سنندج - ايرنا - تيم پرنده نگري انجمن سبز چيا موفق به مشاهده و شناسايي يك قطعه دُرناي طناز كه از گونه هاي حمايت شده و كمياب به شمار مي رود، در تالاب زريوار شدند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، تيم پرنده نگري انجمن سبز چيا از سه سال گذشته تشكيل شده و در اين مدت توانسته گونه هاي جانوري زيادي را در تالاب زريوار مريوان و حاشيه آن شناسايي كنند.
در تازه ترين مورد اين تيم موفق به مشاهده و شناسايي گونه كمياب دُرناي طناز كه در ليست پرندگان حمايت شده و در معرض خطر انقراض است، شد.
جلال پزشك يكي از اعضاي تيم چهار نفره پرنده نگري انجمن سبز چيا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: قبل از تشكيل تيم پرنده نگري انجمن چيا، 34 گونه پرنده در تالاب زريوار شناسايي شده بود كه در مدت سه سالي كه از ايجاد اين تيم مي گذرد تعداد گونه هاي شناسايي شده به 278 گونه افزايش پيدا كرده است.
وي اضافه كرد: براي نخستين بار گونه دُرناي طناز در حاشيه تالاب زريوار استان كردستان و براي دومين بار در غرب كشور مشاهده شده است.
اين عضو تيم پرنده نگري انجمن سبز چيا افزود: اين گونه پرنده متاسفانه در كشورهاي عربي شكار مي شود و همين مي تواند يكي از عوامل در خطر انقراض قرار گرفتن آن باشد.
رئيس اداره نظارت بر امور حيات وحش حفاظت محيط زيست كردستان نيز در اين رابطه به خبرنگار ايرنا گفت: اين گونه دُرناي حمايت شده نخستين بار است كه در كردستان بطور مستند مشاهده و وجود آن ثبت شده است.
حيدر ويسي با اشاره به اينكه تيم پرنده نگري انجمن سبزچيا اين گونه پرنده را در تالاب زريوار مشاهده كردند، افزود: يكي از اعضاي اين تيم عضو كميته ملي ثبت پرندگان ايران است.
وي اضافه كرد: با توجه به توانمندي و تخصص اعضاي تيم پرنده نگري انجمن چيا از هر لحاظ گفته و مشاهدات آنها مورد پذيرش و تاييد است.
دُرناي طناز پرنده اي با 95 سانتي متر طول و كاكل بلند و سفيد كه از پشت چشم آغاز مي شود و در پس گردنش آويزان است، منقار خيلي كوچكي دارد كه به آساني از ديگر درناها قابل تشخيص است.
پروبال درناي طناز بطور كلي خاكستري مايل به آبي و صورت و جلوي گردن و سينه اش سياه است كه به يك دسته پرهاي سياه دراز و آويزان منتهي مي شود و شاه پرهاي بالش نيز سياه و انتهاي سياه رنگ شاه پرهاي ثانوي داخلي آن خيلي بلند و بر روي دم آويزان است كه از دم درناهاي معمولي نيز كم پشت تر است.
9936/9102