مهدي مرادي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در مجموع 400 پروانه بهره برداري در حوزه مواد معدني فلزي، سنگ تزئيني، سيليس، فلدسپات، دولوميت، باريت سنگ معدن و مصالح ساختماني در كردستان صادر شده است.
وي اضافه كرد: ذخيره قطعي معادن استان 613 ميليون تُن بود كه هفت ميليون تُن سال گذشته به اين ذخيره اضافه شد تا به 620 ميليون تن برسد.
معاون امور معادن و اكتشافات معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان افزود: براساس اقدامات و برآوردهاي انجام شده اين ميزان ذخيره ماده معدني امسال به حدود 700 ميليون تُن افزايش پيدا خواهد كرد.
وي با اشاره به اينكه يكي از اقدامات و فعاليت هاي معدني در استان مربوط به بخش اكتشاف است، يادآور شد: چهار پهنه اكتشافي از سال 92 به وسعت 12 هزار و 500 كيلومتر مربع مصوب شد.
مرادي با اشاره به اينكه اكتشافات اين پهنه ها به سازمان زمين شناسي كشور و ايميدرو واگذار شده است، گفت: با توجه به تيپ كانه زايي استان كه بطور عدسي عدسي تشكيل شده، اكتشافات خُرد به جايي نمي رسد به همين دليل اكتشافات عمقي در استان انجام مي شود.
معاون امور معادن و اكتشافات معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان تاكيد كرد: كانسرهاي پنهان صرفا از طريق ديتاي ژئوفيزيك هوايي قابل برداشت و اكتشاف هستند بنابراين از اين طريق بايد مشخص شود در عمق زمين چه ماده معدني فلزي وجود دارد.
وي با اشاره به اينكه اين فناوري در اختيار سازمان زمين شناسي كشور است، اظهار داشت: در پهنه سقز سازمان زمين شناسي 3 هزار و 900 كيلومتر مربع را در قالب 14 هزار و 100 كيلومتر خطي پرواز انجام داديم كه ميزان سرمايه گذاري اين كار 700 هزار دلار است.
مرادي اضافه كرد: پرواز ژئوفيزيك پهنه سقز منجر به اكتشاف 7 محدوده اميد بخش طلا و سنگ آهن شد كه هم اكنون آماده اكتشافات تكميلي در اين پهنه هستيم و اميدواريم ذخيره اميدبخش به معادن استان اضافه شود.
وي افزود: سازمان زمين شناسي از قبل در منطقه سقز در محدوده هاي قلقله، قبغلوجه، كرويان كار اكتشافات را انجام داده بود كه منجر به كشف 17.3 تن ذخيره طلاي خالص شد و پروانه بهره برداري هم براي آن صادر شده است.
مرادي با اشاره به اينكه براساس اين نتايج پهنه سقز براي اكتشاف و پرواز ژئوفيزيك تعريف شد، گفت: علاوه بر اين محدوده ها ماحصل پرواز ژئوفيزيك هوايي سال گذشته سقز به هفت محدوده اكتشاف ديگر منجر شد.
معاون امور معادن و اكتشافات معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان يادآور شد: در مجموع 14 محدوده اكتشافي اميدبخش در سقز شناسايي شده كه هفت محدوده آن در دست مطالعه است.
وي با بيان اينكه پنهه بيجار و قروه به مساحت 4 هزار و 800 كيلومتر مربع نيز به ايميدرو واگذار شده است، تاكيد كرد: پرواز ژئوفيزيك قروه انجام شده و منتظر اعلام نتايج آن هستيم و در بيجار هم ديتا كامل و منجر به كشف 6 محدوده اميد بخش كه عمده آن سنگ آهن، نقره و طلا است، شده و پروانه اكتشاف آنها نيز صادر گرديده است.
مرادي اظهار داشت: پهنه ديواندره هم به ايميدرو واگذار شده كه بعد از صدور مجوز پرواز آن، اقدامات لازم انجام مي شود.
وي افزود: با اين اقدامات نزديك 35 درصد مساحت كردستان از نظر اكتشافي پوشش داده شده و در كل همين ميزان هم از نظر اكتشافي پتانسيل فلزي در استان وجود دارد كه در قالب چهار پهنه زيرپوشش قرار گرفته است.
9936/9102
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۴
سنندج - ايرنا - معاون امور معادن و اكتشافات معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان گفت: ذخيره معادن اين استان با صدور گواهي و پروانه هاي اكتشاف جديد از 620 ميليون تُن فعلي به حدود 700 ميليون تُن در سال جاري افزايش پيدا خواهد كرد.