تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰

تهران - ایرنا - سریال انصراف تیم‌های لیگ برتر والیبال زنان از سال‌های گذشته در مسابقات داخلی به نمایش در می‌آمد. امسال با انصراف نماینده ایران از جام باشگاه‌های آسیا، عرصه رقابت زنان آسیایی خالی از ورزشكاران ایرانی است.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا، این انصراف ها در حالی است كه در لیگ های معتبر و حرفه ای جهان، باشگاه ها در رشته های مختلف در بخش زنان و مردان تیم داری می‌كنند.
اما در ایران این رویه متفاوت است و تیم ها همچنان كه در بعضی از مواقع یك شبه از دل بنگاه های صنعتی یا مراكز دولتی بیرون می‌آیند، به همان سرعت پس از چند سال حضور در سطح اول ورزش كشور، با یك بیانیه از سوی هیات رئیسه یا مدیر صنعتی منحل می‌شوند.
البته این مشكل تنها به والیبال زنان ختم نمی شود بلكه ورزش ایران در سالهای گذشته شاهد انحلال های فراوانی در رشته های والیبال، كشتی، فوتسال و حتی لیگ برتر فوتبال بوده است. اما این سریال زمانی به یك تراژدی در لیگ برتر والیبال زنان تبدیل شد كه در سال 97 تنها 6 تیم در مسابقات حضور یافتند.
پیكان، ذوب آهن، شهرداری سمنان، مبنا تجارت كاسپین (تیم امید)، نامی نو و توپكا تیم های حاضر در این دوره از رقابت های لیگ برتر والیبال زنان را تشكیل می دادند. در نهایت هم ذوب آهن به قهرمانی رسید اما در پایان، طعم شیرینی پیروزی، با تلخیِ نبود حامی مالی برای حضور در جام باشگاه های آسیا از میان رفت.
والیبالیست های ذوب آهن مجبور شدند از حضور در این مسابقات انصراف دهند. تیم پیكان تهران نیز به دلیل نایب قهرمانی در لیگ برتر گزینه دوم فدراسیون برای اعزام به جام باشگاههای آسیا بود. اما پیكان هم خواهان شركت در مسابقات آسیایی نیست.
بنابراین انصراف این تیم ها در سال 98، برای شركت در جام باشگاه‌های آسیا و مهم تر از همه نبود حامی مالی، این رقابت ها را خالی از حضور والیبالیست های ایرانی كرد.
موضوعی كه متین زبردست نایب رئیس زنان فدراسیون والیبال در گفت و گو با ایرنا درباره آن گفت: باشگاه های خصوصی پس از حضور در لیگ برتر به فدراسیون اعلام كردند كه در مسابقات جام باشگاه های آسیا شركت می كنند. در پایان سال گذشته هیات مدیره باشگاه ذوب آهن عنوان كرد كه در صورت حضور این تیم در فینال جام باشگاه ها، والیبالیست ها را به این رقابت ها اعزام می كنیم. سعید آذری مدیرعامل باشگاه ذوب آهن نیز در این زمینه بیان كرد كه با توجه به این شرط حضور تیم ها در آسیا منتفی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشكلات اقتصادی والیبال زنان عنوان كرد: این مشكلات تاثیر منفی روی لیگ والیبال زنان خواهد گذاشت. سال سختی را پیش رو داریم. تیم هایی كه به دنبال كسب سهمیه هستند باید با برنامه ریزی دقیق تری به رقابت های خود ادامه دهند. لیگ زنان در داخل كشور چندان هزینه بر نیست كه بخواهیم دلواپس آن باشیم.
نایب رئیس فدراسیون والیبال یادآور شد: نبود حامیان مالی وعدم استقبال باشگاه ها، تیم های لیگ برتر را كاهش داد. در راستای افزایش تیم ها در لیگ برتر از اواخر سال گذشته برنامه ریزی و رایزنی های خود را آغاز كردیم. باید تعداد لیگ ها را به 8 تیم برسانیم. رایزنی های لازم در این زمینه انجام شده است تا با موافقت مدیران عامل باشگاه ها، حضور هشت تیم در لیگ قطعی شود.
غیبت نماینده ای از باشگاه های ایران به عنوان یكی از قدرت های والیبال آسیا در رقابت های جام باشگاه های قاره كهن، در حالی است كه روند رو به رشد والیبال ایران در چند سال گذشته شروع شده است. در بخش مردان ایران توانست در تورنمنت های بزرگی مانند لیگ جهانی، جام جهانی و لیگ ملت ها نتایج درخشانی كسب كند.
این نتایج امیدها را برای پیشرفت والیبال زنان زنده كرد. اما با این انصراف و دوری والیبالیست های زن ایرانی از رقابت های بین المللی سخت به نظر می رسد كه این ورزش در بخش زنان بتواند در آینده در آوردگاه هایی مانند قهرمانی آسیا و بازی های آسیایی و المپیك حرفی برای گفتن داشته باشد.
ورزشی**9128**2024