تهران- ایرنا- یك تیم از محققان بین‌المللی موفق به شناسایی باكتری نفت‌خوار در اعماق اقیانوس و عمیق‌ترین گودال طبیعی به نام گودال ماریانا شدند.

به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این باكتری در اعماق گودال ماریانا در شمال غربی اقیانوس آرام قرار دارد كه عمیق‌ترین گودال طبیعی جهان است.
محققان با استفاده از یك شناور نمونه‌های میكروبی این گودال كه 6.8 مایل پایین‌تر از سطح دریا قرار دارد، را جمع‌آوری كردند.
تاكنون اطلاعات اندكی در زمینه جمعیت میكروبی اعماق اقیانوس در دست بوده است.
نمونه‌های میكروبی جمع‌آوری شده از گودال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و در این حین گروه جدید از باكتری‌های تجزیه‌كننده هیدروكربن یافت شد. هیدروكربن تركیبی ارگانیك است كه از اتم‌های هیدروژن و كربن تشكیل شده است و در نفت خام و گاز طبیعی یافت می‌شود.
در ادامه تحقیقات آمده است كه این میكروارگانیسم‌ها تركیبات مشابه آنچه در نفت وجود دارد را اصطلاحا می‌خورند و آن را برای تولید سوخت استفاده می‌كنند. این میكروارگانیسم‌ها و موارد مشابه نقش مهمی را در تجزیه لكه نفتی در بلاهای طبیعی، مشابه نشت نفت از یك چاه دریایی در خلیج مكزیك در سال 2010 میلادی، ایفا می‌كنند.
محققان برای اطلاع از مكان دقیق زندگی میكروب‌ها، نمونه یك ستون آب از سطح دریا تا عمق گودال را جمع آوری كردند و دریافتند باكتری‌های نفت خوار در 4 مایلی زیر سطح اقیانوس قرار دارند. محققان احتمال می‌دهند مكان زندگی این باكتری‌ها بسیار عمیق‌تر باشد.
بر اساس احتمالات بخش قابل توجهی از مواد غذایی مورد نیاز این باكتری‌ها از آلودگی‌های اقیانوس تامین می‌شود.
همچنین محققان احتمال می‌دهند هیدروكربن‌ها به باكتری ها كمك می‌كنند كه تحت فشار اقیانوس، زنده بمانند.
نتایج این مطالعه در نشریه Microbiome منتشر شده است.
علمی **9259** 1055