تهران- ایرنا- براساس اعلام اسكات موریسون نخست وزیر استرالیا ،چهل و ششمین انتخابات فدرالی و سراسری این كشور برای انتخاب نمایندگان پارلمان، نخست وزیر و دولت آتی این كشور به طور رسمی روز 18 ماه مه (28 اردیبهشت 98) برگزار خواهد شد.انتخاباتی كه از مدت ها پیش كمپین های انتخاباتی آن فعالیت خود را شروع كرده اند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از رسانه های استرالیایی، انتخابات سراسری در این كشور با تمركز بر مسائل اقتصادی به ویژه دستمزدها و موضوع تغییرات آب و هوایی در این كشور روبه رو خواهد شد.
انتخابات استرالیا دارای دو جناح و دسته بندی اصلی سیاسی ائتلاف به رهبری حزب حاكم لیبرال به هدایت 'اسكات موریسون' و حزب كارگر به رهبری ' بیل شورتن' است.
در رقابت های پیش رو حزب لیبرال با حزب ملی ائتلاف كرده و قرار است این ائتلاف با حزب كارگر رویارویی سیاسی تمام عیاری داشته باشد.
براساس نظرسنجی های به عمل آمده حزب كارگر به رهبری شورتن تاكنون با موفقیت حزب حاكم رقیبش را پشت سر گذاشته و در بیش از 37 روز گذشته كمپین های انتخاباتی پرقدرتی را دراین كشوراقیانوسیه به راه انداخته است.
اكنون هر دو حزب عمده رقابت های خود را بر سر مسائل اقتصادی به ویژه دستمزد نیروی كار دراین كشور و همچنین ارائه بهتر خدمات به عامه مردم قرار داده اند.
موضوع تغییرات آب و هوایی با توجه به روند گرمایش شدید استرالیا در سال های اخیر نیز موضوع دیگری است كه افكار عمومی در این كشورحاشیه اقیانوس خواستار پاسخگوی مسئولان این كشور برای ارائه برنامه های مدون ودقیق مقابله با آن هستند.
اسكات موریسون كه از هشت ماه پیش نخست وزیری را دراین كشور برعهده گرفته در كمپین های انتخاباتی خود وعده داده كه مدیریت اقتصادی بهتری را در صورت پیروزی ائتلاف تحت رهبری اش در دور آتی انتخابات دردولت جدید ارائه خواهد كرد.
هر دو طیف این دور از رقابت های سیاسی در استرالیا به طرفداران خود وعده داده اند كه با كاهش مالیات ها به ویژه بر درآمدهای پایین و افزایش مالیت ها بر درآمدهای بالا در این كشور فاصله طبقاتی را در این كشور كاهش خواهند داد.
حزب كارگر در وعده های انتخاباتی خود اعلام كرده كه برای جلوگیری از روند فزاینده گرمایش در این كشور تولید دی اكسید كربن در صنایع این كشور را از سال 2005 تا سال 2030 میلادی به میزان 45 درصد كاهش خواهند داد. این درحالی است كه ائتلاف احزاب ملی - لیبرال این رقم را 26 درصد دانسته است.حزب كارگر همچنین وعده افزایش دستمزدها را نیز داده است.
استرالیا متشكل از 8 ایالت و ناحیه مستقل با سیستم فدرالی بر پایه فعالیت احزاب و انتخاب نمایندگان فدرال اداره می شود.
این كشور اقیانوسیه ، دارای نظام سلطنتی مشروطه در فرم تشكیلات حكومت فدرال است و ملكه‌ انگلیس، رییس آن كشور نیز محسوب می‌شود؛ اما وظایف وی توسط فرماندار كل استرالیا ایفاد می شود كه انتصابش نیز به پیشنهاد نخست وزیر استرالیا وتایید ملكه انگلستان انجام می شود.
