تهران - ایرنا - «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه روز شنبه اعلام كرد : وزرای خارجه گروه 7 در نشست دو روزه خود در فرانسه در مورد موضوعات گسترده ای به توافق رسیدند، اما نتوانستند اختلافات خود در مورد نحوه رفتار با ایران و درگیری بین رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها را كنار گذارند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از دینرد (فرانسه)، این دیپلمات فرانسوی گفت: به رغم هوای تازه دینرد، نتوانستیم بر برخی اختلافات مان غلبه كنیم.
وی كه در پایان نشست دو روزه گروه 7 در غرب فرانسه سخن می گفت، افزود: از نظر من، حال و هوا و اساس مذاكرات، سازنده و خوشایند بود.
نشست وزرای امورخارجه گروه 7 درحالی برگزار شد كه «مایك پمپئو» وزیر خارجه آمریكا در آن حضور نداشت و «جان سالیوان» نفر دوم وزارت امور خارجه آمریكا در این نشست شركت كرد.
قرار است چهل و پنجمین نشست سران گروه 7 شامل آمریكا، انگلیس، فرانسه، كانادا، ژاپن، ایتالیا و آلمان از سوم تا پنجم شهریورماه (25 تا 27 اوت سال جاری)درشهر بیاریتز فرانسه برگزار شود.
در همین حال به نوشته خبرگزاری های غربی از جمله شبكه خبری بلومبرگ در بیانیه پایانی وزیران خارجه گروه 7 به«برجام» اشاره‌ای نشده، اما بر «قصد» اعضا برای مقابله با برنامه موشكی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران تاكید شده ‌است.
این رسانه ها افزودند:'وزیران خارجه عضو گروه هفت در بیانیه پایانی، با ابراز نگرانی شدید از فعالیت ها و اقدامات بی ثبات كننده ایران در منطقه خاورمیانه شامل ادامه حمایت از گروههای تروریستی و گروههای شبه نظامی مسلح، از تهران خواستار اجرای پیمان های بین المللی مرتبط شدند كه در آنها عضویت دارد.'
این خبرگزاری ها در عین حال تاكید كردند كه این كشورها اشاره ای به خروج واشنگتن از توافق هسته ای ایران (برجام) نكردند كه افزون بر ایالات متحده، فرانسه، انگلیس و آلمان نیز در آن عضویت دارند.
به گزارش شبكه خبری بلومبرگ، با وجود اختلافات آشكار وزیران خارجه گروه هفت در این نشست دو روزه، در باره مسئله فلسطین، در متن بیانیه پایانی بدون اشاره به آنها، گفته شده است كه دو طرف در باره این باور كه این منازعه مدت بسیار زیادی طول كشیده است، وحدت نظر دارند.
این وزیران همچنین خواستار از سرگیری مذاكرات میان دو طرف و پایان تحریك و خشونت و توجه به وضع انسانی و امنیتی نوار غزه شده اند.
پاریس، لندن، بن، اوتاوا، توكیو و رم دیگر اعضای گروه هفت به شدت با تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا برای انتقال سفارتخانه كشورش به شهر بیت المقدس اشغالی و به رسمیت شناختن اشغال بلندی های جولان سوریه توسط اسرائیل، مخالفت كرده اند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس نیز نوشت: توافق وزرا دربرگیرنده مسائلی مانند مقابله مشترك علیه جرایم مجازی، افزایش حضور زنان در ماموریت‌های حفاظت از صلح و افزایش تعاملات با كشورهای ساحل در آفریقا برای مقابله با قاچاق انسان و مهاجران هم بود.
این خبرگزاری در ادامه افزود، آنچه در توافقات دیده نمی‌شود، خود گویای برخی اختلافات است كه ممكن است در جریان نشست سران گروه هفت در ماه اوت، بار دیگر جلوه پیدا كند.
یك مقام رسمی اتحادیه اروپا با ابراز تاسف تاكید كرده كه سند پایانی وزرا «غفلت‌های مهمی» دارد كه در آن«به راه‌حل دو كشور (لزوم شكل‌گیری كشور مستقل فلسطین دركنار اسرائیل)» وقطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در تائید توافق اتمی با ایران «اشاره‌ای نشده‌‌است».
شبك**اروپام**9109**1392