به گزارش روز سه شنبه ايرنا از وزارت جهاد كشاورزي، رحمت الله پريچهر با بيان اين كه امسال در باغ هاي متراكم در هر هكتار 30 تن دانه زيتون توليد شده است افزود: اكنون حداقل 20 تا 25 درصد توليد ما از باغاتي است كه بيش از پنج تن در هكتار دانه زيتون توليد مي كنند كه بخشي از اين توليدكنندگان شناسايي شده اند.
وي اظهار داشت: همچنين براي باغداراني كه كمتر از پنج تن در هكتار توليد دارند نيز كارگاه هاي آموزشي توسط زيتون كاران پيشرو و نمونه برپا مي شود كه انتظار داريم اين اقدام در نهايت، منجر به افزايش توليد دانه و روغن زيتون شود تا بخشي از نياز داخلي كشور به روغن از طريق زيتون تامين شود.
مجري طرح زيتون وزارت جهاد كشاورزي تصريح كرد: در كشور ما بخش عمده باغات زيتون، آبي هستند اما نياز آبي كمي دارند بنابراين توليد در اين باغات زماني اقتصادي مي شود كه محصولشان اقتصادي و با كيفيت باشد و در غير اين صورت معيشت زيتون كاران بهبود پيدا نخواهد كرد.
وي با اشاره به اينكه نياز آبي هر هكتار از باغ هاي زيتون پنج هزار مترمكعب است اضافه كرد: با توجه به شرايط اقليمي كشور و نياز آبي كم باغات زيتون، يكي از گزينه هاي خوب براي استفاده حداكثري از آب، توليد اين محصول است.
به گفته پريچهر، با راه اندازي باشگاه توليد كنندگان زيتون اگر باغداري بتواند پنج تن در هر هكتار توليد داشته باشد مي تواند از مزيت توليد بهره مند شود.
به گزارش ايرنا، در سال 97 بيش از 100 هزار تن ميوه زيتون در كشور توليد شد كه بخش عمده آن به مصرف كنسروي و بخشي به استحصال روغن رسيد كه طبق آمارها با توليد هفت هزار و 100 تن روغن نسبت به سال 96 بيش از 30 درصد افزايش توليد داشتيم؛ در سال 96 حدود پنج هزار و 300 تن روغن زيتون در كشور توليد شده بود.
سرانه مصرف روغن زيتون در ايران به حدود 180 گرم براي هر نفر رسيده، اما در كشورهاي اروپايي تا 11 كيلوگرم است.
42 كارخانه روغن كشي و هشت هزار كارگاه توليدي كنسروي در مناطق زيتون خيز كشور از جمله زنجان، قزوين و گيلان فعال است.
اكنون در 26 استان كشور زيتون كشت مي شود و بيش از 50 درصد ارقام زيتون كشت شده در ايران، روغني است؛ البته بخشي از ارقام زيتون دو منظوره است به طوري كه مي توان علاوه بر استفاده از دانه، روغن آن را نيز استحصال كرد.
ايران در سال 2018 براي توسعه همكاري با نهادهاي بين المللي و انتقال دانش و تجربيات آنها، به طور رسمي عضو شوراي بين المللي زيتون شد.
همچنين برنامه انتقال «ژرم پلاسم زيتون» از كلكسيون شوراي بين المللي زيتون و روغن زيتون با هدف اصلاح نژاد كيفيتي، شناسائي و طبقه بندي انواع ارقام روغن زيتون ايراني در دستور كار معاونت باغباني وزارت جهاد كشاورزي قرار دارد.
اقتصام**9186**2022
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۹
تهران- ايرنا- مجري طرح زيتون وزارت جهاد كشاورزي از راه اندازي باشگاه توليد كنندگان زيتون داراي توليد بالاي پنج تن در هر هكتار در سال جاري خبرداد و گفت: اين اقدام به منظور اقتصادي كردن توليد، ارتقاي كيفيت اين محصول و بهبود معيشت باغداران است.