به گزارش روز یكشنبه ایرنا از انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، 'مینا كاویانی' سرانه مصرف آبزیان در ایران را حدود 10 كیلوگرم اعلام كرد و گفت: هرچند سرانه مصرف قبل از انقلاب 1 كیلوگرم بوده و طی این سال ها افزایش یافته اما روند افزایشی باید شتاب بیشتری گیرد.
وی با اشاره به خواص گوشت ماهی و آبزیان گفت: گوشت ماهی با داشتن پروتئین با ارزش بالا، چربی های با هضم آسان و غنی از ویتامین های محلول در چربی و انواع مواد معدنی؛ جایگاه بسیار مهمی در میان فرآورده های حیوانی مانند گوشت، تخم مرغ و شیر به خود اختصاص داده است.
كاویانی افزود: پروتئین ماهی حاوی اسیدهای آمینه با كیفیت برابر با پروتئین گوشت قرمز بوده و در مقایسه با گوشت قرمز دارای اسیدهای چرب غیر اشباع فراوان و مفید می باشد.
وی گفت: ماهی و آبزیان با وجود آنكه جزء مواد حیوانی محسوب می شوند اما چربی موجود در آنها از نظر خواص تغذیه ای مانند چربی های گیاهی هستند. یعنی به علت دارا بودن اسیدهای چرب غیر اشباع امگا -3 در كاهش بیماری های مزمن قلبی و عروقی، سكته های قلبی و مغزی، انواع سرطان و دیابت نقش مهمی دارند.
** ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گوشت آبزیان
كاویانی اظهار داشت: گوشت ماهی و سایر آبزیان دارای انواع ویتامین های A- B- D- E- K و مواد معدنی مانند فسفر، آهن، سلنیوم، منیزیم، فلوئور، گوگرد، ید، روی و سایر مواد معدنی می باشد كه همگی اثرات مهمی در سلامت دارند.
وی گفت: ماهی هایی كه با استخوان مصرف می شوند مانند ماهی كیلكا و ساردین و امثال آن، منابع غنی كلسیم هستند كه در رشد، سلامت و استحكام استخوان ها و دندان ها نقش مهمی دارند.
كاویانی ادامه داد: سلنیوم ماده معدنی مهمی است كه با خواص آنتی اكسیدانی خود می تواند مانع فعالیت رادیكال های آزاد سرطان زا شود. آبزیان از بهترین منابع غذایی سلنیوم هستند.
وی گفت: سرطان های پروستات، پستان، ریه و روده بزرگ به طور تقریبی 50 درصد شیوع كل سرطان ها را شامل می شوند كه با استفاده از رژیم های غذایی حاوی ماهی و آبزیان تا حدی قابل پیشگیری هستند.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، یكی از موارد توصیه شده در كاهش بروز انواع سرطان را جایگزینی مصرف ماهی و فرآورده های دریایی بجای گوشت قرمز اعلام كرد.
وی افزود: دریافت مقادیر بیش از حد تن ماهی به دلیل داشتن مقدار زیادی چربی مایع در كنسرو آن، موجب دریافت بیش از حد نیاز انرژی می شود، بنابراین توصیه می شود موقع مصرف كنسرو تن ماهی از مصرف روغن اضافی آن خودداری كنید.
علمی ** 1201 **1485
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۷
تهران - ایرنا - مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور در مورد مصرف آبزیان در كشور گفت، مصرف آبزیان در ایران حدود نصف متوسط سرانه جهانی است.