به گزارش ایرنا، اعضای تعاونی های صیادی استان بوشهر اعلام كردند: حذف حمایت های شركت ملی پخش فرآورده های نفتی منجر به تعطیلی جایگاه های عرضه سوخت ساحلی دراین استان شده است.
آنان افزودند: با حذف این حمایت ها، ادامه فعالیت جایگاه های عرضه سوخت ساحلی در گرو افزایش قیمت بنزین است و این فشار به جامعه صیادی است.
یكی از صیادان بوشهری گفت: این سیاست شركت ملی پخش فرآورده نفتی با منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه حمایت از تولید و رونق اشتغال منافات دارد.
عبدالرسول غریبی افزود: با توجه به سیاستهای شركت ملی پخش فرآورده های نفتی در واگذاری تصدی گریها به بخش خصوصی و ارائه خدمات و تداركات بهتر به اعضای ماهیگیر، بخشی از شركتهای تعاونی صیادان استان بوشهر چندین سال است اقدام به احداث جایگاه عرضه بنزین در اسكله هاو بنادر صیادی كردند.
وی افزود: سرمایه گذاری برای جایگاه عرضه سوخت در بنادر صیادی و هزینه های مترتب بر آن صرفه اقتصادی نداشت و جامعه صیادی مخالف آن بود، اما به دلیل اصرار و فشار شركت ملی پخش فرآورده های نفتی صیادان به عملیاتی كردن آن قانع شدند.
غریبی اضافه كرد: آنچه تعاونی های صیادی را تشویق و ترغیب به احداث جایگاه عرضه سوخت ساحلی كرد، علاوه بر وظایف اساسنامه ای، شرایط خطرناك حمل و نقل بنزین در بشكه های پلاستیكی توسط قایق داران از جایگاه های عرضه بنزین شهر به اسكلهها و بنادر صیادی بود.
وی گفت: با احداث جایگاه های عرضه سوخت ساحلی، مسئولان شركت پخش فرآورده های نفتی حمایت هایی از جمله كرایه حمل، حق العمل توزیع، پوشش هزینه تبخیر متعارف را ارائه می كردند اما امروز این حمایت ها برداشته شده است.
غریبی اضافه كرد: بتازگی شركت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران بدون در نظر گرفتن عواقب امر و حتی نارضایتی صیادان قایق دار استان و سرمایه گذاری های سنگین تعاونی های صیادی در این ارتباط با حذف كرایه حمل بنزین تا جایگاه های سوخت ساحلی و پوشش هزینه تبخیر متعارف، آنان را با مشكل روبرو كرده است.
وی ادامه داد: دراین شرایط چنانچه جایگاه های عرضه بنزین تعاونی ها خواستار ادامه توزیع بنزین به اعضا باشند باید بنزین را با نرخ هر لیتر12هزار ریال به فروش برسانند.
غریبی گفت: در این شرایط نه تنها از جامعه صیادی هیچ حمایتی نمی شود بلكه با اعمال این تصمیم های غیركارشناسی فشار مضاعفی به فعالان این بخش با تعطیلی جایگاه های عرضه سوخت ساحلی در استان وارد شده است.
وی یادآور شد: هرچند این بخشنامه توسط شركت ملی پخش فراورده های نفتی ابلاغ شده است اما انتظار جامعه صیادان حمایت بیشتر مسئولان از حقوق فعالان این بخش است.
غریبی گفت: حذف برخی حمایت ها توسط شركت ملی پخش فرآورده های نفتی منجر به بیكاری افراد زیادی از صیادان می شود و مشكلات اجتماعی به دنبال دارد.
مدیرعامل تعاونی صیادان گناوه گفت: رویكرد جدید شركت ملی پخش فرآورده های نفتی در حذف برخی حمایت ها در بحث تامین سوخت جایگاه های ساحلی جز تضییع حقوق صیادان هیچ نتیجه مثبت دیگری ندارد.
عبدالله بویراتی افزود: انصاف نیست بنزین در جایگاه های شهری به وسائط مختلف نقلیه شخصی، تفریحی و ماشینهای چند سیلندر لوكس لیتری 10 هزار ریال اما به جامعه صیادی با نرخ بالاتری عرضه شود.
