به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس كبریایی زاده روز یكشنبه در نشست خبری هفتمین همایش مكمل های غذایی و ورزشی افزود: مصرف مكمل بدون تجویز پزشك در حوزه ورزش از دیگر چالش های مصرف مكمل ها است كه مخاطبان اصلی آن را جوانان تشكیل می دهند.
وی با بیان اینكه مكمل های تولید داخل كل نیاز جامعه را تامین می كند، افزود: دنیای مكمل ها برخاسته از شهرنشینی و تغییر سبك زندگی است.
وی ادامه داد: صنعت مكمل ها ابتدا در ایران برای اقشار خاصی تولید می شد و عمده آنها مانند آهن و ویتامین آ از طریق شبكه بهداشت توزیع می شد، سپس در دهه 80 با هجمه واردات مكمل ها از جمله گلوكزامین ها مواجه شدیم و مكمل های تولید داخل مانند مولتی ویتامین ها به محاق رفت.
رئیس سندیكای تولیدكنندگان مكمل های غذایی و رژیمی گفت: در آن زمان 95 درصد بازار مكمل های ایران در اختیار واردكنندگان قرار گرفت اما امروز 80 درصد مكمل ها تولید داخل هستند.
كبریایی زاده در ادامه به قاچاق مكمل ها اشاره كرد و افزود: سالم ترین زنجیره تامین مكمل، تامین كالا از محصولات تحت نظارت وزارت بهداشت است.
وی تاكید كرد: سامانه رهگیری و اصالت فرآورده های دارویی در مورد تمام مكمل ها نیز اعمال شده است.
وی ادامه داد: خطرناك ترین رفتار این است كه مردم مكمل ها را از بازار سیاه و قاچاق تهیه كنند.
* فوتبالیست ها بیشترین مشاوره مكمل ها را از مربیان خود می گیرند
دبیرعلمی هفتمین همایش مكمل های غذایی و ورزشی گفت: تحقیقات در دانشگاه علوم پزشكی تهران نشان داده است كه كشتی گیران و فوتبالیست ها بیشترین مشاوره مكمل ها را از طریق ورزشكاران قدیمی و مربیان خود می گیرند.
فرزین حلبچی افزود: قسمت عمده ای از دستمزد مربیان از تجویز مكمل ها به دست می آید درحالیكه این كار غیرقانونی است.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو به این قضیه ورود داشته است.
حلبچی، بسیاری از مرگ های ناگهانی ورزشكاران را مرتبط با مصرف غیرمنطقی مكمل ها دانست و گفت: این مرگ و میرها به خاطر حفظ حرمت خانواده عنوان نمی شود.
هفتمین همایش مكمل های غذایی و ورزشی چهارم تا ششم اردیبهشت در هتل المپیك تهران برگزار می شود.
اجتمام*9185*1193
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۹
تهران- ایرنا- رئیس سندیكای تولیدكنندگان مكمل های غذایی و رژیمی گفت: مصرف غیرمنطقی، غیرضروری و ناكارآمد از مشكلات حوزه مكمل ها به شمار میرود.