بر اساس گزارش هواشناسي ، رامسر ، جزو پرباران ترين شهرستان هاي غربي مازندران است و رودخانه هاي فصلي و دائمي اين منطقه پس از بارندگي شديد باافزايش دبي آب رو به رو مي شوند كه احتمال جاري شدن سيل وجود دارد.
بارندگي شديد به مقدار 300 ميلي متر طي 24 ساعت در 13 مهر ماه پارسال ، باعث طغياني شدن رودخانه ها و نيز جاري شدن سيل در رامسر شد كه حدود 152 ميليارد تومان به اين شهرستان خسارت زد.
محمد آزاد روز چهارشنبه با ابراز نگراني از افزايش دما در ماههاي آينده و نيز آب شدن برف در ارتفاعات و احتمال وقوع سيل در اين شهرستان به خبرنگار ايرنا گفت : امروز بيشترين دل نگراني و دغدغه اعضاي ستاد مديريت بحران پيشگيري از بلاياي طبيعي و كاهش خسارات ناشي از آن است و يكي از مهم ترين كارها اين است حريم رودخانه ها آزاد شود.
وي افزود : بناهاي غيرمجاز در حريم رودخانه ها پس از شناسايي كامل و با هماهنگي دستگاه قضايي تخريب خواهد شد تا زيرساخت هاي حوزه شهري و روستايي و زندگي مردم در معرض تهديد سيل قرار نگيرد.
براساس آمار موجود ، حدود 30 شاخه رودخانه طغياني در شهرستان هاي غربي مازندران جاري است و رودخانه هاي چالكرود ،صفارود ، ترك رود ، صفارود ، نسارود و پلنگ رود جزو رودخانه هاي شهرستان رامسر هستند كه با هر بارندگي شديد طغيان مي كنند و در نهايت سيل و سيلاب اين شهرستان را در بر مي گيرد.
مدير امور منابع آب شهرستان هاي عباس آباد، تنكابن و رامسر نيز پيش از اين در گزارشي به ايرنا ، تجاوز و تصرف حريم و بستر رودخانه ها و ساخت و سازهاي غيرمجاز را از علت هاي طغياني شدن آن ها در اين شهرستان هاي دانست و گفت كه به عنوان نمونه به خاطر همين اعمال خلافكارانه عده اي از افراد، عرض رودخانه ها به حدود 25 متر كاهش يافته بود كه هم اكنون با ساماندهي آن به عرض 100 متر رسيد.
فرماندار رامسر بدون اشاره به تعداد بناهاي احداث شده غيرمجاز در حريم رودخانه هاي اين شهرستان گفت : هرچند اخطارهاي متعددي به اين دسته از مالكان به منظور آزاد سازي حريم رودخانه ها با همكاري مسئولان دستگاههاي اجرايي مرتبط داده شده منتهي باز هم ديده شده كه تجاوز به حريم رودخانه ها از سوي برخي از اشخاص صورت گرفته است و چنين وضعيتي بنوعي زندگي مردم درحوزه شهري و روستايي به مخاطره مي افتد.
آزاد با انتقاد از بي تدبيري مسئولان ادوار گذشته نسبت به عدم برخورد با متصرفان حريم رودخانه هاي اين شهرستان ، افزود : دولت هم بتازگي دستور داده تا هرچه سريع تر ساخت وسازهاي غيرمجاز در حريم رودخانه هاي شناسايي و نسبت به جا به جايي آن ها در قالب طرح مطالعاتي در دستور كار نهادهاي اجرايي قرار گيرد.
رئيس جمهوري روز گذشته به وزير كشور دستور داد تا استانداران با همكاري شهرداري ها مكان هاي و ساختمان هاي درمعرض خطر سيل را شناسايي و گزارش دقيقي را به هيات وزيران ارائه دهند .
فرماندار رامسر گفت كه برهمين اساس به تمامي مسئولان دستگاه هاي مرتبط و نيز اعضاي ستاد مديريت بحران شهرستان نيز توصيه و تاكيد شده تمامي نقاط بحراني و سيل خيز را شناسايي و بدون اتلاف وقت به فرمانداري گزارش دهند و هرگونه كوتاهي در اين زمينه پذيرفته نيست .
آزاد با اشاره به سيل اخير در بيشتر استان هاي كشور و نيز مازندران افزود : وقوع چنين حادثه اي اگر چه تلخ بود و خسارت هاي جبران ناپذيري به زيرساخت هاي كشور و نيز زندگي مردم وارد كرد ولي يك فرصت بوده چرا كه مسئولان سطوح كلان نسبت به ساماندهي رودخانه هاي و پيشگيري مجدانه از تغيير كاربري زمين هاي كشاورزي ، جنگلي ،جلگه اي و ساخت وسازهاي غيرمجاز حساس كرد.
شهرستان رامسر در غرب مازندران با داشتن سه شهر ، يك بخش ، 205 روستا و آبادي داراي 73 نفر جمعيت ثابت است و به علت برخوداري از موقعيت هاي ممتاز طبيعي نظير دريا ، جنگل ، آثار تاريخي و گردشگري در تمامي روزهاي سال بويژه نوروز پذيراي دست كم پنج ميليون مسافر و گردشگر است.
/9922/ 1602/1654
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴
نوشهر- ايرنا - فرماندار رامسر به مالكان بناهاي غيرمجاز در حريم رودخانه هاي اين شهرستان اطلاع داد كه اين بناها به خاطر ناايمن بودن براي زندگي و همچنين خطرآفريني براي منطقه بويژه هنگام سيلاب ، تخريب خواهد شد.