ايوب آقاخاني روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا در آستانه برگزاري «جشنواره ملي نمايشنامهنويسي ميرزاآقا تبريزي» اظهار داشت: بحث درام نويسي بعد از انقلاب، بحثي تاريخي و دامنه دار است كه سالها بزرگان تئاتر روي آن تاكيد داشتهاند.
وي افزود: نسبتسنجي ميان تئاتريها و توليد تئاتر در مقايسه با توليد نمايشنامه نشان ميدهد كه با وجود اينكه از نظر آماري در كشور نمايشنامه تاليفي زيادي وجود دارد، اما واقعيت اين است كه به لحاظ كيفيت عقبتر از آمار توليد نمايش هستيم.
مدرس دانشگاه تاكيد كرد: بخش اعظمي از نمايشنامه هاي موجود در سطح كشور قابل نقد هستند و من از سال 1387 براي التيام اين زخم پروژه جامع ملي آموزشي با عنوان پروژه چهار فصل تئاتر ايران راهاندازي كردم كه بيوقفه تا سال 1391 و از سال گذشته تا امروز با هدف تقويت بنيه نمايشنامهنويسي در كشور در حال فعاليت است.
آقاخاني در خصوص برگزاري جشنواره ملي نمايشنامهنويسي با مركزيت تبريز گفت: خوشحالم كه يك جشنواره با تشخص با تمركز بر نمايشنامه و با تكيه بر گوهر آذربايجان،به نام «ميرزاآقا تبريزي» در شهر من برگزار مي شود.
مترجم و پژوهشگر تئاتر كشور اظهار داشت: برگزاري تمام جشنوارهها در ذات خود معايب و محاسني دارند اما در سيستم تئاتر كشور ما راه ديگري براي استعداديابي و شناسايي نامهاي در تكاپو وجود ندارد ولي بايد عيب و حسنها را روي كفه ترازو بگذاريم و ببينيم كدام سمت سنگيني ميكند.
وي افزود: در نگاه شخصي من محاسن جشنوارهها و به خصوص جشنواره ميرزاآقا تبريزي بيشتر از معايب آن است و اين مسير بايد با تلاش براي برگزاري كم عيبتر ادامه يابد و من دست تمام كساني را كه فراجناحي و فرادولتي به موضوع جشنواره نگاه مي كنند به گرمي ميفشارم.
آقاخاني در خصوص جايزهاي كه در جشنواره به نام وي قرار داده شده است، گفت: در اينباره شرمنده و در عين حال مفتخرم و توان توصيف حس خود را ندارم، اين حركت قابل تقديري است كه به كساني كه زندگيشان را صرف نمايشنامهنويسي كردند پيش از مرگشان توجه شود.
وي افزود: اين جايزه براي من باعث افتخار است اما از طرفي هم متاسفم كه در شرايط معاصر، نام ديگري از شهر تبريز يا استان آذربايجانشرقي با تاليفات و آثار اجراشدهاي در سطح ملي به سختي مي توان پيدا كرد؛ اميدوارم كه بتوانم پرچم شهرم را با عملكرد خوب افراشته نگاه دارم.
به گزارش ايرنا،«جشنواره ملي نمايشنامهنويسي ميرزاآقا تبريزي» توسط انجمن مردم نهاد دانشآموختگان تئاتر تبريز و حمايت نهادها و ارگانهاي فرهنگي شهر برگزار ميشود.
مهلت ارسال آثار به جشنواره ملي نمايشنامهنويسي ميرزاآقا تبريزي ۳۱ ارديبهشت ماه است و اختتاميه جشنواره ۱۴ تيرماه مصادف با روز قلم در تبريز برگزار مي شود.
6132/518
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۴
تبريز - ايرنا - نمايشنامهنويس و كارگردان برجسته تئاتر با اشاره به اينكه نمايشنامه نويسي اساس فعاليت هاي نمايشي است، گفت: بنيه نمايشنامهنويسي در سطح كلان كشور بايد تقويت شود.