اسلام آباد - ایرنا - روزنامه «نوای وقت» پاكستان روز دوشنبه اعلام كرد: طرح حصاركشی نوار مشترك مرزی با ایران توسط رهبران نظامی پاكستان به دولت این كشور پیشنهاد شده بود و اكنون دولت و ارتش پاكستان مصمم به اجرای این طرح با هدف حافظت از مرزهای مشترك با ایران هستند.

به گزارش ایرنا، این روزنامه پرمخاطب چاپ شهر راولپندی امروز در صفحه اول خود نوشت: دولت با پیشنهاد رهبران نظامی برای اجرای طرح حصاركشی نوار مرزی با ایران موافقت كرده است.
در این گزارش آمده است: ارتش پاكستان نوار مرزی مشترك با ایران به طول 970 كیلومتر را حصاركشی می كند.
نوای وقت نوشت: جمهوری اسلامی ایران نیز نسبت به طرح حصاركشی اعلام رضایت كرده است در حالی كه برخی منابع می گویند كه طرف پاكستانی نیز می خواهد كه ایران نیز بخشی از نوار مرزی را حصاركشی كند.
در این گزارش آمده است: پاكستان در سال گذشته تصمیم به حصاركشی كامل نوار مرزی خود با افغانستان را گرفت و هم اكنون 270 كیلومتر از مرزهای این كشور در منطقه بلوچستان حصاركشی شده و گفته می شود این طرح تا دسامبر سال جاری میلادی تكمیل شود.
نوای وقت نوشت: طرح حصاركشی هرگز مانع تبادل تجارت و رفت و آمد شهروندان دو كشور نخواهد شد بلكه پاكستان گذرگاه های جدیدی برای تردد اتباع دو كشور و فعالیت های تجاری میان ایران و پاكستان را نیز تاسیس خواهد كرد.
اواخر اسفندماه سال گذشته ژنرال 'عاصم سلیم باجوا' فرمانده گردان ارتش پاكستان در ایالت بلوچستان گفته بود كه این كشور طرح حصاركشی نوار مرزی مشترك خود با جمهوری اسلامی ایران را به زودی اجرایی می كند.
پیش تر سخنگوی ارتش پاكستان اعلام كرد: این كشور برای تقویت امنیت مرزهای مشترك، همكاری های بسیار عالی در تمام سطوح با جمهوری اسلامی ایران دارد.
سرلشكر 'آصف غفور' سوم اسفندماه سال گذشته طی نشست خبری در شهر راولپندی در پاسخ به خبرنگار ایرنا گفت: ما خواستار طرح موضوع حصاركشی با طرف ایرانی هم هستیم و اگر توافقی انجام شود حاضریم این كار را در مرزهای مشترك دو كشور نیز انجام دهیم.
خط مرزی ایران - پاكستان به فاصلهٔ 959 كیلومتر (596 مایل) است كه این دو كشور را از یكدیگر جدا می‌كند. این مرز از نقطه تقاطع مشترك ایران، پاكستان و افغانستان آغاز می‌شود و خطی نسبتاً مستقیم به سمت جنوب شرقی را دنبال می‌كند تا به چشمه‌های آب گرمی برسد. در انتها، مرز به خلیج گواتر در دریای عمان ختم می‌شود.
آساق*274**1663**