به گزارش بامداد شنبه ايرنا، در اين ديدار كه كاظم غريب آبادي، سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران و رامين نورقليپور، نماينده مجلس شوراي اسلامي نيز حضور داشتند، آذري جهرمي اذعان داشت: ايران متأسفانه با بلاياي مختلف طبيعي مواجه است، كه سيل اخير يكي از مهمترين آنهاست. خشكسالي و طوفانهاي شن، از ديگر اين موارد هستند. برخي از اين بلايا منحصر به ايران نيستند و مبارزه و مقابله با آنها، نياز به همكاري منطقهاي دارد. در اين خصوص، تمايل داريم كه از ظرفيتهاي دفتر امور فضاي ماوراي جو ملل متحد و همكاريهاي بينالمللي به ويژه در خصوص دريافت تصاوير و دادههاي ماهوارهاي در مديريت اين وضعيتها استفاده كنيم.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات كشورمان همچنين خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران در حوزه فضايي پيشرفتهاي قابلتوجهي داشته و پرتاب يك ماهواره سنجش از راه دور و دو ماهواره ارتباطي در دستور كار آتي ايران قرار دارند. تمام اين اقدامات ايران در راستاي توسعه فعاليتهاي صلحآميز در فضا و بهرهمندي از مزاياي فنآوري فضا براي عامه مردم ايران است.
آذري جهرمي افزود: ايران يكي از مراكز منطقهاي اطلاعات فضا-پايه براي مديريت بلايا و پاسخ اضطراري است و از همكاريهاي ارائهشده از سوي دفتر امور فضاي ماوراي جو ملل متحد در خصوص واقعه سيل اخير تشكر و خواهان تعميق و گسترش اين همكاري است.
«ديپيپو» نيز ضمن توضيح ساختار و كاركرد دفتر امور فضاي ماوراي جو ملل متحد، بيان كرد كه در خصوص همكاري در حوزه كاربردهاي فضايي و حقوق فضا، از پيشنهادات ايران استقبال ميكند و تلاش خواهد كرد تا بر اساس برنامهاي كه براي همكاري از سوي ايران پيشنهاد خواهد شد، ظرفيتهاي يونوسا را براي پيشبرد و گسترش همكاريها به كار گيرد.
دوطرف در پايان اين ملاقات، از محل نمايشگاه دستاوردهاي فضايي در محل دفتر ملل متحد در وين كه يك ماهواره و يك سامانه پرتابي ايراني نيز در آن به نمايش گذاشتهشده است، ديدار كردند.
شبك**اروپام ** هـ ن **1708
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۲:۵۶
لندن – ايرنا – محمدجواد آذري جهرمي، وزيرارتباطات و فنآوري اطلاعات با «سيمونتا دي پيپو» مديردفتر امور فضاي ماوراي جو ملل متحد (يونوسا) در وين ديدار و درباره تعميق همكاريهاي ماهواره اي با يكديگر گفت وگو كرد.