تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۵

ارويمه - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: اولين موزه طب كشور در بناي تاريخي پرديس دانشگاه اروميه مرمت شد و در حال تجهيز است.

جليل جباري روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بناي تاريخي عمارت مسكن طبيب واقع در محوطه پرديس دانشگاه اروميه پس از چند فصل كار و با صرف سه ميليارد ريال هزينه به ‌طور كامل مورد مرمت قرار گرفت.
وي با بيان اينكه با تبديل اين بناي تاريخي به موزه، تعداد موزه هاي سطح استان به 16 موزه افزايش مي يابد، بيان كرد: اداره كل ميراث فرهنگي هم اكنون در حال جمع آوري اشيا و آثار مربوط به بخش پزشكي و طب استان است تا بتواند مجموعه اي كامل در اين زمينه را تهيه و تدارك ببيند.
وي ادامه داد: اصلاح ايرادهاي سقف بنا در سطح 40 مترمربع، تهيه و آماده سازي و جاگذاري تيرهاي چوبي براي سقف طبقات، تخريب بخش هاي فرسوده و انجام آجركاري به متراژ 2 مترمكعب از اقدامات مهم مرمتي در اين مكان تاريخي به شمار مي رود.
به گزارش ايرنا اين ساختمان چوبي، يكهزار و 500 مترمربع زير بنا دارد و قدمت آن حدود 150 سال است؛ ساختمان قديم طب اروميه اولين مدرسه طب ايران بعد از دارالفنون و نخستين دانشكده پزشكي ايران است كه در خيابان شهيد بهشتي اروميه ساخته شده و به ساختمان چوبي نيز مشهور است.
در سال ۱۸۸۲ ميلادي شخصي به نام جوزف كاكران يك باغ ۱۵ هكتاري را براي ساخت بيمارستاني خريداري كرد و مدرسه طب اروميه را در اين باغ بنا نهاد.
7125/3072