یوری شافرانیك درپاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در مسكو در خصوص راه های مقابله با تحریم های آمریكا اظهار داشت: ما مخالف سرسخت تحریم ها هستم چرا كه كشورها را در مقابل هم قرار می دهد و اقتصاد كشورهای درحال توسعه را هدف می گیرد.
وی بر ضرورت همكاری بین المللی برای مقابله با تحریم ها و جلوگیری از تاثیرات مخرب این گونه تدابیر تاكید كرد و گفت: در شرایطی قرار داریم كه تحریم ها را نمی توان نادیده گرفت از این رو شركت های روسی باید احتیاط كنند چرا كه زمان نشان دادن احساسات میهن دوستانه نیست و در شرایط كنونی باید با عقلانیت به تحریم های آمریكا علیه ایران واكنش نشان داد.
شافرانیك كه سه سال وزیر انرژی روسیه و مدتی نیز مدیرشركت«سایوزنفت و گاز» و استاندار استان نفت خیز تیومن در منطقه سیبری روسیه بود، افزود: روسیه می تواند در حوزه نفت و گاز ایران نقش بزرگی ایفاء كند ضمن اینكه شركت های روسی هم تمایل به همكاری در بخش نفت و گاز ایران دارند اما تحریم ها مانع جدی بر سر این كار است كه بحث درباره آنها جریان دارد.
وی درادامه گفت: زمینه برای توسعه همكاری های دوجانبه با استناد به اسناد و توافق های صورت گرفته میان ایران و روسیه فراهم شده است و شركت های دو كشور می توانند از این امكانات برای توسعه ساختار همكاری ها استفاده كنند.
تحریم های نفتی ایران از سوی آمریكا 13 آبان ماه سال گذشته آغاز شد و با وجود ادعاهای فراوان، آمریكا نتوانست فروش نفت ایران را به صفر برساند و در ادامه مجبور شد چندین كشور را از تحریم خرید نفت ایران معاف كند.
مقامات جمهوری اسلامی ایران از آن تاریخ به این طرف بارها اعلام كرده اند كه ادعاهای دونالد ترامپ و همراهانش برای فشار بیشتر بر ایران، بعد روانی دارد چرا كه آمریكا تا پیش از آن هرچه در توان داشت علیه ملت ایران به كار گرفت و دیگر ابزاری برای فشار بر ایران در دست ندارد.
مقامات واشنگتن هفته های اخیر در دور جدید حملات روانی خود علیه ملت ایران ادعا كرده اند كه با پایان یافتن مهلت شش ماهه به خریداران نفت ایران، دیگر این زمان را تمدید نخواهند كرد و تلاش می كنند كشورهایی كه با ایران همكاری می كنند و به نوعی تحریم های آمریكا را دور می زنند مورد تحریم قرار دهند.
صاحبنظران معتقدند كه ادعای مقامات واشنگتن مبنی بر به صفر رساندن فروش نفت ایران عملا غیرممكن است.
روسیه از جمله پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد است كه نسبت به سایر اعضا مخصوصا كشورهای اروپای غربی كه حتی تامین امنیت خود را هم به آمریكا سپرده اند، مواضع به مراتب مستقل تری دارد هر چند كه به دلیل وابستگی های اقتصادی و تجاری، بسیاری از شركت های بزرگ این كشور از تحریم های احتمالی آمریكا ترس دارند.
روس ها همواره پس از خروج آمریكا از توافق هسته ای خواهان ماندن ایران در برجام و بازگشت آمریكا به این توافق بوده اند ضمن اینكه در اكثر نقاط دنیا از جمله سوریه، ونزوئلا، كره شمالی، افغانستان و مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی مواضعی كاملا متفاوت با واشنگتن دارند.
این كشور چندی پیش در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامه ضد ایرانی انگلیس را كه زیركانه و به بهانه تلاشی برای پایان دادن به بحران یمن طراحی شده بود، وتو كرد.
یادآور می شود كه روسیه به دلیل فروش گسترده نفت و گاز به نوعی رهبر كشورهای صادر كننده نفت غیر اوپك نیز محسوب می شود و با همراهی عربستان به عنوان بزرگترین صادر كننده نفت عضو اوپك در حال حاضر نقش ویژه ای در كنترل قیمت نفت در بازار جهانی بازی می كند.
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران چند روز پیش در آستانه دور جدید تحریم های احتمالی ایران علیه صنعت نفت ایران، راهی روسیه شد تا با الكساندر نوواك وزیر انرژی روسیه دیدار و رایزنی كند.
ماه آینده اعضای اوپك پلاس (غیراوپكی ها و اوپكی ها) با یكدیگر در خصوص وضعیت بازار در شش ماه دوم سال 2019 تبادل نظر و گفت وگو می كنند و انتظار می رود سیاست های جدیدی در خصوص میزان تولید و صادرات نفت در جهان گرفته شود.
برخی صاحبنظران معتقدند كه آمریكا با توجه به اینكه به شكل جدی وارد بازار نفت شده است و در حال تبدیل شدن به نخستین صادركننده نفت جهان است با تحریم دیگر كشورها از جمله ایران و ونزوئلا به دنبال یافتن مشتریان جدید نفتی برای خود است.
اروپام*391*1346*
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۵
مسكو - ایرنا - رئیس اتحادیه نفت و گاز روسیه بر ضرورت مشاركت اروپایی ها در طرح های نفت و گاز ایران تاكید كرد و مشاركت كشورهای بیشتر را مانع موفقیت تحریم های یكجانبه آمریكا علیه ایران خواند.