سنندج - ايرنا - معاون سلامت دامپزشكي كردستان گفت: با وجود آلوده شدن برخي استان هاي كشور به بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان، تاكنون موردي از اين بيماري در اين استان مشاهده و گزارش نشده است.

ناصر مخدوم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان علاوه بر مراكز كشور در برخي استان هاي همجوار كردستان نيز شيوع پيدا كرده كه طبق بررسي ها تاكنون موردي از اين بيماري در اين استان نداشته ايم.
وي اضافه كرد: دامپزشكي استان طبق اهداف خود از سال هاي گذشته به صورت ويژه بررسي و جلوگيري از شيوع اين بيماري را در دستور كار قرار داده و به صورت شبانه روزي در مرغداري ها و كشتارگاه هاي صنعتي طيور نمونه برداري كرده و از آمادگي لازم براي مقابله با اين بيماري برخوردار است.
مخدوم با اشاره به اينكه دامپزشكي كردستان با برگزاري دوره هاي آموزشي و صدور اطلاعيه، واحدهاي مرغداري و اهالي روستاها را نسبت به خطرات و راه هاي مقابله با اين بيماري آگاه كرده است، افزود: در سال گذشته نيز مورد مثبتي از اين بيماري در استان مشاهده نشد.
معاون بهداشتي دامپزشكي كردستان يادآور شد: احتمال انتقال اين بيماري از طريق مختلف از جمله پرندگان و طيور مهاجر پرورش داده شده در مراكز آلوده به ساير نقاط وجود دارد از اين رو توصيه مي شود كه مردم از تهيه طيور زنده در مراكز غير مجاز خودداري كنند.
مخدوم تاكيد كرد: دامپزشكي كردستان در راستاي جلوگيري از ورود طيور آلوده تمام تلاش خود را بكار بسته كه در اين راستا از ابتداي فروردين سال جاري بيش از 285 هزار قطعه جوجه يك روزه در مبادي مرزي اين استان كشف شد.
وي افزود: متخلفان قصد خروج اين محموله ها به خارج از كشور را داشتند كه با همكاري مراجع انتظامي كشف و با حكم قضايي معدوم شدند.
مخدوم به مردم اطمينان داد تخم مرغ و گوشت مرغي كه تحت نظارت دامپزشكي وارد چرخه مصرف مي شوند، فاقد هر گونه بيماري بوده و كاملا كنترل شده و سالم است.
به گزارش ايرنا، مردم مي توانند در صورت مشاهده هر گونه علايم بيماري در پرندگان و طيور به شبكه دامپزشكي، خانه هاي بهداشت روستايي و يا سامانه گوياي 1512 اطلاع رساني كنند تا اقدامات اوليه براي شناسايي و مهار كانون بيماري انجام شود.
بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان (HPAI) بين پرندگان و انسان مشترك است و در مواردي به ساير پستانداران نيز از طريق تماس مستقيم و غير مستقيم با پرنده آلوده منتقل مي شود، اين ويروس علاوه بر پرندگان مي تواند انسان، خوك، پستانداران دريايي، سنجاب و حتي گربه سانان مانند پلنگ و ببر را نيز آلوده مي كند، اين بيماري به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان نيز مشهور است.
از اوايل دهه 60 ميلادي تاكنون واگيري هاي متعددي از اين بيماري در بين طيور اهلي بسياري از كشورها گزارش شده ولي بيشترين تنوع ويروس هاي آنفلوانزاي پرندگان دربين پرندگان وحشي به خصوص پرندگان آبزي راسته اردك سانان مانند اردك ، غاز وقو و پرندگان كرانه زي مشاهده شده است.
اين بيماري در پرندگان اهلي افسردگي شديد، بي اشتهايي، كاهش تخم گذاري، اسهال سبز روشن تا سفيد، علايم تنفسي و التهاب بافت ملتحمه، ژوليدگي پرها، تشنگي زياد، خيز زير پوستي در نواحي گردن، سر، صورت، تاج و ريش، سيانوزه (كبودي) شدن تاج و ريش، خونريزي هاي پتشي (كوچك) روي سطوح سروزي بدن و مرگ و مير ناگهاني تا 100 درصد گله را به همراه دارد.
هم اكنون در اين استان 768 واحد پروش طيور شامل مرغداري گوشتي، تخم گذار و جوجه ريزي، پرورش بوقلمون، شترمرغ و ساير با ظرفيت سالانه 17 ميليون و 504 هزار و 549 قطعه فعال است.
استان كردستان يكي از مناطق دام خيز و دامپرور كشور محسوب مي شود كه سالانه حدود 24 هزار تُن گوشت قرمز و 181 هزار تن شير از دام هاي استان توليد مي شود.
3034/9102