به گزارش ایرنا به نقل خبرگزاری سوریه (سانا)، وزارت نفت سوریه در صفحه فیس بوك خود خاطر نشان كرد كه با توجه به تلاش های صورت گرفته برای واردات نفت، تا چند روز آینده مشكل سوخت (گازوئیل و بنزین) در این كشور حل خواهد شد.
بر اساس اعلام این وزارتخانه 'تحریم های اقتصادی اعمال شده از سوی آمریكا علیه مردم سوریه كه به طور خاص بخش نفت را هدف قرار می دهند، موجب جلوگیری از ورود نفت به سوریه و سبب تنگناهای جدی در مشتقات نفتی در این كشور شده است.
در همین حال هیات دولت سوریه نیز دیروز (یكشنبه) در جلسه ای تصویب كرد تا در ارتباط با توزیع سوخت در این كشور با توجه به میزان مصرف هر منطقه، تغییراتی انجام شود تا مشكل ایجاد شده در ارتباط با كمبود سوخت كمتر شود و نسبت به توزیع مواد سوختی به مراكز تعطیل شده نیز اقدام شود.
تشدید تحریم های نفتی آمریكا در شش ماه اخیر موجب شده تا رسیدن نفت خام از كشورهای مختلف به سوریه از طریق كانال سوئز و دیگر مسیرها متوقف شود.
** تحریم های آمریكا علت مرگ كودكان سوری در اردوگاه ها،
«عماد خمیس» نخست وزیر سوریه سه شنبه گذشته با اشاره به بحرانی بودن وضعیت انرژی در این كشور گفت كه انتقال نفت از شش ماه پیش از ایران و دیگر كشورها متوقف شده و آمریكا مانع انتقال این فرآورده از مدیترانه یا از طریق «كانال سوئز» به سوریه می شود.
وی فاش كرد: آمریكا به مصر نیز توصیه كرده كه اجازه عبور محموله های نفتی از كانال سوئز به مقصد سوریه را ندهد و توقف انتقال نفت عاملی مهم در كاهش سوخت در این كشور است كه به آسانی نمی توان آن را حل كرد.
«علی مملوك» مدیر دفتر امنیت ملی سوریه نیز در ماه های اخیر بارها به قاهره سفر كرد، ولی هدف از این سفرها اعلام نشد و به نظر می رسد یكی از محورهای این سفر رایزنی در خصوص امكان عبور كشتی های نفتكش به مقصد سوریه از سوئز است.
در ماه های اخیر مراكز و ایستگاه های سوخت در سوریه با ازدحام و صف های طولانی برای دریافت بنزین روبرو هستند و این كشور به دلیل كمبود سوخت و سرمای شدید، زمستان بسیار سختی را پشت سرگذاشت.
اكنون هنگام حضور در خیابان های دمشق خودروهای زیادی در مقابل مراكز سوخت رسانی و پمپ بنزین ها مشاهده می شود كه برخی از آنها به كیلومتر نیز می رسد.
این مشكل در كنار موضوع كمبود برق و قطع آن نیز موجب شده تا رانندگان به خصوص خودروهای عمومی مجبور شوند تا ساعت ها در صف ایستاده و بر اساس سهمیه اعلام شده با استفاده از كارت سوخت هایی كه به رنگ زرد در این كشور توزیع شده، بنزین دریافت كنند.
نخست وزیر سوریه در خصوص كمبود برق و مشكلات ناشی از آن نیز تصریح كرد كه تولید برق تنها 3 هزار مگاوات است كه این مقدار باید در همه مناطق و شهرهای سوریه و نیز مناطق تازه آزاد شده مانند «حلب، دیرالزور، غوطه و درعا» و دیگر مناطق توزیع شود.
در همین حال سهمیه هر تاكسی در روز 10 لیتر و خودروهای شخصی نیز در ماه 130 لیتر است و قیمت بنزین نیز 225 لیره سوری (كمتر از 50 سنت) است.
كمبود سوخت در دمشق همچنین مشكل دیگری را نیز رقم زده است و آن افزایش قیمت كرایه ها و بگو و مگوهای رانندگان با مسافران است كه در اولین مرحله رانندگان كمبود سوخت و ایستادن چند ساعته در صف ها را مطرح می كنند.
این مشكل موجب فشار بر خودروهای عمومی نظیر اتوبوس ها داشته و با توجه به كاهش ارزش پول سوریه فشارهای مضاعفی بر مردم این كشور وارد می شود.
در حال حاضر هر دلار سوریه در بازار آزاد این كشور معادل 540 لیره و در بانك های دولتی 500 لیره مبادل می شود و از این نظر نیز سوریه روزهای سختی را سپری می كند.
در همین حال بر اساس اعلام برخی رانندگان هنگام سوال در ارتباط با وجود بازار سیاه برای بنزین آنان اعلام می كنند كه بازار سیاه سوخت در سوریه معنی ندارد و نمی توان از این طریق نیز سوخت تهیه كرد.
این رانندگان در ادامه صحبت های خود اولین علت را تحریم های آمریكا علیه سوریه اعلام می كنند كه موجب شده تا این مشكلات برای مردم این كشور ایجاد شود.
از نظر برخی از آنان اكنون كه آمریكا موفق نشده تا از طریق نظامی سوریه را شكست دهد، متوسل به راه های سیاسی و اقتصادی شده تا شاید بتواند در این عرصه نتایجی به دست آورد.
در همین حال باید یادآور شد كه با توجه به اقدامات تحریمی آمریكا در شش ماه گذشته برای جلوگیری از ورود نفت خام به پالایشگاه های سوریه و سرمای شدید سال گذشته در این كشور علت افزایش مرگ و میرهای ناشی از سرما در اردوگاه های آوارگان در سوریه نیز تحریم های آمریكا اعلام شده است .
سوریه زمستان سختی را پشت سر گذاشت و چند بار شاهد بارش برف سنگین ، بسته شدن راه ها و وقوع سیل بود و شماری از آوارگان سوری در مناطق شمالی این كشور به همین خاطر جان خود را از دست دادند كه بیشتر این افراد كودكان آواره سوری بودند كه به خاطر بیماری و یا یخ زدن جان خود را از دست دادند.
سازمان بهداشت جهانی 9 اسفند 1397 اعلام كرد كه ظرف سه ماه 73 نفر از آوارگان سوری در اردوگاه «الهول» در استان «الحسكه» در شمال سوریه به خاطر سرما جان باخته اند كه دو سوم آنان كودك هستند.
مردم سوریه در 9 سال گذشته نشان دادند كه با وجود برخی سختی ها، كمبودها و مشكلات، حاضر نیستند تا زیربار برخی خفت هایی بروند كه آزمایش خود را در مناطق تحت اشغال تروریست ها با عنوان خلافت پس داده است.
آمریكا و همپیمانانش در منطقه در طول 9 سال گذشته بیش از 360 هزار تروریست را از 125 كشور جهان به سوریه اعزام كرد تا نظام این كشور را ساقط كند.
واشنگتن با شكست در سیاستهای نظامی در سوریه اكنون به دنبال فشار اقتصادی و سیاسی به این كشور از طریق اعمال تحریمهای ظالمانه و در تنگنا قرار دادن مردم این كشور است .
از داود پورصحت
خاورم*1436**1651
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۲
دمشق - ایرنا - وزارت نفت سوریه به رغم تحریمهای غیرقانونی آمریكا علیه این كشور اعلام كرد كه تا 10 روز آینده گشایشی در ارتباط با كمبود سوخت در سوریه ایجاد خواهد شد.