سمنان- ایرنا- تحقق شعار «رونق تولید» و خودكفایی اقتصادی در سال 98، با وجود تحریم و فشارهای بی امان استكبار جهانی علیه كشور، نیازمند فهم مشترك آحاد جامعه نسبت به شعار سال است.

به گزارش ایرنا، اعمال تحریم های ناجوانمردانه آمریكا علیه كشورمان اقتصاد ایران را در سال 97 وارد میدان مبارزه جدیدی با استكبار كرد و به باور كارشناسان برای عبور از این فشار اقتصادی، كشور نیازمند پیش بینی یك برنامه جامع است.
بعد از توافقنامه هسته ای برجام بین ایران و 6 قدرت جهان و حضور فعالان اقتصادی و شركت های چندملیتی در خاك كشورمان، تا حدودی ثبات اقتصادی در ایران جوانه زد، اما شروع دور جدید تحریم های آمریكا با دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا بار دیگر مسیر دستیابی به رونق و ثبات اقتصادی در ایران را تغییر داد.
افزایش سه برابری قیمت ارز و چالش كاهش واردات مواد اولیه برای تولید از اثرهای تحریم های آمریكا در بخش صنعت ایران بود كه با تلاش های دولت تدبیر و امید تا حدودی مشكلات فعالان اقتصادی كشور در سال 97 برطرف شد.
از سوی دیگر، خروج ایالات متحده آمریكا از برجام و شروع دور جدید تحریم ها نشان از آن دارد كه به فرموده رهبر معظم انقلاب استكبار جهانی قابل اعتماد نیست و برای رونق كسب و كار در كشور باید ایران و ایرانی با تكیه بر توانمندی داخلی وارد عرصه شود.
تحقق شعار سال 98 كه بر پایه «رونق تولید» در ورای آن توسعه كسب و كار خُرد و كلان، حفظ و افزایش اشتغال پایدار تعریف شده است با ادبیات و فهم مشترك از راهبرد حكمیانه «رونق تولید» محقق می شود.
در 10 سال گذشته رهبر معظم انقلاب شعارهای سال را برپایه رویكردهای اقتصادی نامگذاری كردند كه این امر نشان از دغدغه ایشان نسبت به مقوله اقتصاد مقاومتی و خوكفایی برای در امان ماندن از تحریم های استكبار جهانی دارد.
اگر چه دولت برای تحقق شعار سال نقش انكارناپذیری دارد، اما باید پذیرفت كه رونق اقتصادی در كشور تنها وظیفه دولت نیست، بلكه آحاد جامعه و دیگر مسئولان نظام در این وادی مسئول هستند.
صاحب‌نظران معتقدند كه اثر تحریم های اقتصادی ایالات متحده آمریكا علیه ملت ایران در سال 98 ملموس خواهد شد، بنابراین با راهبردهای عملی و منطقی و افزایش وفاق ملی با تحقق شعار سال تحریم های زورگویانه استكبار جهانی را می توان خنثی كرد.

** رونق تولید نیازمند وفاق ملی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان روز دوشنبه به ایرنا گفت: در سال های گذشته به واحدهای صنعتی متوسط و كوچك كشور و استان توجه جدی شد، اما به معنی واقعی صنایع بزرگ در وزارت صنعت، معدن و تجارت و استان سمنان متولی خاصی برای حمایت ندارند.
بهروز اسودی خاطر نشان كرد: توجه و حمایت از بخش معدن و صنایع معدنی باید به معنی واقعی در استان سمنان محقق شود و این بخش از اقتصاد می تواند با وجود فشارها از تحریم با سربلندی عبور كند.
وی گفت: رونق تولید و توسعه اقتصادی در كشور با وفاق ملی و همدلی دولت و بخش خصوصی محقق می شود و سازمان صنعت، معدن و تجارت در سال 98 با آمادگی كامل در كنار واحدهای صنعتی و تولیدی خواهد بود.
اسودی تصریح كرد: برای تولید كالای باكیفیت در استان سمنان باید به 2 مقوله كمیت و كیفیت یكسان توجه شود و با اتخاذ راهبردهای عملی انتقال مواد اولیه از گمرك ها به داخل كشور سرعت گیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان افزود: سال های گذشته برای رونق تولید و توسعه صنعت استان اقدام های موثری انجام شد كه با برنامه ریزی اصولی این رویه برای امسال هم اتخاذ می شود.

