مشهد - ایرنا - رئیس دفتر كمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در مشهد گفت: جمهوری اسلامی ایران بهترین آموزش ها را در حوزه های مختلف به پناهندگان ارائه كرده و خدمات مطلوبی به آنان داشته كه قابل تقدیر است.

'مولوگنا زورای مامو' روز چهارشنبه در سفر به مرز دوغارون شهرستان تایباد استان خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران در طول 40 سال گذشته به بیش از یك میلیون نفر از اتباع خارجی خدمات مطلوبی ارائه كرده است كه جا دارد به عنوان نماینده سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از مسئولین جمهوری اسلامی ایران قدردانی و تشكر كنم.
وی اظهار داشت: سیاست های ایران در خدمات رسانی به پناهندگان و رفع مشكلات معیشتی، بهداشتی و تحصیلی آنان نمونه مثال زدنی و الگویی در جهان است.
وی گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران علاوه بر میزبانی مطلوب از پناهندگان، فرصتی برای رشد و تاثیرگذاری اتباع خارجی در جامعه فراهم كرده است.
رئیس دفتر كمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در مشهد افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران در زمینه پناهندگان به پشتوانه مردم با فرهنگ این كشور برای كمك به نیازمندان انجام می شود و پناهندگان قدردان كمك های سازمان های بین المللی و كشورها هستند.
وی به جایگاه مرز دوغارون از نظر ورود و خروج اتباع كشور افغانستان اشاره كرد و اظهار داشت: با توجه به اینكه مرز دوغارون یكی از امن ترین و مهمترین معبرهای رسمی زمینی ایران می باشد بیشترین ورود و خروج اتباع كشور افغانستان و بازگشت داوطلبانه پناهندگان این كشور از طریق این معبر زمینی انجام می شود.
وی به حضور بیش از 150 هزار تبعه خارجی دارای كارت معتبر اقامت در استان خراسان رضوی اشاره كرد و گفت: این استان بعد از استان تهران از نظر حضور اتباع خارجی در رده دوم كشور قرار دارد كه خدمات به اتباع خارجی در این استان پهناور نیز مطلوب می باشد.
روزانه بیش از هزار و 200 نفر از اتباع كشور افغانستان به صورت داوطلبانه از طریق مرز زمینی دوغارون به كشور خود بازمی گردند.
بازدید از مركز آموزش پیش آگاهی از خطرات مین، كلینیك بهداشتی و درمانی اتباع خارجی در مرز دوغارون از برنامه های سفر رئیس دفتر كمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در مشهد به مرز دوغارون بود.
مرز دوغارون در 18 كیلومتری شهر تایباد قرار دارد.
شهرستان 120 هزار نفری تایباد در 225 كیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
7494 / 6053