به گزارش ایرنا، مشاهده صحنه آبگرفتگی تجهیزات شهربازی پاك ساحلی «اعظمیه» از پارك های معروف حاشیه رودخانه دجله در بغداد گر چه باید اهالی بغداد را نگران كند، اما به دلیل دوره طولانی خشكسالی كه این كشور با آن مواجه بوده، برای مردم پایتخت بسیار هم شیرین به نظر می رسد.
به رغم بارندگی های شدید هفته های اخیر و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق و تخلیه برخی روستاهای حومه حوضچه های آبی یا حاشیه رودخانه ها خرسندی و رضایتمندی درچهره عموم مردم عراق كه شاهد خروج كشورشان از خشكسالی طولانی سال های اخیر هستند، قابل مشاهده است.
مردم بغداد به طور گسترده ای تصاویر زیر آب رفتن برخی از تاسیسات، ابنیه و پارك های ساحلی حاشیه رودخانه دجله را در شبكه های اجتماعی منتشر می كنند كه بیش از این كه در انتشار این تصاویر نشانه های نارضایتی باشد، نوعی احساس خرسندی احساس می شود.
درهمین خصوص مسئولان دولتی عراق بارها گفته اند كه بارش های اخیر سبب شده است ذخایر آبی كشور به میزان قابل قبولی برسد و برای دست كم دو سال آینده نگرانی از خشكسالی یا كم آبی نباشد.
با وجود این رضایتمندی مردم بغداد، اما اهالی استان های شمالی بغداد خصوصا نینوا، صلاح الدین و دیاله كه در پایین دست سدهای مهمی مانند موصل، سامرا و دوكان قرار دارند و شایعاتی كه درباره احتمال شكستن سدهای موصل یا دوكان می شود، بشدت نگران هستند و مسئولان محلی خواستار چاره جویی فوری شده اند.
آزادسازی بخشی از آب سدهای موصل و دوكان در طول روزهای گذشته به دلیل پر شدن پشت سدها، به این نگرانی ها در استان های پایین دست خصوصا شهرها و روستاهای حاشیه رودخانه دجله و حوضچه های آبی پایین دست دامن زده است.
اداره سدهای دوكان و موصل و مسئولین استان سلیمانیه و نینوا در بیانیه ها و اظهار نظرهای خبری به شهروندان عراق اطمینان داده اند كه هیچ نگرانی درخصوص امنیت سدها وجود ندارد و این دو سد به طور طبیعی به فعالیت خود ادامه می دهند.
در دوكان از توابع استان سلیمانیه به دلیل آزادسازی آب اضافی این سد، بخشی از مناطق مسكونی پایین دست سد غرقاب شده و جاده بغداد به سلیمانیه در این منطقه به دلیل آبگرفتی، در روز گذشته برای چند ساعت بسته شد.
گزارش ها حاكیست كه بیشترین نگرانی از سیلاب های خطرناك در استان های واسط، میسان و بصره متمركز شده به ویژه اینكه این سه استان علاوه بر ارتفاع رودخانه دجله از سیلاب های جاری از سمت ایران به سمت مناطق شرقی عراق نگران هستند.
به گفته منابع محلی، سه روستا در استان میسان به زیر آب رفت و 122 روستای دیگر در معرض آبگرفتگی كامل قرار دارد.
در این راستا استان واسط اقدام به شكستن برخی از دیوارهای خاكی برای آزاد كردن آب سیلاب های جمع شده در تالاب «المصندك» به سمت تالاب های بزرگتر در استان میسان كرده است.
«محمد جمیل المیاحی» استاندار واسط در بیانیه ای گفته است كه از بیم احتمال بالاآمدن آب و جاری شدن سیلاب، استان واسط ناچار به اتخاذ این تدبیر برای رها كردن آب های اضافی به سمت تالاب های بزرگتر در میسان شده است.
استان میسان نیز گفته است كه تالاب های این استان همچنان ظرفیت پذیرش آب های بیشتر از سرریز سدهای موصل، سامرا و دوكان و همچنین سیلاب هایی كه از سمت ایران به این استان در حال سرازیر شدن هستند، دارد.
«علی الدوای» اضافه كرده است كه انتظار می رود كه در دو روز آینده موج سیلاب ها از آب سرریز سدهای بالا دست در موصل، سامراء و سلیمانیه از طریق رودخانه دجله و دیگر روخانه های فرعی به علاوه سیلاب های ایران به این استان برسد.
وی گفته است كه تدابیری برای تخلیه برخی از مناطق مسكونی كه پیش بینی می شود در نتیجه سیلاب ها، غرقاب شوند، اندیشیده شده و در صورت نیاز اهالی در اردوگاه ها سكنا داده می شوند.
در استان بصره دستگاه های ذیربط از جمله تشكیلاب بسیج مردمی الحشد الشعبی همچنان با ایجاد خاكریزها و پیش بینی های مختلف برای مقابله با سیلاب های بزرگ در این استان آماده می شوند.
در استان نجف نیز فعالان شبكه های اجتماعی برش های ویدئویی از منطقه «بحر النجف» (دریاچه نجف) منتشر كرده كه به دلیل تجمع آب در این منطقه، منطقه بحر النجف بعد از سال های طولانی خشكسالی، تبدیل به دریاچه ای بزرگ شده است.
به رغم خسارت هایی كه سیلاب ها در برخی مناطق عراق به دنبال داشته تاكنون دولت این كشور در خصوص حجم خسارت ها و تلفات احتمالی جانی گزارشی منتشر نكرده است.
تاكنون گزارش های دستگاه های ذیربط عراق عموما نسبت به بارش ها و سیلاب ها در این كشور مثبت بوده و همواره از پر شدن پشت سدها و تامین نیاز آب عراق تا دو سال آینده و عدم نگرانی در خصوص خطرات سیلاب های احتمالی خبر داده اند.
خاورم *10*353*380*
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۴
بغداد – ایرنا – بارندگی ها و سیلاب های چند روز اخیر در برخی مناطق عراق با توجه به خشكسالی های سال اخیر از یكسو و خساراتی كه در بر داشته و دارد از سوی دیگر، جامعه عراق را با بیم و امید روبرو كرده است.