بيرجند - ايرنا - مديركل گمركات خراسان جنوبي گفت: كارخانه هاي خوارك دام و طيور استان با هدف صادرات به افغانستان راه اندازي شده اند كه به دليل اجراي طرح ممنوعيت صادرات در سال جاري تعديل نيرو داشته اند.

به گزارش ايرنا محمدعلي خاشي سه شنبه شب در نشست فعالان اقتصادي خراسان جنوبي با سفير ايران در افغانستان افزود: ممنوعيت صادرات خوراك دام و طيور، كارخانه هاي خراسان جنوبي را دچار مشكل كرده است.
وي بيان كرد: ما در حال حاضر در شرايط جدي تري از تحريم ها قرار داريم و بايد در اين شرايط سخت، تدبير بهتري بيانديشيم و برخي ممنوعيت ها براي واحدهاي توليدي در خراسان جنوبي كه با هدف صادرات راه اندازي شده اند، برداشته شود.
مديركل گمركات خراسان جنوبي گفت: اينكه اگر صادرات خوراك دام و طيور ادامه داشته باشد، ممكن است در داخل كشور با مشكل مواجه شويم، فكر درستي است اما از طرفي ديگر توليدكنندگان ما در استان با اجراي اين طرح با مشكل مواجه شدند.
وي بيان كرد: توليدكنندگان خراسان جنوبي بازاريابي خوبي در زمينه صادرات محصولات خود به افغانستان داشته اند و حيف است عليرغم هزينه هاي مختلف اين بازار را از دست بدهند.
نايب رئيس دوم اتاق بازرگاني،صنايع، معادن و كشاورزي بيرجند هم گفت: در ديداري كه سال گذشته با شما به عنوان سفير ايران در افغانستان داشته ايم شما در اين ديدار قول داديد كه مرز يزدان بازگشايي مي شود بنابراين از شما درخواست داريم اين قول پيگيري و اجرايي شود.
محسن موهبتي افزود: دولت افغانستان قول داده كه گمرك يزدان را در نيمه نخست سال 98 راه اندازي كند كه بايد اين موضوع با جديت پيگيري شود.
وي اظهار داشت: در بازارچه يزدان شهرستان زيركوه تا روستاي كلاته نظر افغانستان يكهزار و 500 متر و با استان شيندند افغانستان 160 كيلومتر فاصله داريم كه با وجود اين فاصله كوتاه مرزي، راه اندازي بازارچه يزدان نقش موثري در توسعه اقتصاد محلي و اشتغال مرزنشينان دارد.
رئيس كميسيون كشاورزي اتاق بازرگاني بيرجند هم گفت: خراسان جنوبي در زمينه پرورش طيور از ظرفيت بالايي برخوردار است و 75 درصد گوشت سفيد توليدي اين استان به ساير استان ها و كشور افغانستان صادر مي شود.
سيد حسين خيريه افزود: صادرات دان به كشور افغانستان از چند ماه گذشته ممنوع شده كه بايد براي رونق واحدهاي توليدي استان اين ممنوعيت رفع شود.
وي بيان كرد: كارخانه هاي دان و علوفه در خراسان جنوبي بيشتر بر مبناي صادرات به كشور افغانستان راه اندازي شده اند و اين واحدها ماهانه ظرفيت توليد 30 هزار تن دان را دارند.
خيريه با بيان اينكه پنج سال است كه وارد بازار دان و علوفه افغانستان و براي دستيابي به اين بازار هزينه هاي زيادي را متحمل شده ايم، افزود: از آنجا كه تجار افغان راغب به واردات دان و علوفه خراسان جنوبي هستند بايد تعرفه اي در نظر گرفته شود تا راحت تر بتوانيم با دان و علوفه پاكستان در افغانستان رقابت كنيم.
نايب رئيس اول اتاق بازرگاني صنايع، معادن و كشاورزي بيرجند هم در اين نشست گفت: پايانه ميل 73 از سال 80 تا 85 از جمله پايانه هاي صادراتي نمونه در كشور بوده و از چند سال گذشته تعطيل شده است.
علي اكبر فرامرزي افزود: عمليات اجرايي كارخانه سيمان باقران از سال 1382 با هدف صادرات سيمان به كشور افغانستان آغاز شد و سال گذشته با 200 ميليارد تومان هزينه به بهره برداري رسيد كه با توجه به فاصله 30 كيلومتري كارخانه سيمان باقران با بازارچه ميل 73، راه اندازي اين بازارچه تسهيل كننده صادرات سيمان به افغانستان است.
7556*3028