مشهد- ایرنا- عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در قانون اساسی هیچ تفاوتی بین زن و مرد در احراز پستهای مدیریتی نیست و در صورتی كه زنان توانمندیها و تجربه لازم را داشته باشند انتخاب آنان در پستهای عالی مدیریتی عمل به قانون است.

اعظم انصاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با قدردانی از اقدام استاندار خراسان رضوی در انتخاب یك زن به عنوان سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری این استان افزود: برخی از طرفداران حقوق زنان در كشور معتقدند به منظور استفاده جامعه از خدمات زنان، باید زمینه عرضه تواناییهای آنان در جامعه فراهم شود و برای تحقق این مهم باید حداقل 30 درصد از مدیران جامعه زن باشند.
وی اضافه كرد: براساس این فكر در قانون برنامه ششم توسعه مصوب شد كه زنان باید تا پایان برنامه عهده دار 30 درصد از پستهای مدیریتی كشور شوند اما در صورتی 30 درصد سهم زنان از پستهای مدیریتی محقق می شود كه پذیرش زنان در نهادهای دولتی بیشتر شود.
مشاور رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در امور بانوان و جوانان گفت: طی سالهای گذشته روند ورود زنان به نهادهای دولتی متناسب با مردان نبوده و به همان نسبت تعداد زنانی كه بتوانند به جایگاههای مدیریتی دست یابند نیز نسبت به مردان كمتر بوده است.
انصاری افزود: در دولت دهم یك زن برای نخستین بار در كشور به عنوان وزیر بهداشت و درمان انتخاب شد اما تقریبا وی در زمان مسئولیتش تنها بود و زنان كمتری در پست های مدیریتی حضور داشتند.
وی اضافه كرد: من با این كه زنان به پستهای مدیریتی عالی گمارده شوند موافق هستم اما اینكه با وجود حضور اندك زنان در بین مدیران میانی و كارمندان معمولی دستگاههای اجرایی، یك مرتبه یك زن در سطح عالی مدیریتی انتخاب شود را اقدامی بلندپروازانه می دانم.
عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برای تحقق سهم 30 درصدی زنان در پستهای مدیریتی لازم است ابتدا ورودی زنان به دستگاههای اجرایی بیشتر شود به این معنا كه سهم پذیرش زنان در آزمونهای استخدامی دستگاههای اجرایی افزایش یابد، سپس زنانی كه تجربه كافی به دست آورده اند بتوانند به عنوان مدیران میانی انتخاب شوند و در نهایت به پستهای عالی مدیریتی دست یابند.
انصاری افزود: در صورتی كه حضور زنان در دستگاههای اجرایی و پستهای مدیریتی به صورت پلكانی افزایش یابد به هنگام انتخاب یك زن برای پستهای عالی مانند وزارت، معاونت وزارت یا استانداری گزینه های بیشتری برای انتخاب بهترین فرد وجود خواهد داشت.

