به گزارش روز دوشنبه ایرنا این مذاكرات كه به مدت 13 ساعت بین نمایندگان رسمی تاجیكستان و قرقیزستان برای تعیین و علامت گذاری مرز مشترك طی روز جمعه گذشته پیگیری شد به رغم اعلام رضایت دو طرف از پیشرفت گفت و گوها بدون نتیجه عملی پایان یافت.
به گفته مقامات تاجیك ، ساعت ها مذاكره در شهر دوشنبه پایتخت تاجیكستان ، در پشت درهای بسته و غیاب رسانه ها دنبال شد.
**عدم دستیابی به توافق
در این گفت و گوها «عظیم ابراهیم» معاون نخست وزیر تاجیكستان و «جینیش رزّاقاو» همتای قرقیز او حضور داشتند و جلسه از صبح روز جمعه 5 آوریل مصادف با 16 فروردین ماه جاری در كتابخانه ملی تاجیكستان شروع و تا دقایق بامدادی روز شنبه 6 آوریل ادامه یافت.
نمایندگان دو كشور پس از خروج از این جلسه با خبرنگاران مصاحبه ای نداشتند اما عظیم ابراهیم در سخنانی كوتاه بدون اشاره به جزئیات به رسانه ها از حصول پیشرفت هایی در حل مشكل خبر داد.
اما به گفته یك منبع آگاه از روند این مذاكرات، با وجود تلاش های بسیار، طرفین هنوز هم نتوانسته اند درباره موضوع خطوط مرزی به اتفاق نظر برسند و هر دو طرف قانع كردن دیگری را كاری دشوار می بیند.
برای شركت در این مذاكرات هیاتی به نسبت كوچك از قرقیزستان به دوشنبه آمده بود و از طرف تاجیكستان در این مذاكرات چند وزیر و مدیران كل چند اداره مربوط و رئیس شهر اسفره حضور داشتند.
**مذاكرات بعد از حادثه
این مذاكرات در پی آن برگزار شد كه ماه گذشته در حادثه ای كه در مرز مشترك شهر 'اسفره' در تاجیكستان با شهر « بادكند» در قرقیزستان رخ داد، دو شهروند تاجیك كشته و بیش از 20 تن از دو كشور زخمی شدند.
موضوع از جایی آغاز شد كه ساكنان 'واروخ' تاجیكستان با فعالیت های راه سازی بادكند - آقسای - تمدیق مخالفت كردند.
پس از این ماجرا، مذاكراتی به رهبری معاونین نخست وزیری هر دو كشور آغاز شد، كه روز 18 مارس به پایان رسید.
بر اساس توافق دو طرف، قرار شد امنیت قلمرو مرزی و شهروندان دو كشور تامین شود ؛ مسئولان دو كشور از جمع آوری پاسگاه های مرزی به منظور تسهیل رفت و آمد ساكنان مرزی خبر دادند.
تاجیكستان و قرقیزستان بیش از 970 كیلومتر مرز مشترك دارند و بیش از 470 كیلومتر آن تعیین و علامتگذاری نشده است. از این رو، نا مشخص بودن مرزها باعث میشود تا هر از گاهی ساكنان مرزی دو كشور بر سر موضوعاتی همچون راه سازی ، منابع آب و چراگاه ها با یكدیگر درگیر شوند.
پس از استقلال كشورهای آسیای میانه از شوروی ، میان این كشورها به ویژه ازبكستان، تاجیكستان و قرقیزستان اختلافات مرزی وجود دارد و این كشورها تاكنون به طور كامل برای حل این اختلافات به نتیجه نرسیدهاند.
**آساق**9470**1104**
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۵
تهران - ایرنا - در پی بروز درگیری در دو شهر مرزی تاجیكستان و قرقیزستان كه دو كشته برجا گذاشت، نمایندگان دو كشور به منظور حل اختلافات و تعیین خطوط مرزی، مذاكراتی را در دوشنبه پایتخت تاجیكستان برگزار كردند كه با وجود پیشرفت هایی كه ادعا می شود، توافقی رسمی برای حل مشكل حاصل نشد.