وی اضافه كرد: تا قبل از افزایش نرخ بنزین به هر لیتر10 هزار ریال قایق داران ماهیگیراز سهمیه بنزین یارانه ای برخوردار بودند اما این سهمیه قطع شد این درحالی است كه دولت به شناورهای تجاری كه از گازوئیل استفاده می كنند70 درصد سوخت یارانه ای و 30درصد به نرخ بین المللی تخفیف می دهد.
وی گفت: در این شرایط جایگاه داران عرضه سوخت ساحلی برای تامین سایر هزینه های جانبی مجبور به تامین سوخت با نرخ 12هزار ریال هستند كه با این شرایط امكان ادامه كار وجود ندارد و این اقدام باعث شده بیشتراین جایگاه ها تعطیل شوند.
وی گفت: برهمین اساس از مسئولان استان بوشهر و شیلات ایران می خواهیم برای حل این مشكل و توجه به نارضایتی صیادان اقدام كنند.
بویراتی افزود: در شرایطی كه وضعیت بیكاری و هزینه بالای اشتغال برهمگان روشن است، شایسته نیست بخشی از مدیران عالی وزارت نفت با رویكردهای هزینه آور و تحمیل آن بر صیادان وضعیت اشتغال موجود را نیز در شرایط شكنندگی و تعطیلی قرار دهند.
وی یادآور شد: استان بوشهر مانند آزمایشگاه است و هر قانون و بخشنامه ای كه ابلاغ می شود بلافاصله از سوی مسئولان استان اجرا می شود این درحالی است كه این بخشنامه در استان های همجوار از جمله خوزستان و هرمزگان اعمال نشده است.
مدیرعامل اتحادیه شركت های تعاونی صیادی استان بوشهر گفت: افزایش قیمت سوخت در بخش صیادی با سیاست و منویات رهبر معظم انقلاب در سال حمایت از رونق تولید و كالای داخلی در تعارض است.
محمد كارگر افزود: جامعه صیادی با توجه به مشكلات خاصی كه دارد از آسیب پذیرترین قشرهای جامعه به شمار می رود كه نیازمند حمایت و توجه ویژه دولت هستند.
وی اظهار داشت: دولت قیمت هر لیتر بنزین را 10هزار ریال مشخص كرده اما با بخشنامه جدید شركت ملی پخش فرآورده های نفتی و حذف برخی حمایت ها از جایگاه های عرضه سوخت ساحلی این جایگاه ها برای تامین هزینه های جانبی خود مجبور به عرضه سوخت با قیمت بالاتری هستند كه این امر اعتراض جامعه صیادی را به دنبال دارد.
كارگر ادامه داد: این اقدام تصمیم گیران علاوه بر تعطیلی جایگاه های عرضه سوخت ساحلی و تبعات اجتماعی، ظلم به جامعه صیادی است كه می طلبد مسئولان نسبت به این تصمیم تجدیدنظر كنند.
وی ادامه داد: كاهش ذخایر به دلیل لرزه نگاری، ورود پساب ها و تخلیه آب توازن كشتی های نفتی و سایر عوامل زیست محیطی باعث شده جامعه صیادی با مشكلاتی مواجه شوند.
كارگر افزود: همچنین افزایش قیمت ادوات و هزینه دریاروی و وجود وام های بالا با مدت بازپرداخت اندك از جمله دیگر مشكلات این جامعه به شمار می رود.
وی ادامه داد: تصمیم های غیركارشناسی بویژه در بخش صیادی نه تنها مشكلی از صیادان حل نمی كند بلكه گرفتاری های آنها را دوچندان كرده است.
كارگر گفت: در زمان حاضر یكهزار و 500 تا 2هزار قایق صیادی در استان بوشهر فعال است كه به طور میانگین در هر قایق 3 تا 4 نفر مشغول به كار هستند.
روابط عمومی شركت پخش فراورده های نفتی منطقه بوشهر در پاسخ به خبرنگار ایرنا كه برنامه و سیاست این شركت را در این زمینه جویا شده بود، اعلام كرد: شركت ملی پخش فراورده های نفتی كشور به آنها برای اظهار نظر در این زمینه اجازه نداده است.
6047/6043
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۹
بوشهر- ایرنا- جمعی از صیادان بوشهری نسبت به حذف حمایت های شركت پخش فرآورده های نفتی و تعطیلی جایگاه های عرضه سوخت در اسكله های این استان نگرانی خود را ابراز كردند.