به گزارش روز چهارشنبه ایرنا،علاوه براین اندونزی بزرگترین انتخابات مستقیم ریاست جمهوری در جهان را نیز همزمان با انتخابات بسیار گسترده پارلمانی خود برگزار خواهد كرد.
چهارمین انتخابات مستقیم ریاست جمهوری اندونزی روز 17 آوریل سال جاری میلادی (28 فروردین) همزمان با انتخابات سراسری پارلمانی در بزرگترین كشور مسلمان و چهارمین كشور پرجمعیت جهان با بیش از 260 میلیون میلیون نفر در وسعت گسترده 17 هزار جزیره برگزار خواهد شد.
این موسسه تحقیقاتی استرالیایی با انتشار گزارشی دراین زمینه نوشت:اگرچه رئیس جمهوری كنونی جوكو ویدودو در مبارزه سیاسی علیه رقیب دیرین خود ژنرال بازنشسته 'پرابوو سوبیانتو' در نظرسنجی های مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری پیشتاز است اما به نظر می رسد در صورتی كه جوكوی دراین انتخابات پیروز واقعی میدان باشد و موفق به ورود به دور دوم و نهایی ریاست جمهوری خود شود، احتمالا اقدامات گسترده و ویژه ای را برای توسعه اصلاحات سیاسی،حقوقی و اقتصادی برای اندونزی انجام نخواهد داد.
تحلیلگران این اندیشكده استرالیایی معقتدند: اما برخلاف این نگرانی ها ، این امید نیز وجود دارد كه نسل جدیدی از سیاستمداران خارج از گردونه الیت سیاسی كنونی درصدد هستند تا راه جوكوی را برای تداوم اصلاحات در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی آن گونه كه وی در دور اول ریاست جمهوری اش شروع كرد، ادامه دهند.
این تحلیلگران می گویند:آینده اندونزی به این موضوع بستگی دارد كه برنده انتخابات به چه میزان از آرای خود درایجاد اصلاحات مورد نیاز در سیستم دموكراسی معیوب این كشور استفاده كند.
براساس گزارش كمیسیون برگزار كننده انتخابات در روز انتخابات همزمان دو انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی برگزار می شود.
** انتخابات سراسری 2019 اندونزی
طبق گزارش این كمیسیون، 193 میلیون نفر از افزون بر 260 میلیون نفر جمعیت اندونزی را جامعه انتخاباتی دارای حق رای تشكیل می دهند كه قرار است با حضور در 800 هزار پایگاه انتخاباتی درسراسر 17 هزار جزیره این كشور به رئیس جمهوری آتی و معاون وی رای دهند.
میلیون ها اندونزیایی در بزرگترین انتخابات مستقیم ریاست جمهوری جهان رئیس جمهوری خود را دریك فرایند انتخاباتی برمی گزینند تا وی نیز بزرگترین كابینه جهان را تشكیل دهد.
برای نخستین بار در تاریخ اندونزی انتخابات در همان روز تعیین شده بدون تاخیر برگزار می شود.
انتخابات پارلمانی اندونزی نیز شامل انتخابات مجالس علیا و سفلی است كه همزمان با انتخابات ریاست جمهوری این كشور برگزار می شود. علاوه بر این انتخابات مجالس استانی و منطقه ای نیز درهمین روز انجام می شود.
براساس گزارش های اعلام شده قرار است 245 هزار داوطلب نمایندگی مجالس مختلف اندونزی برای كسب بیش از 20 هزار صندلی در مجالس مختلف فدرالی و استانی و منطقه ای با یكدیگر به رقابت بپردازند.
بیش از 40 نفر از واجدان شرایط انتخابات را افراد دارای سن 17 تا 35 سال تشكیل می دهند. بنابراین رقبای این انتخابات تلاش گسترده ای برای جذب آرای جوانان به كار گرفته اند.
اندونزیایی ها چهارمین كاربران پرجمعیت جهان در شبكه های اجتماعی به ویژه فیس بوك هستند و از این رو هر دو رقیب اصلی انتخابات ریاست جمهوری در شبكه های اجتماعی تبلیغات گسترده ای را هدایت می كنند.
طبق گزارش لووی' 20 سال پس از سقوط دولت اقتدارگرای سوهارتو در اندونزی ، برگزاری انتخابات آزاد ، منصفانه و آرام به یك نرم سیاسی در این كشور تبدیل شده است. در سال های گذشته نسل جدیدی از رهبران سیاسی ملی و محلی پركار از جمله جوكو ویدودو 57 ساله به عرصه قدرت ورود كرده اند كه بیش از گذشته نیز پاسخگو هستند، اما سیستم دموكراسی سیاسی هنوز دراین كشور هنوز دارای چالش های بسیاری بوده و معیوب است.'
