به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از روزنامه استريت تايمز،اين ناو هواپيمابر آمريكا كه سال گذشته به جنگنده 'اف- 35' مجهز شد، ماه جاري به رزمايش هاي 'باليكاتان' با فيليپين پيوست. بيش از هفت هزار سرباز از فيليپين و آمريكا در اين رزمايش شركت كردند.
اين ناو جنگنده آمريكا كه در نزديكي 'اسكاربورو شوال' در درياي چين جنوبي مشاهده شده از هفت سال پيش، پس از بروز تنش هايي تحت سلطه چين قرار گرفته است.
به گفته يكي از مقامات دفاعي آمريكا، كشتي USS Wasp'' از فاصله 25 مايلي اين منطقه گذر كرده است.
به نوشته استريت تايمز، اين ناو آمريكايي مشغول انجام عمليات «آزاد ناوبري» نبوده است.
طبق قوانين بين المللي، 12 مايل دريايي به عنوان حريم آبي يك منطقه محسوب مي شود و ورود به اين محدوده به معناي آن است كه ايالات متحده ادعاهاي مطرح شده در مورد مالكيت اين جزاير را به رسميت نميشناسد.
اين حركت همزمان با تشديد اعتراضات مقامات فيليپين در مورد حضور بيش از 200 كشتي چيني در نزديكي منطقه تيتو كه از مناطق مورد مناقشه درياي چين جنوبي است.
«رودريگو دورت» رئيس جمهوري فيليپين، از چين خواسته است تا اين ادعاها و عمليات را كنار بگذارد در غير اين صورت مجبور به واكنش نظامي خواهد شد.
از زمان انتصاب دوترته به رياست جمهوري فيليپين و اعلام اينكه 'جدايي از واشنگتن را به خاطر پكن به جان مي خرد'، آمريكا تلاش مي كند تا معاهده ها با متحدان خود را در درياي چين جنوبي تقويت كند.
مايك پمپئو وزير امور خارجه آمريكا، در سفر ماه مارس خود به فيليپين به مقامات محلي اطمينان داد كه واشنگتن از فيليپين در مقابل هرگونه حمله نظامي در درياي جنوبي چين حمايت خواهد كرد.
وي هشدار داد، همانطور كه درياي جنوب چين بخشي از اقيانوس آرام است، هرگونه حمله مسلحانه به نيروهاي فيليپين، هواپيما يا كشتيهاي عمومي در درياي جنوبي چين ماده چهار پيمان دفاع متقابل را نقض خواهد كرد.
وزير خارجه آمريكا همچنين به معاهده آمريكا - فيليپين در سال 1951 اشاره كرد كه بطور خاص دو طرف را مجبور ميكند كمكهاي يكديگر را در صورت حمله 'مسلحانه در منطقه اقيانوس آرام' ارائه دهند.
«تئودورو لاكسين» وزير امور خارجه فيليپين هفه جاري اعلام كرد كه ايالات متحده تنها متحد نظامي نظامي اين كشور است.
بر اساس اعلام دفتر اطلاعات تركيبي براي آموزش هاي نظامي مشترك، حضور اين كشتي هاي آمريكايي براي آموزش و تمرينات نظامي مشترك دريايي در درياي بين المللي درياي چين حنوبي بوده است؛ اين تمرين بر روي امنيت دريايي و توانايي هاي كشتي هاي جنگي و همچنين قابليت همكاري چند مليتي از طريق مبادلات نظامي متمركز است.
اين در حالي است كه ورود گسترده آمريكا به همراه جنگنده ها و ناوهاي اين كشور به درياي جنوبي به تدريج نگراني هاي چين كشوري كه خود را مالك نزديك به 80 تا 90 درصد از كل اين منطقه مي داند بيشتر كرده است و تنش ميان پكن و واشنگتن را افزايش داده است.
'جو بو' از كارشناسان امور نظامي چين بر اين باور است كه درياي چين جنوبي به صحنه جدي از تنش ها تبديل شده است و خطر رويارويي نيز هميشه وجود داشته است.
وي افزود،ناوهاي آمريكايي در اين منطقه جولان مي دهند و چين هم نيروي دريايي اش را در منطقه مستقر كرده است و بعيد به نظر مي رسد در چنين شرايطي هر دو طرف بتوانند مديريت خيلي دقيق و كاملي روي هر اقدامي انجام دهند و يك شكاف امنيتي ممكن است باعث بروز مخاطراتي جدي شود.
به گفته كارشناسان هرقدر نيروي نظامي چين قويتر و ارتش اين كشور مدرن تر شود و توان بازدارندگي اش افزايش يابد ، به همان نسبت هم آستانه تحملش در مقابل اقدامات نظامي آمريكا در درياي جنوبي كاهش يابد.
آساق**9470**1600
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۷
تهران-ايرنا- ايالات متحده براي نخستين بار همزمان با افزايش تنش ها در درياي چين جنوبي، يك ناو هواپيما بر خود را براي شركت در رزمايش هاي دريايي به عنوان اعلام پيامي مشخص به چين، به منطقه 'اسكاربورو شوال' كه جزو مناطق مورد مناقشه درياي چين است،اعزام كرد.