به گزارش روز دوشنبه خبرنگارعلمی ایرنا ازمعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سندروم متابولیك اختلالی است كه با افزایش وزن، افزایش چربی، قند و فشارخون همراه است. این اختلال از ریسك فاكتورهای مهم بیماری های قلبی- عروقی محسوب می شود كه ازمهمترین عوامل مرگ ومیر در سطح جهان است.
بیس فنول آ یكی از سموم آلاینده محیطی است كه تماس با آن منجر به بروز بسیاری از اختلالات متابولیك از جمله تغییر در پروفایل چربی و قند خون، مقاومت به انسولین و چاقی می شود. همچنین با خطر افزایش فشارخون و آترواسكلروز همراه است، پس عاملی در ایجاد این اختلال است.
همچنین شواهد نشان داده كه انگور خصوصا دانه آن حاوی تركیبات پلی فنولی با خاصیت بالقوه آنتی اكسیدانی است، این تركیبات و نیز ماده موثره رسوراترول دارای اثرات مهاری بر روی ریسك فاكتورهای سندروم متابولیك است و همچنین به عنوان یك عامل پیشگیری كننده از بروز بیماری های قلبی و عروقی به شمار می رود.
برای اطمینان از این موضوع، محققان در مشهد با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری طرحی با عنوان «بررسی تاثیر عصاره دانه انگور بر سندروم متابولیك ایجاد شده با بیس فنول آ» انجام دادند و اثر حفاظتی عصاره دانه انگور و رسوراترول بر روی هریك ازعوامل ایجاد كننده سندروم متابولیك در اثر تجویز خوراكی بیس فنول آ بررسی شد.
هرقدمی كه درزمینه تحقیقات علمی برداشته می شود مسیرپژوهش را هموارترمی كند، با این اقدام محققان مشهدی و مشخص شدن تاثیر عصاره دانه انگور بر سندروم متابولیك، تحقیقات می تواند سرعت گیرد.
علمی ** 9340**1485
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۱
تهران- ایرنا- محققان در مشهد با انجام پژوهشی در حوزه سندروم متابولیك، تاثیرعصاره دانه انگور بر روی این اختلال را بررسی كردند و به نتایج مثبتی دست یافتند.