یزد - ایرنا - رئیس سازمان جهاد كشاورزی یزد گفت: این استان با دارا بودن هزار و 690 هكتار سطح زیر كشت گلخانه ای در میان 31 استان رتبه دوم را در كشور داراست.

به گزارش روز یكشنبه روابط عمومی این سازمان ، سید جمال سجادی پور در بازدید از یكی گلخانه های دهستان ارنان مهریز اظهار داشت: از این مقدار 142 هكتار آن مربوط به سال قبل است و میزان تولید هم به 485 هزار تن افزایش یافت.
وی افزود: سال 98 كه به سال رونق تولید نامگذاری شد، افزایش 150 هكتار كشت های متراكم در استان برنامه ریزی شده است .
رئیس سازمان جهاد كشاورزی یزد اضافه كرد: تنوع بخشی در محصولات گلخانه ای و تولید انواع سبزی ، صیفی و گیاهان دارویی ،تولید كشت های نشایی در راستای صرفه جویی 25درصد آب و 20 درصدی مصرف انرژی از جلسه برنامه های سازمان در افزایس بهره وری در تولید محصولات كشاورزی است.
بر پایه این گزارش در این بازدید رئیس سازمان جهاد كشاوری، رضا زارع زاده مهریزی فرماندار مهریز و جمعی از مسئولان و كارشناسان حضور داشتند از فاز نخست كشت های نوین ان . اف. تی (NFT) در مجتمع گلخانه ای ارنان بازدید شد.
در این روش با حذف خاك از سطح گلخانه ، گیاه در بستر لایه ای از آب پرورش و تغذیه می شود و با عملكرد 650 تا 700 تن محصول در هر هكتار شاهد افزایش بهره وری و صرفه جویی در آب و انرژی خواهیم بود.
طوری كه در كشت های فضای باز به ازای هر متر مكعب آب تنها 1.5 كیلوگرم محصول برداشت می شود و در گلخانه های معمولی این میزان تا 23 كیلوگرم افزایش دارد و در كشت های نوین مانند NFT این میزان به نحو قابل توجهی تا 60 كیلوگرم افزایش می یابد.
10 درصد سطح زیركشت گلخانه های كشور در این استان قرار دارد.
یزد رتبه نخست تولید گوشت بلدرچین و كبك و پرورش اسب اصیل عرب ، رتبه دوم تولید محصول گلخانه‌ای، جایگاه سوم تولید پسته، مقام چهارم تولید زردآلو و قیسی ، مقام پنجم تولید انار ، رتبه هشتم تولید خرما ، دهم تولید تخم مرغ و چهاردهم تولید شیر را دارد.
زمین‌های قابل‌كشت استان 170 هزار هكتار است كه در حال حاضر به دلیل تداوم 2 دهه پدیده خشكسالی ، كاهش بارندگی و توسعه كشت گیاهان كم آبخواه ، 116 هزار هكتار آن كشت می‌شود و از این میزان 69 درصد مربوط به باغ ها و 31 درصد مربوط به زمین های زراعی است.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال 1395، یك‌میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد كه 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌كنند.
1968/ 2047/