به گزارش ايرنا، الله مراد عفيفي پور ظهر يكشنبه در نشست خبري سيزدهمين طرح تسهيل سفرهاي نوروزي دريايي اظهار داشت: اين ميزان سفر شامل 32 هزار و 445 رفت و آمد شناوري بوده كه با توجه به خصوصيتي كه اين فعاليت دارد حجم زيادي از مسافر را در برگرفته است.
وي، اوج سفرهاي نوروزي به استان هرمزگان را از هشتم فروردين جاري اعلام كرد و بيان داشت: تا هفتم فروردين با كاهش تردد مواجه بوديم اما از روز هشتم فروردين تا پايان تعطيلات، روند افزايشي داشته است.
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان تصريح كرد: در راستاي پاسخ به نياز گردشگران 119 فروند شناور شامل لندينگ كرافت ها و مسافري و يك شناور رورو در مسير بين المللي كه 5 هزار و 900 صندلي را داشته اند، كار جابه جايي مسافران را برعهده داشت.
عفيفي پور با بيان اينكه از 25 اسفندماه سال گذشته 18 تيم بازرسي فني در بنادر مستقر شدند تا از شرايط استاندارد شناورها مطمئن شوند، ابراز داشت: در تعطيلات نوروزي امسال بيشترين حمل خودرو در بندرلافت و بيشترين حمل مسافر در بندر شهيد حقاني صورت گرفت.
**هميار ناجي عاملي اثرگذار در توسعه فرهنگ ايمني دريايي
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان گفت: در ايام تعطيلات نوروزي، روزانه ورود 6 هزار نفر گردشگر به جزيره هرمز سفر كردند كه بيش از جمعيت ساكن در اين جزيره بوده است.
عفيفي پور، ايجاد تيم هاي هميار ناجي را از ابتكارات اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان عنوان كرد كه عاملي اثرگذار در توسعه فرهنگ ايمني دريايي شده و هم اكنون 24 ايستگاه هميار ناجي در مناطق دريايي و گردشگري اين استان مستقر است.
اين مسوول با اشاره به وجود 40 شناور خدماتي براي تامين امنيت سفرهاي دريايي در ايام نوروز ابراز كرد: در راستاي تامين امنيتي گردشگران 21 ايستگاه غواصي ايجاد شد و همچنين 800 نفر به صورت مستقيم و مداوم در اين طرح اثرگذاري داشتند.
عفيفي پور در بخش ديگري از سخنان خود هدف از ايجاد ايستگاه هاي دريايي را پايش مستمر آب و هوايي و جوي و نظارت بر رفت و آمد شناورها عنوان كرد.
**تعطيلي 100ساعته بندرهاي غرب در نوروز 98
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان گفت: در تعطيلات نوروز امسال خودروهاي آتش نشاني و آمبولانس به صورت مستمر در بنادر مستقر بودند.
عفيفي پور يادآور شد: اوج سفرهاي نوروزي به استان هرمزگان از 8 فروردين بود و به علت شرايط جوي در اين 20 روز به طور مجموع در بندرهاي غرب استان هرمزگان 100 ساعت تعطيلي بود.
وي اضافه كرد: امسال به رغم شرايط جوي نامساعد در بندر شهيد ذاكري فقط يك شب و كمتر از يك ساعت ازدحام داشتيم و ازدحام اثرگذاري كه موجب نگراني باشد، ايجاد نشد.
مديركل بنادر ودريانوردي هرمزگان تصريح كرد: درراستاي ماندگاري گردشگري در جزيره هرمز و توسعه اقتصادي وسرعت بخشي در حوزه مديريت و جا بجايي زيرساخت هاي خشكي در اين جزيره ايجاد شود.
**مسير دريايي درگهان قشم متقاضي ندارد
عفيفي پور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا در خصوص حذف مسير دريايي درگهان و نسبت فروش بليط اينترنتي نسبت به فروش گيشه، بيان داشت: مسير دريايي درگهان قشم حذف نشده بلكه در اين مسير متقاضي وجود ندارد.
وي ادامه داد: زيرساختي كه در درگهان ايجاد شده بود در سال گذشته به دليل طوفاني بودن يكي از اسكله ها دچار آسيب ديدگي شد اما اين مسير همچنان پابرجاست.
اين مسوول افزود: امكانات مناسبي اعم از هم رمپي پهلوگيري شناور مخصوص حمل خودرو و سالن مسافري در بندر شهيد باهنر وجود دارد و با وجود اين امكانات، متقاضي در مسير درگهان وجود ندارد.
