بیرجند - ایرنا - سفیر ایران در افغانستان گفت: از سال اقتصاد مقاومتی به رونق تولید رسیدیم و تحریم ها در مقابل این مسیر خواهند بود پس جایگاه كشورهای همسایه ضروری است.

به گزارش ایرنا، محمدرضا بهرامی روز سه شنبه در نشست شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان خراسان جنوبی در پایانه مرزی ماهیرود افزود: اقتصاد یكی از مهمترین مسایل كشور است كه با توجه به تاكیدات مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی و رونق اقتصادی باید به این مهم توجه شود.
وی بیان كرد: كشور در شرایط تحریم قرار دارد و این تحریم روز به روز سخت تر می شود اما تكلیف ما در برابر آمریكا به لحاظ اعتقادی و سیاسی كاملا واضح و شفاف است و این مسیر را ادامه خواهیم داد.
سفیر ایران در افغانستان گفت: توجه و ضرورت برنامه ریزی برای ایجاد تعامل مثبت و سازنده بیش از گذشته متوجه ماست و توقع داریم رابطه معقول بر مبنای منافع متقابل تقویت شود.
وی افزود: تعاملات باید قابل پیش بینی باشد زیرا یكی از مهمترین مشكلات سرمایه گذاران ایران و افغانستان تعطیلی برخی بازارچه ها پس از سرمایه گذاری است.
بهرامی تصریح كرد: امروز به غیر از منافع خود باید به فكر منافع متقابل باشیم زیرا احترام به منافع متقابل اعتماد را به وجود می آورد.
وی گفت: صادرات 900 میلیون دلاری كالا از مرز ماهیرود در سال 95 قابل توجه است و برای تحقق رونق تولید باید سهم خودمان را از بازارهای كشورهای مختلف مشخص كنیم.
بهرامی اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه تخصصی مشترك كار خوبی است و از تمام ظرفیت خود استفاده خواهیم كرد اما خراسان جنوبی نباید خود را فقط محدود به استان فراه كند بلكه مبادلات باید در تمام كشور افغانستان صورت گیرد.
وی افزود: برای ایجاد كنسولگری ما هیچگونه مشكلی نداریم اما افغانستان باید برای ایجاد كنسولگری در خراسان جنوبی احساس نیاز كند كه پیشنهادات لازم ارایه شده است.
سفیر ایران در افغانستان با بیان اینكه تعرفه های ترجیحی در مبادلات قابل توجه است تصریح كرد: ایجاد بانك های مشترك ایران و افغانستان كاملا تخصصی است اما در بحث ورود بانك های كشور افغانستان به مناطق آزاد مشكلی نداریم كه احتمال حضور این بانك ها در چابهار وجود دارد.
وی با بیان اینكه تشویق سرمایه گذاران افغانستان برای حضور در خراسان جنوبی كار مثبتی است گفت: ظرفیت سازی و تسهیل سرمایه گذاری از روندهایی است كه استان باید دنبال كند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: 91 درصد بازار هدف صادراتی استان، كشور افغانستان است كه نشان دهنده ظرفیت توسعه تجارت با این كشور است.
داود شهركی فراهم شدن برگزاری نمایشگاه، حضور رایزنان بازرگانی ایران، استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی، استقرار كنسولگری افغان و تاسیس بانك مشترك ایران و افغانستان را از مهمترین راهكارهای توسعه تجارت با افغانستان بیان كرد.
وی رفع مشكلات نقل و انتقال پول، برگزاری میزهای مشترك ایران و افغانستان، اعمال تعرفه های ترجیحی و تشویق سرمایه گذاران افغانستان برای سرمایه گذاری در استان را از دیگر راهكارهای توسعه تجارت دانست.
مدیركل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی هم گفت: جمهوری اسلامی ایران 25 میلیارد تومان در سال های گذشته در این مرز هزینه كرده كه جای توسعه هم دارد و ماهیرود از مجهزترین بازارچه های مرزی ایران است.
جعفر شهامت افزود: به لحاظ ارتباط حمل و نقل صادرات استان و كاركرد منطقه ای ماهیرود نظر داریم جاده 2 طرفه احداث شود و یكی از اهمیت های استراتژیك استان است.
وی اظهار داشت: بحث بندر چابهار با توجه به تحریم مطرح است اما كمتر به ماهیرود توجه می شود كه باید در كمیسیون های مختلف اهمیت ماهیرود مورد توجه قرار گیرد.
شهامت گفت: قدمت مبادلات تجاری در این مرز به 300 سال قبل بر می گردد كه باید در برنامه ریزی لجستیك پررنگ تر مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در 2 سال گذشته كاهش ترانزیت داشتیم كه باید تدبیری در این زمینه اندیشیده شود.
مدیركل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی افزود: در بخش مسافری روزانه 130 نفر تردد داریم كه رونق نسبی گرفته است و با توجه به تجهیز سالن مسافری امیدواریم پیشرفت چشمگیری را شاهد باشیم.
وی جاده، ایمنی مسیر، نبود كنسولگری، هزینه بالای تردد به خاك كشور افغانستان، درج پایانه مرزی ماهیرود در اسناد مرتبط با بندر چابهار و عدم انطباق اسناد رانندگان و ناوگان های كشور افغانستان با قوانین بین المللی را از مهمترین مشكلات عنوان كرد.
سفیر ایران در افغانستان امروز (سه شنبه) وارد خراسان جنوبی شد و از منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، كارخانه سیمان باقران در شهرستان درمیان و بازارچه مرزی ماهیرود در شهرستان سربیشه بازدید كرد.
استان خراسان جنوبی با افغانستان و 6 استان كشور همجوار است.
3215*3028