به گزارش روزنامه واشنگتن پست، دولت آمریكا با مطرح كردن عدم صلاحیت قضایی دیوان بینالمللی كیفری برای تحقیقات پیرامون جنایات نظامیانش در جنگ افغانستان، و تهدید به عدم صدور روادید برای قضات پرونده، سرانجام توانست با فشار سیاسی پرونده جنایات خود در افغانستان را مسدود كند.
به نوشته واشنگتنپست با بسته شدن این پرونده به نظر میرسد تصمیم قضات برای پاسخگویی به قربانیان پس از حمله ایالات متحده به افغانستان پایان یافته است.
به گفته منابع خبری، اگر چه قضات دیوان بینالمللی كیفری میگویند مبنای قانونی برای پیگیری ارتكاب جرائم وجود دارد اما كمبود همكاری از سوی ایالات متحده، مقامات افغانی و گروه طالبان شانس پیگرد قانونی این پرونده را از بین برده است.
یادآور میشود پیش از این نیز آمریكا روادید «فاتو بنسودا» دادستان ارشد دیوان بینالمللی كیفری برای ورود به ایالات متحده را به دلیل تحقیقاتش در مورد عملكرد نظامیان آمریكایی در افغانستان، لغو كرد.
این تصمیم علیه دادستان گامبیایی دیوان بینالمللی كیفری در حالی اتخاذ شد كه چند هفته پیش، «مایك پمپئو» وزیر امور خارجه آمریكا از اعمال محدودیتهایی برای كاركنان این دیوان در صورت تحقیق در مورد نظامیان آمریكایی و نیروهای متحد واشنگتن، خبر داد.
به گزارش ایرنا، از زمان حمله آمریكا به افغانستان در سال 2001 میلادی تاكنون جامعه بینالملل شاهد كشتار غیر نظامیان در این كشور طی عملیات متعدد نیروهای آمریكا بوده است.
سوزاندن و مُثله كردن اجساد غیر نظامیان و گرفتن عكس یادگاری با آنها، ایجاد زندانهای مخفی و حمله به مجالس عروسی تنها بخشی از جنایات نیروهای آمریكایی در افغانستان است.
همچنین استفاده از روشهای بازجویی ضد بشری مانند غرق مصنوعی، اجبار به ایستادن برای ساعتهای طولانی، جلوگیری از خوابیدن زندانیان به مدت یك هفته، تهدید اعضای خانواده زندانیان از دیگر رفتارهای غیر انسانی نیروهای آمریكایی در بر ابر شهروندان افغان است.
كمیته بینالمللی صلیب سرخ طی گزارشی در این خصوص اعلام كرد كه زندانیان افغان در بازداشتگاههای سیا، در تاریكی كامل نگهداری میشوند، به طور مداوم در سلولهای انفرادی موسیقی و اصوات ناخوشایند با صدای بلند پخش میشود، نبود سیستم گرمایشی نیز موجب مرگ زندانیان شده است.
آساق**9473**1104**
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۱
تهران - ایرنا - اقدام تهدید آمیز دولت آمریكا سبب شد پرونده تحقیقات پیرامون جنایات نیروهای نظامی آمریكا در افغانستان كه در دیوان بینالمللی كیفری موسوم به لاهه تشكیل شده بود، به طور موقت بسته شود.