ساری- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران بر لزوم هر چه سریعتر اماده سازی زمین و خاك كشاورزی سیلزده مازندران برای كشت و كار و تولید تاكید كرد و گفت: همه دستگاه های دولتی و غیردولتی به این بخش توجه ویژه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس اعلام سازمان جهاد كشاورزی مازندران سیلاب اواخر اسفندماه 97 و فروردین 98 به 91 هزار هكتار زمین های حاصلخیز استان خسارت جدی وارد كرده است.
بنابر این گزارش، خسارت سیل به كشاورزی مازندران، حدود 6هزار میلیارد ریال برآورد شده است كه در بخش زراعت برنج، گندم، جو و كلزا حدود یك هزار و 240 میلیارد ریال، باغبانی شامل مركبات، توت فرنگی و سیاه ریشه 2هزار و 800 میلیارد ریال و مابقی خسارت ها در تلفات دام و طیور و تخریب امور زیربنایی و تاسیسات كشاورزی است.
مهدی رازجویان روز دوشنبه در جلسه پیگیری و هماهنگی اقدامات ستاد بازسازی مناطق سیلزده مازندران افزود: با توجه به اینكه امسال سال 'رونق تولید' نامگذاری شده و بر اساس فعالیت و شغل غالب كشاورزی استان، باید هرچه سریعتر زمین و خاك برای این فعالیت ها مهیا شود و در این راستا تسهیلات را به موقع و در اسرع وقت به كشاورزان اختصاص دهیم.
معاون استاندار مازندران گفت: برای پرداخت و جبران خسارت‌ها باید زمین های كشاورزی كه دچار خسارت شدند بر اساس میزان تخریب ها در اولویت قرار گیرند.
رازجویان با اشاره به این كه اقتصاد مازندران، كشاورزی محور است، تاكید كرد: سردهنه ها و كانال های آب باید هرچه سریعتر به حالت اولیه بازگردند تا كشاورزان بتوانند زمین ها و باغ ها را احیا كنند.
وی اظهار داشت: تا قبل از وقوع سیل جبران خسارت برای بخش كشاورزی نداشتیم اما در پی این بحران كمك های بلاعوض و تسهیلات كم بهره برای این بخش اختصاص پیدا كرد تا مشكلاتی كه برای كشاورزان بوجود آمد برطرف شود.

**اقدامات بازسازی باید فنی و پیشگیرانه باشد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران با اشاره به اینكه با كار و تلاش و همكاری تمام نیروهای دولتی، نظامی و بسیجی، بازسازی مناطق سیل زده را در كمترین زمان محقق می كنیم، گفت: اقدامات بازسازی باید فنی و پیشگیرانه باشد.
مهدی رازجویان در جلسه پیگیری و هماهنگی اقدامات ستاد بازسازی مناطق سیلزده استان مازندران ضمن تشكر و قدردانی از همه دستگاه های دولتی، سپاه، بسیج و ارتش و گروه های جهادی و مردمی افزود: باید در اقدامات بازسازی همانند مدیریت بحران ممتاز عمل كنیم.
معاون عمرانی استاندار مازندران با بیان این كه از این پس اقدامات در راستای بازسازی مناطق سیلزده است، یادآور شد: با توجه به پایان توان تاب آوری این مناطق، باید همه اقدامات به بازگشت و عادی شدن كامل زندگی مردم منجر شود.
رازچویان با تاكید بر این كه بازسازی با حضور دستگاه ها در صحنه در جهت نظارت بر فرآیند انجام كار و كاستن آلام مردم باید همراه باشد، اظهار داشت: در بازسازی مناطق سیلزده؛ پیشگیری از حوادث آینده و اقدامات بازدارنده از بروز مجدد بحران مورد توجه قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران با اشاره به این كه آنچه امروز در حوزه بازسازی ظاهرا بچشم نمی آید، ممكن است برای آینده كلیدی باشد، ابراز داشت: سرعت، دقت و كیفیت در حوزه بازسازی باید محور فعالیت ها قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران نیز دراین جلسه گفت: مسایل بازسازی در سه محور مناطق مسكونی، كشاورزی و حوزه های زیربنایی با جدیت و بطور همزمان در حال پیگیری است.
حسن خیریانپور با اشاره به این كه بنیاد مسكن 332 واحد مسكونی را اعم از تخریبی و تعمیراتی در دست اقدام دارد، اظهار داشت: 708 فقره از تسهیلات 2 میلیون تومانی در این مناطق سیلزده استفاده شد.
براثر سیل اواخر اسفندماه 97 و فروردین 98 در مازندران حدود 15 هزار میلیارد ریال به واحدهای مسكونی، بخش كشاورزی و تاسیسات زیربنایی این استان خسارت وارد شد و پنج نفر نیز جان خود را از دست دادند.
6990/1899