به گزارش روز يكشنبه ايرنا، دبيري فدراسيون ها يكي از سمت هاي مهم و رسمي به شمار مي رود كه مي تواند امورات و ضرورت هاي ورزشكاران تحت نظر اين نهاد را برآورده كند، سمتي كه تاييد آن نه از طرف مجمع انتخاباتي يا هيات رييسه، بلكه پستي رسمي است كه براي آن رييس فدراسيون بايد شخصي كارآمد را به وزارت ورزش معرفي و در نهايت او پس از تاييد، نماينده رسمي دولت و وزارت ورزش در فدراسيون خواهد شد.
اما با وجود اهميت اين پست در تمامي فدراسيون ها، فدراسيون ورزش هاي نابينايان و كم بينايان در ماه هاي گذشته از نعمت دبير براي تسري امور خود محروم بوده است. اداره شدن فدراسيون بدون دبير در حالي است كه اين فدراسيون در برگيرنده 7 رشته پارالمپيكي و مدال آور مي باشد و بدون شك در سال پيش رو با مسابقات گزينشي پارالمپيك 2020 توكيو دست به گريبان خواهد بود.
همچنين برخي از اين رشته ها مانند دووميداني، جودو و شطرنج نابينايان در پاراآسيايي جاكارتا فراتر از توان ظاهر شدند. كسب 48 مدال رنگارنگ از سومين دوره رقابت هاي پاراآسيايي جاكارتا نمونه بارزي از ظرفيت هاي ورزشكاران نابينا و كم بينا به شمار مي رود.
حال با اين شرايط و در حالي كه نابينايان از آوردگاه پارالمپيك 2016 ريو سه مدال ارزشمند نقره كسب كردند وضعيت كنوني فدراسيون نمي تواند در يك سال مانده به پارالمپيك 2020 توكيو شرايط مناسبي توصيف شود، بلكه نبود دبير در فدراسيون در كنار گلايه هايي كه مسوولان و ورزشكاران تحت پوشش اين فدراسيون از وضعيت اقتصادي دارند نشان از آن دارد كه اين مجموعه در بن بست برخي از مشكلات گرفتار آمده است؛ بن بستي كه بخشي از آن را متاثر از تصميمات مديريتي و پاره اي از آن نتيجه مشكلات اقتصادي جامعه است.
در حالي كه براي برون رفت از بن بست شكل گرفته كنوني مديريتي، بايد تلاش هايي صورت گيرد تا پست هاي تخصصي همچون دبيري فدراسيون به افراد آشنا به مشكلات نابينايان و كم بينايان واگذار شود و تمام وقت در خدمت فدراسيون باشند، اما اعضاي هيات رييسه متشكل از برخي چهره هاي سياسي است.
البته حضور سياسيون و برخي وزيران در هيات رييسه را نمي شود بعد منفي قضيه تعريف كرد زيرا اگر حضور آنان در اين جايگاه به معناي سرعت براي رفع مشكلات نابينايان كشور به شمار رود بدون شك اين كار، امري مهم و پسنديده است و اين افراد مي توانند با توجه به حضور در هيات دولت و مجلس شوراي اسلامي تلاش هاي مضاعفي براي كسب اعتبارات بيشتر براي فدراسيون داشته باشند.
اما اگر اين حضور صرف نام در هيات رييسه تعريف شود بدون شك اشغال يك صندلي در اين جايگاه نمي تواند براي روشندلاني كه زورآزمايي را در فراسوي ديد تعريف مي كنند سودي داشته باشد، بلكه از حضور افراد كارآمد و صاحب تخصص در فدراسيون نيز جلوگيري به عمل خواهد آورد.
با توجه به اهميت فدراسيون ورزش نابينايان لازم است به ورزش هاي اين قشر و نيازهاي آنان نگاهي فراتر از ابعاد اقتصادي و رفاهي وجود داشته باشد؛ نگاهي كه فارغ از ترحم هاي انسان دوستانه به دنبال استفاده از ظرفيت ورزشكاران نابينا و كم بينا باشد.
اگر چنين نگاهي در جامعه به ويژه در تصميم گيري ها رواج پيدا كند، بدون شك انگيزه قشر روشندل به سمت سويي هدايت خواهد شد كه آنان ديگر معلوليت را محدوديت قلمداد نخواهند كرد بلكه با درك موفقيت همنوعان خود در آوردگاه هاي آسيايي، جهاني و المپيكي براي حضور در كنش هاي اجتماعي و ورزشي، بيش از پيش انگيزه پيدا خواهند كرد.
ورزشكاران نابينا و كم بيناي رشته هاي ورزشي گلبال، شطرنج، جودو، شنا، فوتبال پنج نفره، پاورليفتينگ، كوهنوردي، دوچرخه سواري و دووميداني تحت نظر فدراسيون نابينايان و كم بينايان فعاليت مي كند و در چند سال گذشته پارالمپيك ريو2016 و بازي هاي آسيايي 2018 جاكارتا يكي از درخشانترين دوره هاي حضور نابينايان در اين تورنمنت بود.
در اين دوره ورزشكاران نابينا و كم بيناي كشورمان سه مدال نقره را از آن خود كردند. كسب مدال نقره تيم فوتبال 5 نفره مردان ايران يكي از مهمترين شگفتي هاي آن دوره از بازي ها بود. همچنين دووميداني كاران نابيناي ايران در ريو 2016 دو مدال نقره توسط سامان پاكباز در پرتاب وزنه و سجاد نيك پرست در پرتاب نيزه به دست آورند.
همچنين ورزشكاران اين فدراسيون در سومين دوره بازي هاي پاراآسيايي جاكارتا 2018، توانستند 15 طلا، 14 نقره، 19 برنز و مجموع 48 نشان رنگارنگ را از اندونزي به ايران سوغات بياورند.
ورزشي**2052**1067**
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱
تهران - ايرنا - فدارسيون نابينايان و كم بينايان هر چند در ذات خود چراغ راهي براي ورزشكاران اين قشر از جامعه به شمار مي رود اما خالي ماندن پست دبيري در چند ماه گذشته حيرت بسياري از ورزشكاران را به همراه داشته است.