«شهاب الدین صابونچی» روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این مطلب اظهار داشت: سازمان جوانان پس از به پایان رسیدن مرحله نخست امداد و نجات و در مرحله بعدی كار، یعنی حمایت های روانی و اجتماعی در استان های گلستان و لرستان و خوزستان به منظور انجام همراهی اجتماعی با آسیب دیدگان و متاثرین از سیل و آبگرفتگی فعالیت خود را به صورت ویژه آغاز كرد.
وی توضیح داد: به جز به كارگیری از ظرفیت های كانون های دانشجویی ، طلاب و جوانان این استان ها از توانمندی دیگر كانون های سازمان جوانان 17 استان كشور استفاده می شود.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اضافه كرد: در مجموع 700نفر از اعضای جوانان و فعال این سازمان در این كمك رسانی حضور دارند و این جوانان كه پیش از این در مناطق سیل زده حضور داشتند، تا علاوه بر حمایت های روانی و اجتماعی به پاكسازی خانه سیل زدگان از گل و لای كمك كنند.
صابونچی با تاكید بر این كه تمام این اعضا از جوانان داوطلب عضو جمعیت هلال احمر هستند، افزود: به منظور همراهی اجتماعی و كمك به كاهش آلام مردم در مناطق سیل زده 200 نفر از اعضای جوان استان لرستان و 500 نفر از اعضای جوان سایر استان ها در این فعالیت عام المنفعه و بشردوستانه شركت كردند.
وی از همكاری دانشگاه فرهنگیان خبر داد و افزود: 100 نفر از دانشجویان این دانشگاه به منظور ارایه حمایت های روانی و اجتماعی به مناطق سیل زده اعزام شدند.
به گفته این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر، بر اساس هماهنگی های انجام شده قرار است از هفته آینده نیز از ظرفیت هایﺻﻨﺪوق ﮐﻮدﮐﺎن ﺳﺎزﻣﺎن ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ (یونیسف)به منظور حمایت های روانی و اجتماعی در استان های سیل زده استفاده شود.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر از حضور اعضای تیم های سحر (ساماندهی حمایتهای روانی اجتماعی) استان فارس از روز گذشته در استان خوزستان خبر داد و افزود در روزهای آینده نیز طبق برنامه تنظیمی تیمهای سحر از سایر استانهای معین وارد خوزستان میشوند.
وی همچنین از همكاری نزدیك با سمن های وزارت ورزش و تیمهای محب سازمان بهزیستی در استان خوزستان خبر داد و گفت: سیل مانند تمامی حوادث بر روی بهداشت عمومی و روانی افراد تاثیر میگذارد و از این رو ضروری است تا در كنار نجات جان انسانها و تامین نیازهای اولیه غذایی و بهداشتی برای آنها به موضوع سلامت روان افراد متاثر از حادثه نیز توجه شود تا از ایجاد تاثیرات منفی بلندمدت و ماندگار جلوگیری شود.
رییس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر یادآور شد: تجربه و مطالعات علمی نشان داده كه پس از فروكش كردن مرحله حاد حادثه، مشكلات روانی و اجتماعی به صورت جدیتر بروز میكند و تا مدت طولانی نیز باقی میماند و این امر بار افراد گرفتار حادثه را دو چندان میكند.
صابونچی افزود: این امر لزوم برنامهریزی مناسب برای مقابله با چنین پیامدهایی را نشان میدهد. مداخلاتی كه تقویتكننده پیوندهای اجتماعی میان افراد است، نقشی بسزا در پیشگیری از مشكلات روانشناختی برخاسته از سوانح دارد.
وی همچنین گفت: پس از سانحه، افراد نیازهای متنوع روانی اجتماعی دارند كه باید به شكل مناسب به آن پاسخ داده شود. سازمانهای مسئول لازم است در مسیر حمایت و تقویت تابآوری افراد، شناسایی آسیبهای روانی حادث شده و پاسخ مناسب به آن با هدف پیشگیری از بروز اختلالات روانپزشكی شدیدتر، به شكلی منعطف و متناسب با نیاز افراد و شرایط اجتماعی آنها عمل نمایند.
رییس سازمان جوانان هلال احمر تصریح كرد: به طور معمول در سوانح و حوادث بزرگ، كودكان و نوجوانان بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرند و بعضا از نیازهای آنها غفلت میشود كه نقطه هدف اصلی تیمهای سحر نیز حمایت های روانی و اجتماعی از این گروههاست و در این زمینه تجارب ارزشمندی در حوادث قبلی نظیر زلزله كرمانشاه و ورزقان نزد این سازمان وجود دارد و همچنین با همكاری یونیسف، اقدامات و آموزشهای مفیدی در این زمینه برای برخی از تیم های تحت پوشش سازمان جوانان انجام گرفته است.
صابونچی افزود: اعضای جوان و فعال این سازمان به همراه كارشناسان خبره و آموزشدیده با سركشی به چادرهای امدادی شهرستانهای یادشده و ابراز همدردی با سیلزدگان، كودكان و نوجوانان متاثر از سیل را شناسایی میكنند و اقدامات حمایتی لازم را درباره آنها انجام میدهند.
رییس سازمان جوانان هلال احمر خاطرنشان كرد: یكی از اقدامات مهم این گروه ها، تلطیف فضای كمپ های اسكان اضطراری برای كودكان و نوجوانان و بازگرداندن روحیه شادی و نشاط به آنها از طریق انجام بازیهای گروهی، نقاشی و موسیقی و نمایش است كه باعث كاهش دغدغه بزرگسالان و سایر افراد خانواده نیز میشود.
اجتمام**7029**9612 ** 1200
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۰
تهران - ایرنا - رییس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر از اعزام 700 جوان فعال آموزش دیده به منظور ارایه حمایت های روانی و اجتماعی به مناطق سیل زده كشور خبر داد.