ابو طالب اميني روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه به بررسي هاي انجام گرفته از اسفند ماه سال گذشته تاكنون به طور ميانگين 90 درصد طرح هاي آبخيزداري استان آبگيري شد.
وي با بيان اين كه در استان 150 عدد بند خاكي و چهار و 200 عدد بند رسوب گير وجود دارد، تصريح كرد: از اين تعداد در بارندگي هاي اخير 90 درصد آنها آبگيري و 150 ميليون متر مكعب كنترل سيلاب شده است.
اميني ادامه داد : طرح هاي آبخيزداري و آبخوان داري نقش بزرگي در كنترل سيلاب، تغذيه سفره هاي زيرزميني و نيز كنترل رسوبات دارد.
وي بيان كرد: امروزه اهميت و نقش ويژه طرح هاي آبخيزداري و آبخوان داري بر هيچكس پوشيده نيست و در همين راستا در سال 97 از محل اعتبارات صندوق توسعه ملي 800 ميليارد اعتبار ريال گرفته شد و امسال اين رقم به هزار و 500 ميليارد ريال افزايش يافت كه با اين اعتبار در قالب 20 طرح را اجرا و به نتيجه رسانديم.
معاون اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري اصفهان اظهارداشت: طرح هاي آبخيزداري و آبخون داري فوايد بسياري دارد كه در نهايت موجب كاهش اثرات خشكسالي مي شود از اين رو آبخيزداري را مي توان مهمترين كار در حوزه منابع طبيعي دانست.
وي با اشاره به اينكه بودجه امسال آبخيزداري كل كشور بالغ بر هشت هزار ميليارد ريال بود، تاكيد كرد: اين سهم در بودجه سال 98 به پنج هزار ميليارد ريال كاهش يافته است و اميدواريم اين كسري اصلاح شود زيرا طرح هاي آبخيزداري از اهميت بالايي برخوردار است و بايد بطور جدي به آن توجه كرد.
از 85 ميليون هكتار از عرصه هاي مرتعي مي توان بيش از 80 درصد آنها مستعد عمليات آبخيزداري مي باشد.
به گزارش ايرنا، آبخيزداري (Watershed Management) علم و هنر برنامه ريزي مستمر و اجراي اقدام هاي لازم براي مديريت منابع حوزه هاي آبخيز اعم از طبيعي، كشاورزي، اقتصادي و انساني بدون ايجاد اثرات منفي در منابع آب و خاك است كه مي تواند به صورت مكانيكي يا بيولوژيكي باشد.
بر اساس آمار موجود از مجموع 60 ميليون هكتار از عرصه هاي بياباني و مرتعي كشور حدود 25 ميليون هكتار مستعد عمليات آبخيزداري است.
م/س/ 6026
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۰
اصفهان- ايرنا - معاون اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري اصفهان گفت: 150 سازه از طرح هاي آبخيزداري و آبخوان داري اين استان در بارندگي هاي اخير آبگيري شد كه نقش مهمي در كنترل سيلاب، تغذيه سفره هاي زيرزميني و كنترل رسوب داشته است.