به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، كمیته هوایی بیان داشت: 30 درصد اختراعات ارسال شده به ستاد مربوط به حوزه طراحی هواپیما و سامانه ها و 23 درصد مربوط به طراحی پهپادها است.
براساس این آمار، بخش «الكترونیك، اویونیك و ناوبری» و «موتور پیشرانه» با 16 درصد اختراعات ارسال شده به ستاد به صورت مشترك در رتبه سوم قرار دارند، بخش «بالگرد و سامانه ها» نیز با 11 درصد در جایگاه چهارم قرار گرفته است.
گروه هوایی ستاد، ازابتدای سال 95 بهعنوان مرجع استعلام ارزیابی اختراعات هوافضا همكاری خود را با سازمان ثبتاسناد آغاز كرد و در این بین اختراعات مختلفی را مورد بررسی قرارداده است كه از آن جمله می توان به «ارابههای اضطراری پنهان فرود و توقف خودكار هواپیما بدون دخالت انسان»، «جت عمودپرواز باقابلیت هیبریدی - الكتریكی»، «كابین پرنده (جنگنده و هلیكوپتر) برای بازیابی خلبان طی مأموریت با استفاده از جداشونده هوشمند»، «چراغ فرود و تاكسی هواپیما با تكنولوژی LED»، «بالگرد هممحور با سیستم دم مستقل»، «پهپاد تلفیقی بال ثابت و مولتی روتور الكتریكی» اشاره كرد.
با توجه به جذابیت وهمچنین گستردگی كاربردی دو محور طراحی هواپیما و پهپاد، اظهارنامههای ارائه شده به ستاد در این دو حوزه، فراوانی بیشتری دارد كه میتوان با برنامهریزی مناسب و با جلب مشاركت بخشهای صنعتی و دانشگاهی، این ایده ها را به سمت رفع نیازهای صنعت، جهتدهی كرد.
با توجه به اینكه هراختراع و ابتكاری با یك ایده نو وخلاق همراه است، می توان گفت كه در صورت ورود این ایده ها و اختراعات به صنعت هوایی، جانی تازه به این صنعت پیچیده و پركاربرد دمیده خواهد شد، جانی كه از نفس جوانان ایرانی و مخترعان توانمند داخلی برمی آید و به رونق اقتصادی كشور می انجامد.
علمی ** 9340**1485
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۵
تهران- ایرنا- كمیته هوایی ستاد توسعه فناوری های فضایی وحمل ونقل پیشرفته معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری اعلام كرد: بالاترین میزان اختراعات ارسال شده به این ستاد درصنعت هوایی، به دو حوزه طراحی هواپیما و پهپاد مربوط است.