلزلۀ غرب كشور نيز مطرح شد تا بتوان بخشي از داراييهاي صندوق نيكوكاري را به زلزلهزدگان تخصيص داد. اما اين پيشنهاد، با توجه به ساختار صندوقهاي نيكوكاري به سرعت قابل اجرا نيست.
حامدي افزود: بايد توجه داشت كه سرمايۀ صندوقهاي نيكوكاري بايد به خريد اوراق در بازار اختصاص يابد و منافع حاصل از آن در امور نيكوكاري صرف شود.
وي اضافه كرد: پيشنهاد اصلي در صندوقهاي نيكوكاري اين است كه حداقل درصدي از داراييهاي صندوق در صورت بروز حوادث طبيعي قابليت نقد شدن و انتقال به حادثهديدگان داشته باشد.
حامدي يادآور شد، اين طرح، نيازمند تغيير در اساسنامه و همچنين پذيرش سازمان بورس و اوراق بهادار است كه فرايند آن را طولاني مي سازد.
مدير گروه بازارها و ابزارهاي مالي مركز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامي سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: نقد كردن داراييهاي صندوق ميتواند در بازار التهاب ايجاد كند و تغيير در ساختار تأسيس صندوقهاي نيكوكاري، پذيرش سازمان، فرايند ثبت و تأمين مالي در مجموع منجر به اين خواهد شد كه صندوقهاي نيكوكاري نهاد مناسب و چابكي براي تأمين مالي حادثۀ فعلي محسوب نشود.
حامدي خاطرنشان كرد: براي تأمين مالي سيلزدگان بايد چند نكته در نظر گرفته شود: نخست دولت يا نهادهاي مربوطه از كدام ابزار موجود در بازار سرمايه ميتوانند استفاده كنند؛ دوم اينكه قابليت تامين مالي بلند مدت در آن وجود داشته باشد و سوم هزينۀ تأمين مالي كم باشد.
به گزارش ايرنا، بارندگي هاي ايام نوروز 98 در شهرهاي مختلف كشور به ويژه در مناطق غرب و جنوب غربي ايران سيلاب هاي بي سابقه اي را بدنبال داشت كه تلفات جاني و مالي برجاي گذاشت.
طبق آخرين گزارش پزشكي قانوني تاكنون 62 نفر در اين حوادث جان خود را از دست داده اند.
با وجود فروكش كردن آبگرفتگي در شهرهاي مختلف كشور، هنوز شهرهاي استان خوزستان در معرض سيلاب قرار دارند.
اقتصام** 2022 **1559
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۲
تهران- ايرنا- مدير گروه ابزارهاي مالي مركز پژوهش و مطالعات اسلامي سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: مي توان با بهره گيري از اوراق قرضالحسنه بلند مدت و صندوق هاي نيكوكاري بازار سرمايه به عنوان ابزارهاي بازسازي مناطق سيل زده استفاده كرد.