** انتصاب زنان در مدیریتها از شاخصهای ارزیابی مسئولان باشد
رئیس كمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: انتصاب زنان در پستهای مدیریتی باید از شاخصهای مهم ارزیابی عملكرد مدیران دستگاهها باشد.
بتول گندمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همه مدیران باید به تكلیف برنامه ششم توسعه در این خصوص پایبند باشند.
وی اضافه كرد: یكی از مهمترین بندهای برنامه ششم، واگذاری 30 درصد ظرفیتهای مدیریتی سازمانها و دستگاههای اجرایی به زنان است كه باید مورد توجه باشد و مدیریت عالی استان مدیران را به اجرای آن ملزم كند.
رئیس كمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: باید برای مدیرانی كه به این موضوع توجه دارند و از توان و پتانسیل مدیریتی زنان استفاده می كنند آیتمهای تشویقی درنظرگرفته شود و مدیرانی كه در اجرای این قانون مقاومت نشان می دهند نیز به جامعه معرفی شوند.
گندمی افزود: زنان 50 درصد جامعه را تشكیل می دهند و شمار زنان تحصیلكرده در جامعه رو به افزایش است و طبق ارزیابیهای صورت گرفته حضور زنان در پستهای مدیریتی همراه با تعهد كاری بالا، ایجاد انگیزه در زیرمجموعه ها، حمایت از زیرمجموعه ها، سلامت كاری و پاكدستی بوده است.
وی اضافه كرد: جامعه زنان و گروههای مردم نهاد باید همچنان پیگیر تحقق بند مربوط به افزایش ظرفیت مدیریتی زنان در برنامه ششم توسعه باشند و در این خصوص باید نشستهایی با مسئولان و متولیان امر برگزار شود و این مساله با صدای بلند مطرح شود.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد ابراز امیدواری كرد در این خصوص مدیران و به ویژه مدیران مرد گامهای موثری بردارند.
گندمی افزود: حضور بیشتر زنان در جامعه و در پستهای مدیریتی سالم سازی و اعتماد عمومی را افزایش می دهد و منجر می شود از فصا و نگاههای بدبینانه ای كه نسبت به مدیریت زنان در جامعه ایجاد شده خارج شویم.

* تاكید شورای شهر بر استفاده از ظرفیت زنان
رئیس كمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: تمامی اعضای شورای پنجم شهر مشهد هم به صورت واحد بر استفاده از ظرفیت زنان و جوانان در مدیریت شهری تاكید داشته و دارند.
گندمی افزود: این موضوع به شهردار مشهد نیز تاكید شده است و تلاش می كنیم مدیران زن در این حوزه افزایش یابند كه البته این مهم در برخی مناطق شهرداری مشهد محقق شده است.
وی با بیان این كه در این دوره از مدیریت شهری مشهد برای نخستین بار در برخی مناطق شهری از زنان به عنوان معاونان مدیر منطقه استفاده شده است اضافه كرد: تعداد مدیران زن در رده روسای اداره ها نیز رو به افزایش است و در سطح ادارات كل هم شاهد حضور سه نفر از بانوان هستیم.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شورای شهر مشهد همچنان این مطالبه را از شهردار این شهر دارد و شهردار مشهد نیز قول داده است یكی از معاونان خود را در سال جاری از میان بانوان توانمند منصوب كند.
گندمی افزود: امیدواریم شهردار مشهد برای پستهای شهرداران مناطق و مدیران عامل سازمانهای زیر مجموعه شهرداری نیز از ظرفیت زنان توانمند استفاده كند.
وی ادامه داد: در مجموع از آغازین روزهای ابلاغ این موضوع در برنامه ششم توسعه توسط رئیس جمهوری از آن حمایت كرده ایم اما به عنوان عضو شورای شهر نمی توانم بگویم براساس برنامه ششم توسعه هم اینك 30 درصد پستهای مدیریتی شهرداری مشهد در اختیار بانوان مدیر است و فاصله معناداری تا این میزان داریم اما سعی شده نسبت به گذشته این فاصله كمتر شود.
گندمی گفت: به طور قطع یكی از اتفاقات خوب در پایان برنامه ششم توسعه باید این باشد كه بتوانیم آمار درستی دراین خصوص به جامعه ارائه دهیم تا مشخص شود در حوزه مدیریتی چه اندازه از ظرفیت بانوان استفاده شده است.
روز گذشته علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی طی حكمی كوكب موسوی را به عنوان سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری این استان منصوب كرد.
موسوی پیش از این معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی بود.
تشكیلات دولت در خراسان رضوی شامل 52 دستگاه اجرایی با 130 هزار و 952 كارمند است كه 51 درصد كاركنان این دستگاهها مرد و بقیه زن هستند كه از این میان 78 زن در پستهای مدیریتی استان شامل مدیركلی، معاونت و ریاست اداره مشغول فعالیتند.
1922/7489