هادي شريفي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در تهيه اين نقشه، بستر اوليه رودخانه هاي شهرستان مشهد طي 50 سال گذشته شناسايي و تفكيك شده، حوضه آبريز هر يك از اين رودخانه ها مشخص و حجم سيلابشان نيز محاسبه شده است.
وي اضافه كرد: بعد از جمع آوري اين مشخصه ها، نقشه رودخانه هاي منتهي به شهر مشهد بر روي نقشه كنوني قرار گرفت تا نقاط پرمخاطره يا بستر رودخانه هايي كه در نتيجه ساخت و ساز تنگ يا پوشيده شده است مشخص و در نهايت، نقاط مستعد آبگرفتگي در مشهد تعيين شود.
رئيس اداره مخاطرات زمين شناسي اداره كل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق گفت: استعلام نقشه مخاطرات زمين شناسي شهري در همه ساخت و سازها از بروز حوادث پيشگيري مي كند اما بيشتر سازندگان قبل از ساخت، مشخصات محدوده اي كه قصد ساخت و ساز در آن دارند را از اداره كل زمين شناسي استعلام نمي كنند.
شريفي افزود: بهتر است شهرداري مشهد قبل از صدور پروانه ساخت، سازندگان واحدهاي مسكوني را ملزم كند كه از اين اداره كل، مطالعات زمين شناسي منطقه مورد نظر را استعلام كنند.
وي اضافه كرد: نقشه پهنه بندي سيل خيزي شهرستان مشهد پس از تكميل در اختيار مديريت بحران استانداري خراسان رضوي قرار مي گيرد تا در پيشگيري از بروز خسارات براي حوادث بعدي استفاده شود.
سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور مسئوليت مطالعات مربوط به زمين شناسي و اكتشافات معدني، شناخت آبهاي زير زميني، مطالعات زمين شناسي مهندسي و تحقيقات آزمايشگاهي در اين خصوص را در سراسر كشور بر عهده دارد.
اداره كل زمين شناسي و اكتشافات معدني منطقه شمال شرق در سال 1369 تحت عنوان 'مديريت شمال خاوري' تأسيس شد كه يكي از مناطق پنج گانه سازمان مركزي در تهران است كه در مرحله نخست راه اندازي و توسعه دفاتر منطقهاي و در راستاي اهداف كلي سازمان زمين شناسي كشور با ديد منطقه اي تاسيس و راه اندازي شده است.
هم اكنون سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور داراي 16 مركز منطقه اي در سراسر كشور است و اداره كل منطقه شمال شرق پس از تهران و كرج، بزرگترين اداره كل منطقه اي زمين شناسي و اكتشافات معدني در گستره كشوري است.
1922/7489
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۳
مشهد- ايرنا- رئيس اداره مخاطرات زمين شناسي اداره كل زمين شناسي و اكتشافات معدني شمال شرق گفت: در پي جاري شدن سيل در خراسان رضوي، كارشناسان اين دستگاه تهيه نقشه خطر سيل شهرستان مشهد را به منظور پيشگيري و مديريت بحران آغاز كردند.