نوشهر - ايرنا - رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت: براساس آخرين بررسي ها وقوع سيل هاي اخير بيش از 600 ميليارد تومان به بخش كشاورزي اين استان خسارت زد.

عزيرالله شهيدي فر روز پنجشنبه در حاشيه جلسه بررسي اراضي روستاهاي نوشهر در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در 2 سيل اخير كه در 27 اسفند ماه سال گذشته و 12 فروردين امسال رخ داد 91 هزار هكتار اراضي و زراعي و باغي و تعداد زيادي كندوهاي عسل خسارت ديده اند و بخش هاي زراعي، باغي، دام طيور، شيلات و زيرساخت ها از جمله سردهنه هاي اراضي و داخل مزرعه و زهكش و جاده بين مزارع در اين سيل ها آسيب ديدند.
وي گفت : به 17 هزار هكتار از اراضي زراعي از جمله گندم، گلزا، نبات علوفه اي و خزانه هاي برنج خسارت وارد شد و 2 هزار راس دام نيز بر اثر سيل تلف شدند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران بيشترين خسارت وارده در حوزه كشاورزي استان را در بخش باغباني اعلام كرد و گفت: بيش از 70 هزارهكتار از باغات مازندران در جريان سيل هاي اخير آسيب ديدند.
وي با اشاره به تصويب مصوبات اخير دولت براي جبران خسارت سيل در بخش كشاورزي ابراز اميدواري كرد كه با محقق شدن آن 450 ميليارد تومان تسهيلات كم بهره و 150 ميليارد تومان كمك هاي بلاعوض دولت ، نگراني كشاورزان كاهش يابد.
شهيدي فر همچنين از اجراي اقدامات عملي و اجرايي در بخش خاك و آب براي كاهش تبعات سيل اخير از سوي اين اداره خبرداد و افزود: در اين راستا پاكسازي اراضي و باغي كه از گل و لاي پر شده و از توان كشاورز و باغدار خارج است و سردهنه هاي آسيب ديده با توجه به شروع فصل كشاورزي در حال اجرا است.
وي بيشترين خسارت به بخش كشاورزي استان، به شهرستان سيمرغ وارده شده است ولي به لحاظ حجم بالاي خسارت شهرستان هاي ساري، نكا، مياندرود و بابلسر، بابل و آمل ، قائمشهر و سوادكوه به ترتيب بالاترين ميزان خسارت در بخش كشاورزي ثبت شده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت: در بخش شيلات نيز به 45 واحد و مزرعه پرورش آبزي پروري سردآبي و گرم آبي خسارت سنگين وارد شده كه كمك لازم براي فعال سازي آنها در حال انجام است.
وي خسارت به تاسيسات آب و خاكي و خيلي ازديوارهاي آبندان هاي و كانالهاي زراعي و نهرهاي زهكش و بسياري از چاههاي مزارع كه از گل و لاي پر شده است را قسمتي از آسيب هاي سيل به بخش كشاورزي استان برشمرد.
شهيدي فر از پرداخت تسهيلات به كشاورزان آسيب ديده در سيل اخير از هفته آينده از سوي چهار بانك خبرداد و اظهار داشت: بيش از يكصد هزار بهره بردار بخش كشاورزي در 2 سيل اخير اسفندماه سال گذشته و فروردين ماه امسال خسارت وارد شده است.
وي به بيمه بودن محصولات 28 هزار كشاورز در مازندران اشاره كرد و افزود: بيمه كشاورزي با توجه به مصوبات اخير دولت و كمك هاي خاص به صندوق بيمه شده است خسارت 20 ميليارد توماني به اين بيمه شدگان تا آخر فروردين ماه امسال تسويه خواهد شد.
/1295/ 1602/1654