شیراز - ایرنا- وزیر بهداشت و درمان با بیان اینكه آموزش بر مبنای فرهنگ ایرانی و اسلامی باید در اولویت باشد گفت : بوعلی سینا در عرصه علوم پزشكی بر اساس همین رویه و مشی متعالی به بسط و گسترش علوم طب پرداخت و دانشگاهها نیز باید این رویكرد را در اولویت قرار دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دكتر سعید نمكی شامگاه چهارشنبه در بازدید از مركز خیریه آموزشی، پژوهشی و پیوند اعضای بوعلی سینا شیراز امیدواری كرد كه این مركز بتواند به سطح دانشگاه ارتقا یابد و دانشگاه بوعلی سینا نیز بتواند مركزی برای بازگشت به تربیت نیروی انسانی بر مبنای فرهنگ و تربیت اسلامی و ایرانی باشد.
دكتر نمكی در جمع مسوولان دانشگاه علوم پزشكی شیراز، اعضای تیم پیوند اعضا و مسوولان بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی پیوند اعضای بوعلی سینا با اشاره به علاقه و عشق دكتر ملك حسینی بنیان گذار این مجموعه علمی در خدمت به مردم، از تمامی دست اندركاران این مركز به پاس راه اندازی این مجموعه ، تقدیر كرد.
وی ادامه داد: این بنای علمی و پژوهشی قطعا جاودانه می شود، چرا كه چاشنی آن عشق و ارادات به خدمت به مردم است، كار بزرگ و به یادماندنی در این مركز انجام شده و من و مجموعه وزارت بهداشت از هیچ كوششی برای توسعه آن دریغ نمی كنیم.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی افزود: در صورت تبدیل این مركزعلمی و تحقیقاتی به دانشگاه، عامل دگرگون كننده در روش تدریس، تربیت و مهارت آموزی طبیبان این مملكت خواهد بود.
نمكی با تجلیل از شخصیت علمی بوعلی سینا گفت: بوعلی سینا علاوه بر طبیب، حكیمی فرزانه و دارای دانش در حوزه های مختلف بود كه این ویژگی باید در تربیت پزشكان امروزی نیز مورد توجه قرار گیرد.
وزیر بهداشت ادامه داد: مركز علمی و پژوهشی بوعلی سینا را یك مركز مرجع در منطقه می دانیم كه افتخاری برای جمهوری اسلامی و وزارت بهداشت است.
مدیرعامل مركز خیریه آموزشی، پژوهشی و پیوند اعضای بوعلی سینا نیز در این بازدید با بیان توانمندی های این مركز و مشاركت نیكوكاران در احداث و توسعه خدمات آن؛ نیكوكاران را از برگزیدگان خداوند خواند.
دكتر سید علی ملك حسینی در ادامه با اشاره به موفقیت های این مركز در جراحی های پیوند اعضا و كسب عنوان بیشترین تعداد پیوند كبد در دنیا، این امر را از دستاوردهای ویژه این مركز در سطح بین المللی خواند.
وی همچنین با بیان توانمندی های این مركز در تبدیل به دانشگاه بوعلی سینا، بر اهمیت بهره مندی از توان نیكوكاران در ارتقای سلامت و درمان بیماران تاكید كرد.
این چهره ماندگار ملی كشورمان همچنین خواستار سطح بندی بیمارستان های كشور بر اساس شاخص هایی نظیر نیروی انسانی، فرآیندهای خدمات رسانی و دیح های تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه پیوند است .
دكتر علی بهادر رییس دانشگاه علوم پزشكی شیراز هم گفت: مركز خیریه آموزشی، پژوهشی و پیوند اعضای ابوعلی سینا، در گستره ای به وسعت 100 هكتار زمین، احداث شده و دنبال كننده طرح های تحقیقاتی در زمینه پیوند عضو است .
دكتر بهادر افزود: برای این مركز در فاز نخست، افتتاح و بهره برداری از مركز همودیالیز ۸۰ تختخوابی با زیربنای پنج هزار مترمربع و ظرفیت پذیرش روزانه ۲۴۰ بیمار دیالیزی از سراسر استان و استان های همجوار پیش بینی شده بود كه به همت رضا ابراهیمی ؛ نیكوكار عرصه سلامت و كمك سایر نیك اندیشان و هیات امنا مركز در سال ۱۳۸۶ به بهره برداری رسید.
وی اضافه كرد: فاز دوم این مجموعه، شامل افتتاح و بهره برداری از ساختمان بیمارستان با زیربنای ۸۰ هزار مترمربع و ظرفیت ۷۰۰ تخت با كمك نیكوكاران بود .
به گفته وی در فاز سوم مركز خیریه آموزشی، پژوهشی و پیوند اعضای ابوعلی سینا نیز احداث ساختمان های الحاقی نظیر مركز آموزش عالی علوم پزشكی ابوعلی سینا، دانشكده های پزشكی و دندانپزشكی، مسجد، سالن های ورزشی و خوابگاه های دانشجویی با زیربنای ۸۰ هزار متر مربع و پیشرفت فیزیكی ۵۰درصد دنبال می شود .
رییس دانشگاه علوم پزشكی شیراز ادامه داد: همچنین فاز چهارم، عملیات ساخت بیمارستان هزار تختخوابی و فوق تخصصی سرطان جنوب با زیربنای ۸۰ هزار مترمربع با وقف جمعی نیكوكاران است كه دنبال می شود.
وی اضافه كرد: هم اكنون مجموع تعداد مراكز پیوند كشورهای اروپایی و آمریكایی در یك سال، حدود ۵۰۰ پیوند كبد است؛ در حالی كه در شیراز با داشتن یك مركز و یك تیم پیوند، سالانه بیش از ۵۰۰ عمل پیوند كبد انجام می شود.
دكتر بهادر خاطر نشان كرد: تیم پیوند دانشگاه علوم پزشكی شیراز علاوه بر انجام پیوند كبد، پیوند پانكراس، پیوند روده، كلیه و لوزالمعده را نیز در كارنامه خود به ثبت رسانده كه موفقیت های حاصل از آن، امروز بخش پیوند شیراز را به مركزی شناخته شده در سطح مجامع بین المللی تبدیل كرده است.
به گفته وی : بیش از ۹۹ درصد از پیوندها در استان فارس از جسد به زنده و كمتر از یك درصد مربوط به پیوند از وابستگان درجه یك بیمار انجام شده كه این موضوع برای متولیان تیم پیوند افتخار بزرگی به شمار می رود؛ همچنین بر اساس آمارها، هم اكنون در دنیا حدود ۱۰ درصد از پیوندها در مراحل اولیه پس زده می شود، اما در شیراز این آمار، كمتر از ۱۰ درصد گزارش شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشكی شیراز اضافه كرد: در حال حاضر بخش های پیوند، پس از پیوند، مراقبت ویژه بزرگسال و اطفال، بخش ICU جراحی، جراحی عمومی، بازتوانی روده، درمانگاه، اتاق عمل و اورژانس، به عنوان بخش های درمانی و خدمات تصویربرداری با به روزترین تجهیزات ام آر آی ، سیتی اسكن، آزمایشگاه، پاتولوژی، بانك خون و داروخانه، به عنوان بخش های تشخیصی و پاراكلینیكی در این بیمارستان فعال است.
6113