**بخشنامه های ناكارآمد بخش اجرایی حذف شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان سمنان نیز گفت: در شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی در ارتباط با حذف قوانین ناكارآمدی كه به بخش تولید آسیب می زند، بحث می شود، اما انتظار می رود دستگاه های اجرایی بدون پیشنهاد اتاق بازرگانی به حذف این قوانین دردسرساز اقدام كنند.
علی اصغر جمعه ای اضافه كرد: افزایش همكاری دولت با بخش خصوصی می تواند به تحقق شعار سال و رونق اقتصادی در كشور كمك شایانی كند.
وی گفت: مطالبه جدی اتاق بازرگانی از دولتمردان تحقق شعار سال و منویات رهبر معظم انقلاب در بخش رونق تولید در كشور است، بخش خصوصی آماده تحقق شعار سال است و با افزایش همدلی دولت با بخش خصوصی می توان برای توسعه و آبادانی روز افزون كشور با وجود تحریم ها تلاش كرد.
جمعه ای افزود: با برگزاری همایش در ارتباط با رونق تولید، منویات رهبر معظم انقلاب در بحث شعار سال محقق نمی شود و با گام های عملی این مهم به نتیجه می انجامد.
وی افزود: صادرات كالا از مبدا استان سمنان به نقاط مختلف جهان در سال 97 از نظر وزنی 25 درصد و از نظر دلاری 14 درصد نسبت به 96 كاهش یافت.
جمعه ای یادآور شد: سال 97 میزان صادرات كالا از استان سمنان 150 میلیون دلار بود كه در مقایسه با سال 96 كاهش داشت.
وی خاطرنشان كرد: واردات كالا از نقاط مختلف جهان به استان سمنان در سال 97 از نظر دلاری 14 درصد و از نظر وزنی 20 درصد كاهش یافت.
رئیس اتاق بازرگانی استان سمنان ادامه داد: واردات كالا از كشورهای مختلف به استان كالاهای نهایی نیست، بلكه بخش قابل توجهی از این بخش، واردات مواد اولیه است كه كاهش آن می تواند نگران كننده باشد.

** تحقق شعار سال نیازمند فهم مشترك
اما مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی استان سمنان معتقد است: تحقق شعار سال و رونق تولید در كشور نیازمند ادبیات و فهم مشترك است.
حسن آل بویه افزود: نامگذاری امسال به عنوان سال «رونق تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب هوشمندانه است و باید آحاد مردم و مسئولان برای تحقق این رهنمود تلاش كنند.
وی خاطرنشان كرد: با وجود تحریم های اقتصادی هم می توان به تولید رقابت پذیر در كشور توجه داشت و صاحبان واحدهای تولیدی در كنار توجه به كمیت به كیفیت هم در تولید كالا توجه داشته باشند.
وی تصریح كرد: بهبود فضای كسب و كار مهم ترین اولویت مسئولان و فعالان اقنصادی برای كشور در سال 98 باشد و با اتخاذ این راهبرد رونق اقتصادی، تولید و اشتغال هم ایجاد می شود.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی استان سمنان گفت: برای تحقق شعار سال باید همدل باشیم و با این راهبرد می توان برای توسعه روز افزون كشور گام برداشت.

** آمادگی بانك های سمنان برای تحقق شعار سال
در همین ارتباط، رئیس كمیسیون هماهنگی بانك های استان سمنان گفت: بانك های استان سمنان با برنامه ریزی اصولی آماده حمایت های مالی از واحدهای صنعتی و تولیدی و تحقق شعار سال هستند.
علی كیومرثی افزود: نقش بانك های كشور در رونق تولید بسیار برجسته است و همكاری های لازم با واحدهای صنعتی برای حفظ اشتغال و رونق اقتصادی در كشور انجام می شود.
وی خاطرنشان كرد: اكنون 72 واحد صنعتی و تولیدی سمنان به دلیل بدهی در تملك بانك های استان و كشور قرار دارند و 14 واحد صنعتی دیگر استان در آستانه تملك قرار دارند.
رئیس كمیسیون هماهنگی بانك های استان سمنان گفت: كاركنان دستگاه های اجرایی استان با تمام قوا برای حمایت از صنعتگران كشور گام بردارند.

** دولتی ها در مقابل صنعتگران قرار نگیرند
رییس هیات مدیره شركت آریا ترانسفو استان سمنان نیز گفت: در بعضی موارد دولتی ها با كاغذبازی های اداری در مقابل صنعتگران قرار می گیرند كه این امر فعالان اقتصادی را از سرمایه گذاری در كشور ناامید می كند.
فرج الله معماری افزود: اگر اجماع علمی و منطقی برای حمایت از صنعتگران در كشور ایجاد شود، ایران اسلامی در مسیر رونق و ثبات اقتصادی قرار می گیرد.
وی خاطرنشان كرد: با وجود آنكه تحریم های استكبار جهانی مدت هاست بدنه اقتصادی كشور را نشانه گرفته است، اما بسیاری از مدیران میانی و ارشد كشور معنی دقیق مقابله با تحریم را نمی فهمند.
رئیس هیات مدیره شركت آریا ترانسفو گفت: با فهم مشترك نسبت به حمایت همه جانبه از فعالان اقتصادی و صنعتگران شعار رونق تولید در كشور محقق می شود.
به گزارش ایرنا، سال 1398 از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال «رونق تولید» نامگذاری شده است.
سهم اشتغال سمنان در بخش صنعت و معدن بیش از 38 درصد، در كشاورزی بیش از 14 درصد و تولید ناخالص این استان با رقمی حدود 18.2 درصد مربوط به بخش كشاورزی و حدود 22 درصد مربوط به بخش صنعت و معدن است.
7339/7408/6103