این موسسه درعین حال تاكید كرد اما رفع مشكلات كنونی در چهارمین كشور پرجمعیت جهان با ویژگی ها چند نژادی، چند مذهبی نیاز به زمان طولانی تری برای تحقق دارد اما این كشور دراین مسیر درحال گام برداشتن است.
طبق گزارش موسسه لووی ' روند انتقال به دموكراسی در اندونزی بسیار بیشتر و موفقیت آمیز تر از برخی همسایگان این كشور در جنوب شرق آسیا مانند میانمار و تایلند و همچنین اكثر كشورهای دارای بهار عربی بوده است.'
** رقبای انتخابات ریاست جمهوری 2019 اندونزی
جوكو ویدودو از پنج سال پیش در اندونزی به قدرت رسید و پس از 5سال زمامداری قرار است با پرابوو در انتخابات ریاست جمهوری 2019 اندونزی درهفته آینده به رقابت بپردازد.
'ویدودو' از اكتبر 2014 میلادی با به دست آوردن 53.1 درصد آرا، توانست مسند ریاست جمهوری اندونزی را برای دورهای پنج ساله در اختیاربگیرد و كابینه 34 نفره خود را تشكیل دهد.
طبق قوانین این كشور سن رای دادن در اندونزی 17 سال است و تمام افرادی كه ازدواج كرده یا طلاق گرفته باشد نیز می تواند بدون محدودیت سنی در انتخابات شركت كند
انتخابات پارلمانی نیز در اندونزی هر پنج سال یكبار برگزار می شود.
جوكوی پس از'سوسیلو بامبانگ یدهویونو' ، در دوره نخست ریاست جمهوری خود، با برنامه ریزی اقتصادی موفق شد نرخ فقر از 11 درصد به كمتر از 10 درصد دراین كشور برساند.
رشد اقتصادی این كشور نیز در این دوره به نرخ متوسط 5 درصد رسید كه گرچه این رقم كمتر از وعده داده شده جوكوی (7 درصد) بود اما نزدیكی زیادی به نرخ رشد اقتصادی كشورهای جنوب شرق آسیا دارد.
جوكوی، 'معروف امین ساله' و یكی از بانفوذترین رهبران مذهبی دراین كشور را به عنوان معاون خود در انتخابات آتی ریاست جمهوری معرفی كرده است .
معروف امین رهبر نهضت العلمای ، بزرگترین سازمان اسلامی و رئیس شورای علمای اندونزی است.
پرابوو سوبیانتو رقیب67 ساله و دیرین جووكوی ژنرال بازنشسته از ارتش این كشور است . وی نامز معاونت ریاست جمهوری مگاواتی سوكارنوپورتی در سال 2009 اندونزی بود كه این انتخابات با پیروزی یدهویونو به پایان رسید.
وی رقیب جوكوی در انتخابات ریاست جمهوری 2014 نیز بود كه در این رقابت های پرهزینه نیز مغلوب شد.
پرابوو ، ' اونو ساندیاگو' 49 ساله و تاجر و سرمایه گذار معروف اندونزیایی را به عنوان معاون خود در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری 2019 اندونزی معرفی كرده است. وی از سال 2015 با پیوستن به حزب گریندرا پرابوو به عنوان مشاور، وارد عرصه سیاست در اندونزی شد.
**برنده احتمالی انتخابات اندونزی كیست؟
طبق گزارش های رسانه ای برگرفته از تحقیقات مراكز افكارسنجی مختلف، 'جوكوی' در 9 نظرسنجی كه در ماههای اخیر در مورد رقابت های انتخابات ریاست جمهوری2019 برگزار شده از رقیب خود پرابوو جلوتر بوده است.در مجموع ویدودو رئیس جمهور كنونی در این نظرسنجی ها 54 درصد آرای اندونزیایی ها و پرابوو 33 درصد آرا را به خود اختصاص داده اند.
با این وجود عرصه انتخابات در كشورهای مختلف جهان با ناشناخته های بسیاری همراه است و این مردم اندونزی هستند كه پیروز اصلی این میدان را هفته آینده تعیین می كنند، تا رئیس جمهوری جدید زمامداری 5 سال آتی این كشور را برعهده داشته باشد.
آساق **1599 **1600
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹
تهران – ایرنا- موسسه تحقیقاتی لووی اعلام كرد:انتخابات سراسری اندونزی كه قرار است هفته آینده برگزار شود، یكی از بزرگترین و پیچیده ترین انتخابات یكروزه همزمان درجهان است كه به دلیل وسعت و پیچیدگی انتخابات مدل دیگری از آن در دنیا وجود ندارد.