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان ادامه داد: با توجه به ايجاد ظرفيت عبور خودرو بين بندر پهل و لافت و اسكله حقاني به هر سه جزيره هرمز، قشم و لارك مسير درگهان متقاضي چنداني ندارد.
**ظرفيت هاي زيرساختي دريايي در حال مطالعه است
عفيفي پور پيشنهاد كرد: در مسير درگهان براي رفت و آمد خودرو مي توان با ايجاد شناور رورو مسافري ظرفيت گردشگري در اين منطقه را نيز افزايش داد كه نيازمند حضور سرمايه گذار بخش خصوصي است.
وي اظهار داشت: در غرب استان هرمزگان مانند بركه سفلين و باسعيدو، بندرمقام به لاوان مي توان به عنوان ظرفيت هايي مسير دريايي در حال مطالعه قرار داد.
اين مسوول عنوان كرد: همچنين در بندر شيوء در حوزه سفرهاي بين المللي و كشورهاي حوزه خليج فارس به خصوص كشور قطر ظرفيت مسافري قابل مطالعه براي ايجاد زيرساخت هاي گردشگري وجود دارد.
عفيفي پور گفت: در حوزه شرق هرمزگان بويژه بندرتياب به جزيره هرمز و وجود جاذبه هاي گردشگري اين منطقه نيز امكان ايجاد زيرساخت هاي دريايي گردشگري وجود دارد.
**آمادگي بنادر براي ارائه تسهيلات زيرساخت هاي گردشگري
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان ابراز داشت: همچنين در مسير چيرويه و هندورابي نيز كار مطالعاتي ايجاد زيرساخت هاي گردشگري نيز وجود دارد.
وي در اين رابطه اعلام كرد: سرمايه گذاراني كه در مسيرهاي ياد شده توان ايجاد ساخت شناور تفريحي و مسافري رورو را داشته باشند، اداره كل بنادر و دريانوردي آمادگي ارائه تسهيلات به اين افراد را دارد.
به گفته ي عفيفي پور، تامين معيشت افزون بر80 درصد مردم جزيره هنگام و بيشتر مردم روستاي سهيلي قشم به واسطه ايجاد زيرساخت هاي گردشگري است.
وي در خصوص فروش بليط اينترنتي نيز گفت: ميانگين روزانه فروش بليط اينترنتي 40 بليط بود اما در برخي از روزها تا 250 مورد توسط گروه هاي گردشگري نيز فروخته شد.
**ساخت شناورهاي تفريحي با جذب سرمايه گذار غيردولتي
عفيفي پور در بخش پاياني اين نشست ابراز داشت: سال گذشته 2 تعاوني گردشگري در جنوب غربي قشم را قانع به ساخت شناورهاي تفريحي كرديم كه از نيمه اول امسال تعدادي از توليدي هاي اين تعاوني ها وارد چرخه حمل و نقل در بندرهاي استان مي شوند.
وي اظهارداشت: همچنين سرمايه گذارغيردولتي دريايي در بندر شهيد حقاني نيز جذب شد كه در حال انعقاد قرارداد آن بوده و تا پايان فروردين زمين براي ايجاد اسكله و شناور گردشگري و ساير امكانات گردشگري به وي واگذار مي شود.
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان گفت: با ايجاد نخستين شركت بخش غير دولتي در بندر شهيد حقاني در حوزه گردشگري دريايي، گردشگري در شهر بندرعباس نيز رونق مي گيرد.
عفيفي پور يادآور شد: سازمان بنادر و دريانوردي براي واگذاري تسهيلات ارزان قيمت به افرادي كه توان ساخت شناور تفريحي و مسافري دارند، آمادگي كامل دارد.
به گزارش ايرنا، در استان هرمزگان 13 مسير دريايي و حمل خودرو بهعنوان بنادر مجاز سفرهاي دريايي و گردشگري دريايي وجود دارد.
بندرهاي مسافري و اسكله هاي گردشگري اين استان به عنوان پايتخت سفرهاي دريايي ايران بيش از 90 درصد از حجم كل ترابري مسافران و گردشگران دريايي كشور و حدود 100 درصد حمل خودرو به مقصد جزيره هاي هرمزگان را پشتيباني مي كنند.
9887/6048
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۴
بندرعباس- ايرنا- مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان گفت: 4 ميليون و 659 هزار نفر سفر دريايي و مسافربري در نوروز 98 انجام شد كه نسبت به مدت مشابه قبل 11و 4 دهم درصد افزايش نشان مي دهد.