سمنان- ایرنا- استاندار سمنان گفت: سیل روزهای گذشته یكهزار و 700 میلیارد ریال به بخش های مختلف كشاورزی، تاسیسات و زیرساخت هایی مانند راه ها در استان خسارت وارد كرد.

علیرضا آشناگر عصر شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان خسارت برآورد شده مربوط به زیرساخت ها و بخش كشاورزی است و خسارت های مردمی كه سیل در روزهای گذشته وارد كرده بیش از این میزان است.
وی با اشاره به تخلیه برخی خانه ها به دلیل رانش زمین در منطقه حسین آباد كالپوش شهرستان میامی در شرق استان سمنان، ادامه داد: روستائیانی كه به دلیل رانش زمین ناچار به تخلیه روستا شدند به هر خانوار 30 میلیون ریال برای مدت 6 ماه به منظور اجاره مسكن و اسكان پرداخت می شود.
وی اضافه كرد: دولت به خانوارهایی كه خانه هایشان در اثر وقوع سیل در روزهای گذشته خسارت جدی دیده و قابل بازسازی نیست علاوه بر كمك بلاعوض تسهیلات اعطا می كند.
استاندار سمنان گفت: برآورد خسارت ناشی از وقوع سیل در روزهای گذشته در استان سمنان انجام شد و به هیات دولت ارائه شده و با تامین اعتبار، خسارت ها پرداخت می شود.
وی تصریح كرد: مناطقی كه راه های ارتباطی روستاها به دلیل وقوع سیل مسدود شده بود در فاصله زمانی كوتاه بازگشایی شد و مناطقی مانند خطیر كوه، فولاد محله، پشتكوه و منطقه ای در دامغان كه به دلیل ریزش كوه مسدود شده بود بلافاصله با تلاش گروه های راهداری بازگشایی شد.
به گفته آشناگر، تعدادی خودروی سنگین در منطقه كالپوش برای بازگشایی راه ها و ایجاد راه دسترسی جایگزین در حال فعالیت است.
وی عملكرد مدیران دستگاه های اجرایی در مدیریت بحران را مطلوب ارزیابی و خاطرنشان كرد: استان سمنان كمترین خسارت جانی را در سیل روزهای گذشته داشت.

**اجرای طرح های آبخیزداری در دستور كار قرار گیرد
استاندار سمنان، اجرای طرح های آبخیزداری در استان را ضعیف ارزیابی كرد و افزود: طرح های آبخیزداری از طرح های كم هزینه است كه از فرسایش خاك جلوگیری می كند و با كاهش سرعت آب از خسارت سیل می كاهد.
وی یادآور شد: در پی بارش های چند روز گذشته 12 میلیون متر مكعب آب به دلیل اجرای طرح های آبخیزداری در استان سمنان ذخیره شد و این میزان ذخیره آب در استانی با اقلیم نیمه خشك چشمگیر است.
به گزارش ایرنا، سیل ناشی از بارش های گسترده یكی دو هفته اخیر در استان سمنان یك كشته برجا گذاشت.
دست كم 10 درصد از مجموع 291 روستای استان سمنان با چالش كم آبی مواجه است و اجرای طرح های آبخیزداری نقش مهمی در تقویت سفره آب های زیرزمینی و كاهش تنش آبی دارد.
بیش از 96 درصد استان سمنان در بخش اصلی فلات مركزی قرار دارد و دارای مساحتی بیش از 9.7 میلیون هكتار است كه بیش از پنج میلیون هكتار آن مناطق بیابانی و نیمه خشك است.
7342/6103