نوشهر - ايرنا - رئيس محيط زيست شهرستان رامسر با اشاره به انتقال روزانه نزديك به 80 تن زباله به جنگل اشكته چال گفت: هم اكنون سايت دفن زباله كلاكولي در اشكته چال رامسر به مرز بحران رسيده و بايد هر چه زودتر نسبت حل اين معضل چاره انديشي كرد.

آمارهاي رسمي نشان مي دهد كه به طور متوسط روزانه مقدار 80 تن زباله در جنگل هاي اشكته چال رامسر كاملا به شكل سنتي و غيربهداشتي دفن مي شود به طوري كه اين مقدار زباله در فصول گردشگري روزانه به حدود 120 تن هم مي رسد.
به گزارش خبرنگار ايرنا، محمدرضا نياستي روز دوشنبه در جلسه كارگروه پسماند شهرستان رامسر افزود: انتقال روزانه اين حجم زباله به سايت علاوه بر تخريب محورهاي جنگلي، اكوسيستم منطقه را با مخاطرات جدي مواجه ساخته است.
وي با اشاره به مصوبات سال گذشته كارگروه پسماند در زمينه رفع برخي از نواقص اين سايت خاطر نشان كرد: بر اساس مصوبات سال گذشته كارگروه پسماند مازندران و شهرستان رامسر قرار بود برخي از نواقص اين سايت برطرف شود ولي متاسفانه تاكنون انجام نشده است.
رئيس اداره محيط زيست رامسر در تشريح نواقص سايت زباله كلاكولي گفت: محصورسازي، سيستم بازچرخاني شيرابه، سم پاشي ، خاكريزي، متراكم سازي و همچنين انتخاب مشاور و پيمانكار به منظور تصفيه شيرابه توسط شهرداري تاكنون عملياتي نشده است.
نياستي با اشاره به مصوبات موجود مبني بر نصب باسكول و وزن كشي زباله در سايت اشاره كرد و افزود: با توجه به عدم نصب و مقفول ماندن اين امر كه هر دوماه يكبار مي بايست انجام شود، وزن زباله همچنان براي ما مجهول است و ما امار دقيقي در اين بخش نداريم .
وي با بيان اينكه در حال حاضر تفكيك زباله در مقصد به شيوه دستي ممنوع است، اظهار داشت: با توجه به پيگيري اين موضوع در كارگروه پسماند استان مقرر شد پردازش زباله به صورت مكانيزه در سايت زباله در دستور كار قرار گيرد.
به گفته وي، در سالهاي اخير رويكرد تفكيك زباله از مبدا و از طرف ديگر توليد انرژي از زباله همراه با موفقيت نبوده ضمن اينكه با وجود پيگيري هاي مستمر تاكنون اين امر نتايج مثبتي در بر نداشت.
*موفقيت تفكيك زباله از مبدا در روستاها
رييس محيط زيست رامسر با بيان اينكه از تعداد 32 روستا در شهرستان ، 18 روستا در زمينه تفكيك زباله در مبدا عملكرد موفقي داشتند ، گفت: عملكرد اين تعداد روستا در زمينه تفكيك زباله در مبدا باعث كاهش حجم ورودي زباله به سايت كلاكولي مي شود.
وي در ادامه با بيان اينكه از اين تعداد 4 روستا پيگيري خوبي داشتند، مشاركت و همكاري مردمي در 15 روستا را نيز ضعيف خواند.
رييس واحد پسماند شهرستان رامسر هم با بحراني خواندن وضعيت سايت زباله در منطقه كلاكولي گفت: براي حفظ و نگهداري سايت به ناچار بايد مديريت ان به بخش خصوصي واگذار شود.
مهران حلاجيان افزود: با توجه به مشكلات زياد سايت دفن زباله در منطقه اشكته چال، تشكيل جلسه اختصاصي براي رسيدگي به مشكلات اين سايت ضروري است.
رييس اداره منابع طبيعي شهرستان رامسر نيز در اين بخش با بيان اينكه بخش خصوصي براي ما قابل شناسايي نيست، افزود: هر نوع عملكرد متناقض و نادرست در اين سايت متوجه شهرداري است.
حميدرضا رحيميان با بيان اينكه شيرابه دپو زباله علاوه بر سفره هاي زيرزميني در رودخانه صفارود نفود كرده گفت: با ورود شيرابه زباله دپو شده به رودخانه صفا رود سلامت مردم در خطر است.
وي گفت: بخش زيادي از جاده هاي منطقه به دليل عبور و مرور خودرو هاي سنگين و رانش اسيب ديده است كه بايد به اين موضوع مورد توجه قرار گيرد.
فرماندار رامسر هم در اين جلسه ضمن تاكيد به مشاركت و همراهي مردم در اين بخش اظهار داشت: در حوزه پسماند وضعيت مناسبي نداريم و اين در حالي است كه توليد روزانه زباله در اين شهرستان به ميزان ۱۰۰ تن رسيده كه در جنگل دپو مي شود.
محمد ازاد با ابراز نگراني از اين موضوع تاكيد كرد: بايد هر چه زودتر نسبت به حل اين موضوع و فراينده شيوه پردازش زباله چاره انديشي شود.
وي با اشاره به شرايط اقليمي و جغرافيايي و همچنين نزديكي كوه و دريا در اين شهرستان گفت : علاوه بر برنامه ريزي مسئولان براي رفع مشكلات پسماندها بايد براي كاهش توليد زباله توسط مردم فرهنگ سازي شود.
/1602/9922/1899