تبريز- ايرنا - سفير تركيه در كشورمان گفت: جمهوري تركيه در تمامي زمينه‌هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي به ويژه در توليد علم و فناوري علاقمند همكاري بيشتر با ايران است.

دريا اورس روز يكشنبه در ديدار با رييس دانشگاه تبريز با اشاره به توانايي‌هاي توليد علم و فناوري در بين دانشگاه‌هاي تركيه و ايران گفت: دانشگاه‌‍‌هاي دو كشور در توليد علم در منطقه و جهان در جايگاه مناسبي قرار دارند و با افزايش همكارهاي دانشگاهي مي توان از اين ظرفيت به نفع دو كشور استفاده كرد.
وي اعلام كرد: دانشگاه‌هاي تركيه آماده هر گونه همكاري با دانشگاه هاي كشور ايران از جمله با دانشگاه تبريز هستند و اين همكاري مي تواند در زمينه تبادل استاد، دانشجو، برگزاري همايش و اجراي طرح هاي تحقيقاتي مشترك باشد.
وي خاطر نشان كرد: دو كشور ايران و تركيه دستاوردهاي زيادي در زمينه هاي مختلف از جمله علوم اجتماعي و فني در سال‌هاي اخير داشته‌اند و بايد از اين ظرفيت ها براي شكوفاهي هرچه بيشتر بهره برد.
وي اظهارداشت: استان‌هاي آذربايجان شرقي و غربي و در راس آنها شهر تبريز به خاطر همسايگي و نزديكي و به خصوص به دليل وجود مشتركات تاريخي و فرهنگي هميشه مورد توجه و علاقه ملت تركيه بوده است.
رئيس دانشگاه تبريز با تشريح برخي ظرفيت‌هاي اين دانشگاه در حوزه‌هاي مختلف اعلام كرد: دانشگاه تبريز در سال 1326 با تاسيس دو دانشكده ادبيات و پزشكي فعاليت خود را آغاز كرده و در حال حاضر با داشتن 21 دانشكده، چندين دانشكده اقماري، پرديس بين المللي، 10 پژوهشكده و گروه پژوهشي، قطب علمي، 300 آزمايشگاه، 800 نفر عضو هيات علمي و بيش از 20 هزار دانشجو از دانشگاه‌هاي بين المللي، سطح يك و برتر كشور است.
ميررضا مجيدي توسعه همكاري‌هاي بين المللي و قرار گرفتن در جمع دانشگاه‌هاي برتر دنيا را از جمله راهبردهاي كلان اين دانشگاه برشمرد و يادآوري كرد: دانشگاه تبريز جزو دانشگاه‌هايي است كه در اتحاديه‌هاي بزرگ بين المللي از جمله اتحاديه دانشگاه هاي جهان (IAU)، اتحاديه دانشگاه هاي بين المللي (IUC) و اتحاديه دانشگاه هاي منطقه قفقاز(KUNIB) حضوري فعال دارد.
وي گفت: اين دانشگاه در زمان حاضر نيز در عرصه‌هاي جهاني بسيار فعال بوده و هم اكنون با 160 دانشگاه از كشوهاي مختلف دنيا قرارداد و تفاهم نامه همكاري دارد كه از اين تعداد نزديك 60 دانشگاه از كشور جمهوري تركيه است.
رئيس دانشگاه تبريز اعلام كرد: دانشگاه تبريز آماده هر گونه توسعه همكاري علمي و آموزشي با ديگر دانشگاه‌هاي جهان به ويژه با كشورهاي همسايه است.
وي با بيان اينكه كشور ايران و تركيه به خاطر داشتن تاريخ، تمدن و فرهنگ داراي اشتركات زيادي هستند، اضافه كرد: امروزه پايدارترين ارتباطات و همكاري‌هاي مشترك در بين كشورها و ملت‌ها؛ ارتباطات علمي و دانشگاهي است و دو كشور دوست و همسايه به خاطر مشتركات فراوان مي توانند همكاري‌هاي خوب و نزديكي داشته باشند.
وي گفت: هم اكنون دشمنان دو ملت با شيوه‌هاي مختلف نمي خواهند همكاري‌هاي بين دو كشور ادامه داشته باشد؛ از اين رو ديپلماسي علمي بهترين گزينه براي افزايش همكاري‌هاي مشترك است.
در اين نشست جمعي از اعضاي كارگروه توسعه همكاري هاي بين المللي در حوزه قفقاز و تركيه دانشگاه تبريز؛ توسعه همكاري دانشگاهي بين دو كشور از جمله در زمينه هاي تسهيل در تبادل استاد، دانشجو، فرصت مطالعاتي، استفاده از منابع علمي، برگزاري دوره هاي مشترك، همايش، اجراي طرح هاي تحقيقاتي مشترك، تقويت ديپلماسي علمي و فرهنگي، احياي اشتركات تاريخي و فرهنگي مشترك و استفاده از منابع فرهنگي كشور تركيه را خواستار شدند.
سفير تركيه امروز در جريان سفر خود به تبريز استاندار آذربايجان شرقي ديدار و نشستي با اعضاي هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تبريز داشت.
3071