«نبی الله خون میرزایی» روز یكشنبه در دیدار « حمد بن سعید العوفی» معاون وزیر در امور ماهیگیری كشور عمان و هیات همراه با وی در محل سازمان شیلات ایران افزود: كشور سلطان نشین عمان دارای مشتركات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی با جمهوری اسلامی ایران است و در گذشته مراودات خوبی در زمینه هم افزایی در حوزه های فعالیت های شیلاتی بین دو كشور انجام شده است.
وی هدف از سفر هیات عمانی به ایران را ادامه همكاری های پیشین و بازدید از توانمندی های بخش های دولتی، تحقیقاتی، اجرایی، تشكل ها و بخش خصوصی و زیرساخت های موجود عنوان كرد.
معاون وزیر جهاد كشاورزی درباره تولیدات شیلاتی ایران گفت: اكنون سالانه نزدیك به 500 هزارتن ماهی گرمابی و سردآبی، 50 هزارتن میگوی پرورشی، سه هزارتن گوشت ماهیان خاویاری، پنج تن خاویار پرورشی، بیش از 15 هزارتن پرورش ماهی در قفس، نزدیك به 200 میلیون قطعه ماهیان زینتی از محل آبزی پروری در كشورما تولید می شود.
وی تصریح كرد: سالانه بیش از 770 هزارتن ماهی و میگو از صید ساحلی و فراساحلی، بیش از 170 هزارتن از آبهای اقیانوس هند، بیش از 330 هزارتن صید آبزیان كفزی انجام می شود كه رقم قابل توجهی است.
به گفته وی، صید تن ماهیان با قلاب، افزایش صید فانوس ماهیان، تعدد كارخانه های فرآوری، افزایش سرمایه گذاری های گسترده و استفاده از نیروهای بومی تربیت شده در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
خون میرزایی اظهارداشت: امروز ایران آمادگی سرمایه گذاری های مشترك با عمان را در زمینه شیلاتی دارد و می تواند تجربیات اجرایی ، دستاوردهای تحقیقاتی خود را در اختیار طرف عمانی قرار دهد.
به گزارش ایرنا، مسئولان شیلاتی ایران در این دیدار برای اقدام مشترك بین 2 كشور خواستار دریافت مجوزهای صیادی در سواحل كشور پادشاهی عمان، كاهش نرخ های تعرفه گذاری و جایگزینی برای ارز تعرفه گذاری شدند.
** عمان خواستار واردات ماهی و میگوی خشك از ایران
« حمد بن سعید العوفی» معاون وزیر در امور ماهیگیری كشور عمان در این دیدار صید و صیادی عمان را سنتی معرفی كرد و گفت: سال 2018 مجموع تولید صید و پرورش آبزیان كشورش 553 هزارتن بود كه نسبت به سال 2017 نزدیك 50 درصد رشد یافت.
وی افزود: اكنون عمان بخشی از میگو و ماهی مورد نیاز خود را به شكل خشك از امارات وارد می كند كه می توان از ظرفیت ایران برای واردات میگو و ماهی خشك استفاده كرد.
وی تلاش تهران - مسقط را برای گسترش روابط تجاری و تبادل اطلاعات شیلاتی یادآورشد و گفت : چهار سال قبل در سفری كه به چابهار ایران داشتم، توانمندی ها و تجارب جمهوری اسلامی را از نزدیك در بخش صید، صیادی و كارخانجات فرآوری مشاهده كردم و معتقدم همكاری در حوزه های بین المللی مانند سازمان فائو و دیگر سازمان ها می تواند به نفع 2 كشور باشد.
وی معاون وزیر در امور ماهیگیری عمان با بیان اینكه كشور متبوعش در پرورش میگو و صدف فعالیت دارد، اظهارداشت: توسعه برنامه های صید و صیادی و آبزی پروری وپرورش ماهی در قفس و توسعه پرورش ماهی سالمون را عمان آغاز كرده كه می تواند تولیداتمان را تا سال 2023 به یك میلیون و 300 هزارتن برساند.
وی اظهار داشت: شیلات عمان دارای 50 هزار صیاد فنی، 23 هزار شناور كوچك، 100 كارخانه فرآوری است و حدود 300 هزارتن صادرات ماهی به 63 كشور همجوار آسیای میانه، اروپا ، ویتنام و برزیل انجام می شود.
وی تصریح كرد: قرار است با كمك بخش خصوصی و دولتی 2 كشور شركت های مشترك با ایران تشكیل شود تا عمان از كشتی های بزرگ صید و صیادی ایران كه در اقیانوس هند، صید وسیعی دارد، و همچنین توسعه صنایع تبدیلی و تكمیلی از ماهی هایی كه صید می كنند در كارخانه های فرآوری برای صنایع غذایی استفاده كند.
به گزارش ایرنا، در این دیدار مسئولان شیلاتی ایران برای اقدام مشترك بین 2 كشور خواستار دریافت مجوزهای صیادی در سواحل كشور پادشاهی عمان ، كاهش نرخ های تعرفه گذاری و جایگزینی برای ارز تعرفه گذاری شده است.
اقتصام**9186 **1559
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۸
تهران - ایرنا - رئیس سازمان شیلات ایران گفت: ایران و عمان ظرفیت های خوبی برای همكاری های مشترك شیلاتی دارند و در زمینه های انتقال دانش فنی و تجربیات در بخش های آبزی پروری، صید و صیادی، فرآوری، بهبود كیفیت و صادرات می توانند توسعه مناسبات داشته باشند.