اينترنت اشيا (IoT)، فناوري مدرني است كه در آن براي هر شي، قابليت ارسالِ داده يا دريافت فرمان از طريق شبكههاي ارتباطي فراهم مي شود.
حسين ماهوش محمدي روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه اصفهان افزود: اين رويداد توسط دانشكده مهندسي كامپيوتر دانشگاه اصفهان و با همكاري دانشگاه فردوسي مشهد با هدف تبادل نظر و اطلاع يافتن از آخرين فعاليت هاي پژوهشي و كاربردي، گسترش پژوهش، انتقال فناوري و ارتقاي كاربردها و كسب و كارهاي مبتني بر اينترنت اشيا و همگرايي بيشتر ميان مراكز علمي پژوهشي و صنعتي برگزار مي شود.
وي با بيان اينكه نخستين دوره اين كنفرانس سال 96 توسط دانشگاه اصفهان برگزار شد، خاطرنشان كرد: دانشكده فني و مهندسي دانشگاه فردوسي مشهد نيز سال گذشته كنفرانس بين المللي اينترنت اشيا و شهر هوشمند را برگزار كرد و در جهت تداوم اين حركت ها، 2 دانشگاه تفاهم نامه اي بمنظور تجميع دو رويداد مذكور و برگزاري كنفرانس بين المللي مشترك با نام 'اينترنت اشيا و كاربردها' منعقد كردند.
دبير اجرايي سومين كنفرانس بين المللي اينترنت اشيا اظهار داشت: برگزاري كارگاه هاي آموزشي و نشست هاي تخصصي با حضور محققان و استادان خارجي و داخلي از ديگر برنامه هاي اين همايش در دانشگاه اصفهان است.
ماهوش محمدي با بيان اينكه مبحث اينترنت اشيا همگام با دنيا از سال 93 در دانشگاه اصفهان مطرح شد، افزود: سال 95 نيز كميته اينترنت اشيا در دانشكده مهندسي كامپيوتر اين دانشگاه براي گسترش اين فناوري جديد تشكيل شد و آغاز به كار كرد.
همچنين دبير علمي سومين كنفرانس بين المللي اينترنت اشيا در اين نشست گفت: از ميان بيش از يكصد مقاله داخلي و خارجي رسيده به دبيرخانه اين رويداد حدود 40 مقاله ارائه مي شود.
بهروز شاهقلي با بيان اينكه سخنراناني از كشورهاي كانادا، نيوزيلند و ايران و شوراي اروپايي اينترنت اشيا در اين رويداد حضور دارند، افزود: آنها به ارائه آخرين دستاوردهاي علمي در زمينه هاي شهر هوشمند، فناوري هاي ارتباطي، هوش مصنوعي و بلاك چين و ارتباط آنها با اينترنت اشيا مي پردازند.
وي يكي از كارگاه هاي آموزشي در اين كنفرانس را هوشمند سازي كارخانه ها عنوان كرد و افزود: اين كارگاه با همكاري بخش خصوصي برگزار مي شود و صنايع اصفهان به خوبي مي توانند از آن استفاده كنند.
شاهقلي با اشاره به اينكه اصفهان ظرفيت هاي بسياري در زمينه صنايع و علم و فناوري دارد، تصريح كرد: تا كنون تعدادي از صنايع بزرگ استان به سمت استفاده از كاربردهاي اينترنت اشيا و تعريف طرح هايي در اين زمينه در ارتباط با دانشگاه ها از جمله دانشگاه اصفهان حركت كرده اند اما لازم است كه حركت آنها سريع تر باشد.
به گفته وي، مباحث اينترنت اشيا در اصفهان تا كنون در صنايعي مانند فولاد، انرژي، توزيع و ارتباط برق و سيستم هاي اندازه گيري و هوشمند سازي بكار رفته است.
عضو هيات علمي دانشكده مهندسي كامپيوتر دانشگاه اصفهان خاطرنشان كرد: لازم است بخش هاي علوم انساني نيز وارد اين بحث شوند و جنبه هاي اجتماعي و گسترش مفهوم و فرهنگ آن را بررسي كنند.
بر اساس اطلاعات پايگاه اينترنتي سومين كنفرانس بينالمللي اينترنت اشيا و كاربردها، اين رويداد توسط موسسه جهاني برق و الكترونيك (IEEE) تاييد شده است.
در آينده نزديك، حضور اينترنت اشيا در زندگي روزمره بسيار محسوس خواهد بود؛ بنابراين با توجه به نوپايي اين حوزه، سرمايه گذاري علمي و فني در آن مي تواند باعث ايجاد مشاغل نو شود و تحقيقات علمي در اين حوزه در ايران و جهان به سرعت در حال رشد است.
برآورد شده است، در سال ۲۰۲۰ بازار اينترنت اشيا (IoT) به بالاتر از ۳۰۰ ميليارد دلار در سال برسد.
دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان داراي حدود 15 هزار دانشجو و 650 عضو هيات علمي و يكي از دانشگاه هاي برتر كشور است.
6022 / 3011
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴
اصفهان - ايرنا - عضو هيات علمي دانشكده مهندسي كامپيوتر دانشگاه اصفهان از برگزاري سومين كنفرانس بين المللي ' اينترنت اشيا و كاربردها' 28 و 29 فروردين امسال در اين دانشگاه خبر داد.