46 امین انتخابات فدرال استرالیا كه قرار است اواخر اردیبهشت ماه اتی برگزار شود، مهمترین رویداد سیاسی در این كشور محسوب می شود كه منجر به تشكیل پارلمان، انتخاب نخست وزیر و كابینه دولت خواهد شد.
انتخابات فدرالی استرالیا به طور معمول هر سه سال یك بار برگزار و هدف از برگزاری آن تعیین سرنوشت وجهت گیری سیاسی - اقتصادی این كشور با تعیین چهار فرد - گروه تصمیم ساز و اجرایی مهم شامل 76 عضو مجلس سنا، 151 نماینده مجلس نمایندگان، نخست وزیر و كابینه دولت است.
طبق قوانین،انتخاب سناتورها برای مجلس سنای این كشور نیز براساس آرای نسبی خواهد بود و احزاب شركت كننده هركدام بر اساس میزان آرایی كه در انتخابات كسب می‌كنند، نمایندگان خود را به مجلس سنا می‌فرستند.
45امین انتخابات فدرالی استرالیا سال 2016 برگزار شد كه در پی آن مالكوم ترنبول برای بار دوم و به عنوان نخست وزیر 30 ام این كشور برگزیده شد، اما 8 ماه پیش در اثر كودتای درون حزبی لیبرال، اسكات موریسون جایگزین وی شد.
موریسون از سال 2007 عضو مجلس نمایندگان استرالیا بوده كه در روز 24 اوت 2018 در پی تنش در حزب لیبرال، جایگزین نخست‌وزیر سابق، مالكوم ترنبول شد.
براساس تازه ترین نظرسنجی انجام شده كه روز دوشنبه گذشته منتشر شد،تاكنون حزب كارگر با 52 درصد از ائتلاف به رهبری حزب لیبرال با 48 درصد پیشی دارد.
استرالیا در 27 سال گذشته از روند فزاینده رشد اقتصادی روبه رو بوده اما كاهش دستمزدها و ركود بازار املاك به ویژه در سیدنی و ملبورن دو چالش عمده اقتصاد این كشور بوده است.
اسكات موریسون نخست وزیر استرالیا هزینه وبودجه اختصاص یافته برای برگزاری چهل و پنجمین انتخابات فدرالی این كشور را حدود 9 میلیارد دلار ارزیابی كره است .
موریسون 50 ساله وزیر پیشین گردشگری استرالیا و نخست وزیر كنونی این كشور صرفا 8 ماه است كه رهبری حزب لیبرال را برعهده دارد، اما بیل شورتن 51 ساله رهبر مخالفان دولت فعلی در قریب به 6 سال گذشته به طور پیوسته رهبری حزب كارگر را برعهده داشته است.
طبق قوانین استرالیا رای دادن برای حدود 16میلیون نفر از جمعیت افزون بر 25 میلیون نفری این كشور اجباری است كه این افراد برای شركت در انتخابات باید پس از رسیدن به سن 18 سالگی ثبت نام كنند.
استرالیایی هایی كه در انتخابات شركت نكنند 20 دلار جریمه خواهند شد.
از سال 2010 تاكنون نخست وزیران انتخابی به طور معمول نتوانستند دوره سه ساله خود را كامل كنند، زیرا انتخابات درون حزب حاكم، منجر به تغییر آنها شده است، صرفا دوره نخست وزیری جان هاوارد دراین كشور 11 سال طول كشید.
هاوراد از حزب لیبرال درسال های 1996 تا 2007 به عنوان بیست و پنجمین نخست وزیر این كشور سكان هدایت استرالیا را در اختیار داشت.
استرالیا در دوره وی و در سال 2003 میلادی 2 هزار نفر نیروی نظامی را درحمایت از نیروهای آمریكا و انگلیس به عراق اعزام كرد تا در تجاوز به این كشور با توجیهات سیاسی مشاركت داشته باشد.
گزارش: مریم شفیعی
آساق**1599**1663**